Agri.bg
10 Вход
затвори ×

Влезте в Agri.bg

за да използвате пълните функционалности на сайта.

или

Грешен потребител или парола

Забравена парола?

Нямате профил?

Регистрирайте се тук
Новини Най-Важното Agri.bg TV Агро Борса Форум Съвети Техника Имоти Работа Фирми Личности Снимки Библиотека Анкети
Agri Подкаст< Подкаст Facebook Facebook
LinkedIn
Youtube Youtube
Spotify
Instagram
TikTok
Бюлетин Бюлетин Summit Awards Животновъдство за пример
НАЧАЛО ФОРУМ Животновъдство Птици
ОТГОВОРИ

Инкубатор настройки

• K
    koceto46

03.09.2016

Здравейте колеги. Купих си инкубатор. Пълен автоматик, сам си върти яйцата. Калибрира температурата, която съм я сравнявал с няколко термометъра и е абсолютно точен. влажността също. Всичко прекрасно до момента на резултата. сложих 20 яйца и накрая се излюпиха 3 пиленца. Тези, които не се излюпиха им чупих черупките да видя има ли нещо в тях и се оказа че има пиленца но са спряли развитието си на 12- 15 ден според мен. В момента търся причината. Моля ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да сподели опита си, или ако някой има идея къде е проблема ще съм много благодарен.

30500

• Коментари по темата
    Новите отгоре Първите отгоре
  • 1
    11112

03.09.2016

Яйцата се събират до 5 дни което означава че е нормално да не се люпят в един ден излюпвал съм пиленце на 4 ден от започване на люпене моят инкубатор е за 41 яйца и съм доволен люпил съм и пъдпъдъци
    • Я
      Янка

03.06.2021

Аз пробвах с 12 яйца но не се излюпи нито едно пиленце.Оставих го на автоматичните настройки.Не разбирам дали проблема е в мен или в люпилнята.Единствената ми грешка е ,че на 18 ден не махнах яйцата от това което ги върти.Дефакто е трябвало да ги оставя на решетката
  • ю
    юлия

25.05.2017

и аз си купих инкубатор с ключ с 49 яйца резултата е нищо или умрели вътре в яйцата или неса развили звъннах от където гу купих плюс това беше в гаранция отсреща ми казаха така сложи отдолу удяло 1чаша вода и звъни така направих след 25 дена звъннах жената каза ами нещо неправите както трябва и аз спрях да им звъна нали ми взеха паричките инкубатора дали върши работа неги интересуват ама който е запалил са за инкубатор откажете се неси давайте парите си за измислени работи
  • I
    Ivanov_i_brat_my

26.05.2017

За различните птици температурните режими и влажността са различни. Даже за един вид птици има разлики между породите, макар и малки. Това означава, че яйца от гъски се люпят на различен температурен режим и влажност от тези за патици и кокошки, а яйцата на тулузката и китайската гъска се люпят също при различен режим, но с много по-малки разлики. Дори когато са от една един вид, напр. пачи яйца, има три различни перода на люпене, при които температура и влажност са различни. Обикновено първият е до 12-14 дни, а третият е за последните 4-5 дни. Между първият с средният период може и да няма голяма разлика, но такава винаги при последния, трети период. Много е важно и яйцата да са пресни, при кокошките до 7 дни от снасянето, при гъски и патици малко повече, но с всеки ден люпимоста намалява рязко. Дори при пресни яйца има разлика в люпимостта на яйцата на една и съща птица, като първите и последните яйца от снасянето са с най-ниска люпимост.
  • п
    петко

18.10.2018

Аз пък съм страшно доволен люпимостта зависи от редица фактори , не обвинявайте просто ей така , за парите си тези инкубатори са супер.... моя е за 56 яйца и люпимостта ми е над 80% като се има впредвид , че оплодените яйца са около тези проценти....
    • Р
      Росен Николаев

07.06.2022

Може ли телефон за връзка
    • Р
      Румен

16.02.2024

На повечето породи оплодяемостта е почти 100%. Има изключения при някои породи, но се дължат преди всичко на особености на породата, и в тази връзка, на неспазени по-специфични правила и условия от развъдчика.
    • К
      Кирил

02.05.2024

Здравейте може ли да се чуем по телефона и аз имам проблем с инкубатор за 56 яйца.Благодаря.Моля за вашия тел.
    • R
      rangel cakarov

21.03.2025

Каква марка е
  • K
    Kostadin

05.05.2019

Здравейте колеги, опрвихте ли се с тези китайски инкубатори, аз имам същият проблем. Има много мъртви в яйцето. От 49 излизат 12 13 кокоши пиленца. Много остават и не могат да пробият. Моля кажете ако сте намерили решение.
    • В
      Васил 85

23.09.2020

Не ме разбра ли без препинателни знаци?
  • K
    Kiril

31.05.2019

От личен опит ви казвам малките инкубатори от китайски и румънски произход са пълен боклук . Не си губете времето и парите хубав инкубатор от 1000 лв нагоре.Аз люпя със стари руски и украински инкубатори за 1000 яицa от 500 450 пилета другите са незаплодени неги овоскопирам ако са заплодени от 95 до 100% люпимост руснаците като са го правили са мислили.Та мисълта ми е неси давайте парите за глупости
  • В
    Васил85

02.02.2020

И аз имах същият проблем от 15 яйца и нощо само умрели пилета. Но сложих термометър с влагомер и имаше огромна разлика от този китайски боклук за 48 яйца. Разликата беше 2 градуса което е пагубно за пилетата. Регулирах температурата по новия термометър резултат 80% люпяемост.
  • В
    Васил85

02.02.2020

Господа, птицевъди искам да споделя малко опит със вас, понеже се запалих по птицевъдството четох много в интернет за люпенето на пилета на патета и т. Н. И така реших да си купя китайски инкубатор за 48 яйца и по долу описах проблема ми с него. И реших да си направя сам инкубатор от стар хладилник. Купих си части и го направих. Резултат нищо от 20 яйца 4-5 пилета. Ядосах се и купих 4 патки и един паток. И там проблем гледах ги цяла година и снясят и не лягат да мътят. И четох в интернет докато не попаднах на една статия че трябва да има яйца в гнездото че да легнат. Сложих 10 яйца и зачаках отивам вечерта и кокошките ги изпотрошили. И попаднах на обява за дървени яйца. Поръчах 10 броя и след всяко снесено патешко яйца слагах дървено. След като се събраха 10 яйца една патка легна и беше се оскубала и наредила пух като зайкиня и покрила яйцата и се залежа и бях чел че пилетата се люпят на 37.5-38 градуса но заложих термометъра с влагомера под патката беше 39.1-39.2. След това заложих 20 яйца и резултат 15 пилета. Имаше и още три но те не успяха да излезнат с влажност 30%. Като се замислих на птиците температурата е 42 градуса от къде на къде под тях ще е 37.5-38
    • A
      Asen Karamilov

17.05.2020

Браво бе,приятел... От толкова коментари из фейсбук,твоя държи първенство-от началото до края нито една запетая... Ако си така невъздържан с момичетата,яко си го закъсал... Но , както й да е-инкубатор можеш да си направиш сам за около пет лева и сръчни ръце...
    • C
      chriss

13.11.2024

температурата е приета условно и отговаря на 100 градуса по Фаренхайт. до патицата задължително трябва да има вода за пиене и тя си знае. по-добри за тази цел са немите патици или пуйките. поздравявам те за усилията! ако имаш въпроси 0888 434 922
  • а
    аз

20.03.2021

не ги закачай живтините те са по умни от нас,работят без апаратура термометри влагометри часовници и др. аз като мад викам патката стана, а баба ми вика жегха е ,че запечат яицата мани я она си знае работата и верно без инкубатор от 15 - 15 патета,върти яицата топли,грее ебем ти инкубатора спре тока и ядец,
  • Р
    Ростислав

08.02.2022

Здравейте, как да настроя влагата на инкубатор, hdd mini ,48 Ще съм благодарен и ако може да ми се обадите 0876010191
  • М
    Митко

02.03.2023

Заредих инкубатор СЛЕО5.КАК ДА НАМАЛЯ ВЛАЖНОСТТА-ПОКАЗВА 80%.ПРИ ЗАРЕЖДАНЕТО НАЛЯХ ВОДА В МАЛКИЯ КРЪГ.
  • Ж
    Живко

24.04.2024

Само не вземайте от Sellzone инкубатор. Не стават за нищо. Коефициент на люпимост .0.
  • И
    Ирина

27.09.2024

Здравейте! Може ли някой да ми каже първоначалната инструкция на инкубатор smile 30/52 Вътре има едни бели решетки които не знам за какво са....дали се слагат после да спре да върти или.......
  • Абонирайте се за нас във Viber

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Още теми от Птици

м
мария апостолова

Продажба на яйца

Моля ви, кажете къде трябва да отида за да си извадя разрешение да си продавам яйцата на ф...

42 0
м
мария апостолова

Семейна ферма

В момента имам много малко количество пуйки, кокошки и патета. Закупих и инкубатор за излю...

46 0
V
Velko Radichev

Как да разбера на кого е даден парцел

Радко: Можете да се свържете с кадастралния отдел в Общината, където се намира имотът. Общината м...

159 1
Т
Тодор Грозев

Начало на отглеждане на животни

Здравейте! На 17 години съм и много искам да се занимавам с животни. С какво ще е по-добр...

140 0
H
Hristinka Shepeleva

Търся пера от гъска

Здравейте, правим образователни ателиета за писане с пера и мастило в Регионален историчес...

99 0

ФОРУМИ

• Пшеница
  • Ечемик
  • Царевица
  • Слънчоглед
  • Рапица
  • Ориз
  • Други зърнени култури
  • Всички
  • Крави
  • Овце
  • Кози
  • Прасета
  • Зайци
  • Птици
  • Охлюви, червеи, буби и др.
  • Всички
  • Домати
  • Краставици
  • Пипер
  • Картофи
  • Зелеви култури
  • Бобови култури
  • Лук, Праз, Чесън
  • Други зеленчуци
  • Всички
  • Праскови и кайсии
  • Дини и пъпеши
  • Ябълки и круши
  • Череши и вишни
  • Ягоди, Малини, Къпини
  • Лозя за десертно грозде
  • Лозя за винени сортове
  • Други овощни и лозарски
  • Всички
  • Грижи за пчелите
  • Пазар на пчелния мед
  • Субсидии за пчеларство
  • Всички
  • Био производство
  • Агроекология
  • Билки и лечебни растения
  • Всички
  • Трактори
  • Комбайни
  • Почвообработваща техника
  • Сеялки и посадъчни машини
  • Пръскачки и торачки
  • Косачки и балиращи машини
  • Транспортна техника
  • Специализирана техника
  • Всички
  • Торове - зърнопроизводство
  • Торове - зеленчуци и плодове
  • Течни торове
  • Препарати - зърно
  • Препарати - зеленчуци, плодове
  • Всички
  • Субсидии
  • Проекти и Еврофондове
  • Закони и наредби
  • Инвестиции и Бизнес планове
  • Всички
  • Актуални цени на агро-стоки
  • Животът на село
  • Фермер търси жена
  • Фермерски рецепти
  • Фермерски хобита
  • Пътешествия и туризъм
  • Дом и семейство
  • Домашни любимци
  • Политика
  • Теми, написани на маймуница
  • Предложения по сайта
  • Всички
ПОДАЙТЕ СИГНАЛ ДО РЕДАКЦИЯТА НА

Новини

20.05.2025 Петър Кировски: Ситуацията е небивала до момента 16.05.2025 Вижте окончателната ставка по преразпределителното плащане 20.05.2025 Определени са ставките по две от екосхемите за Кампания 2024 19.05.2025 Експерт: Намаляват случаите на зеленчуци с нитрати, но се увеличават пробите с пестициди 20.05.2025 На гости на една от малкото ферми за пасищни кокошки в България
16.05.2025 Вижте окончателната ставка по преразпределителното плащане 20.05.2025 Определени са ставките по две от екосхемите за Кампания 2024 20.05.2025 Каква финансова подкрепа е получил сектор „Пчеларство“? 20.05.2025 Кампания 2024: ДФЗ изплати над 5 млн. лева допълнително преразпределително подпомагане 19.05.2025 Животновъди предлагат остатъчният бюджет по Еко-ПЗП да бъде прехвърлен към Еко-БЖ
За нас Автори Реклама Контакти
Условия за ползване Политика за поверителност

Последвайте ни:

Facebook Youtube Бюлетин

© 2007- 2025 Agri.bg | Всички права запазени

Agri Gate Media

Водеща медийна компания в сферата на селското стопанство!

• Аgri.BG Националната мрежа за селско стопанство.
  • Tractor.BG Българският портал за селскостопанска техника.
  • AgroPazar.BG Специализиран портал за агрообяви
  • Bager.BG Специализиран интернет портал за строителна техника в България
  • Darik.BG Новини от България и света

Очаквайте скоро!

Достъпът до профилите в Agri.bg временно е ограничен.

Работим върху тяхното подобрение.

Абонирайте се за бюлетина на Agri.bg

Абонирайте се за ежедневния бюлетин на Agri.bg, за да научавате най-актуалните новини, анализи, интервюта и видео репортажи от аграрния сектор.

Чрез абонамента ще получавате и информация за важни предстоящи събития в бранша.

Най-важното Моите новини

• Предстои втори прием по интервенции в лозаро-винарския сектор - Agri.bg

Предстои втори прием по интервенции в лозаро-винарския сектор

• Фермерите ще бъдат компенсирани за разходите си за вода за напояване със средства от държавния бюджет - Agri.bg

Фермерите ще бъдат компенсирани за разходите си за вода за напояване със средства от държавния бюджет

• Рапицата, с която няма да ви се налага да разоравате - Agri.bg

Рапицата, с която няма да ви се налага да разоравате

• Европарламентът прие увеличение на митата върху торове от Русия и Беларус - Agri.bg

Европарламентът прие увеличение на митата върху торове от Русия и Беларус

• Предложение: Да се забрани влагането на насекоми в храната на децата - Agri.bg

Предложение: Да се забрани влагането на насекоми в храната на децата

• Близо 30% повече рапица ще бъде реколтирана тази година - Agri.bg

Близо 30% повече рапица ще бъде реколтирана тази година

• Ще има ли ваксина срещу птичия грип? Говори ветеринар №1 на България - Agri.bg

Ще има ли ваксина срещу птичия грип? Говори ветеринар №1 на България

• Износът на зърнени култури от ЕС с 37% спад в началото на годината - Agri.bg

Износът на зърнени култури от ЕС с 37% спад в началото на годината

• До 30 юни фермерите декларират доходите си - Agri.bg

До 30 юни фермерите декларират доходите си

• Огнищата на АЧС в Европа намаляват. Какви са изводите? - Agri.bg

Огнищата на АЧС в Европа намаляват. Какви са изводите?