Автори

Биляна Вачева
Биляна Вачева

Главен редактор в Агригейт Медия от 2016 г.

Образование: Журналистика, Софийски университет "Климент Охридски"

За мен:  След години, посветени на криминалната и съдебна журналистика в медии като радио „Алма матер“, в-к „Българска армия“, в-к „Монитор“, в-к „Новинар“, аграрният сектор е предизвикателство, в което се впуснах с любопитство и интерес. След това открих, че по-хубав ресор за мен няма.

Общуването с хората, които произвеждат храната, която поставяме на масата си, ми носи удовлетворение и увереност. Мисията на мен и моя екип е да помогнем на фермерите да развият стопанствата си, като ние им предоставяме актуална, точна и полезна информация.

Христина Василева
Христина Василева

Зам.-главен редактор в Агригейт Медия от 2016 г.

Образование: специалности - „Книгоиздаване“ във Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“ и „Информационен мениджмънт“.

За мен: Селското стопанство е един от най-динамичните сектори в страната. Това прави работата ми изключително интересна, важна и отговорна. Обичам срещите със земеделски производители и тяхната енергия. Това, което ме амбицира е винаги да доставям максимално бързо точната информация за най-важното от сектора на разбираем език.

Андрей Струмин
Андрей Струмин

Видеооператор и видеомонтажист в Агригейт Медия от 2019 г.

Образование: Завършил съм средно образование в техникум по радио и телевизия А.С.Попов и бакалавър в МГУ „Св.Иван Рилски“.

За мен: Работил съм в телевизии, реалити формати и рекламни студия. Никога не съм очаквал, че агросектора може да бъде толкова интересен и интригуващ. Обожавам работата си. Тя ми дава възможност да посетя много разнообразни места, да науча за нови технологии и машини, да се срещна с интересни и земни хора. В същото време, с помощта на моите колеги, да разкажа в образ и картина, техните интересни и уникални истории. 

Паулина Йоргова
Паулина Йоргова

Журналист в Агригейт Медия от 2023 г.

Образование: Аграрна икономика, УНСС

За мен: Изборът на аграрната тематика за мен никога не е подлежал на съмнение, независимо в какви медии съм работила. Любовта към селското стопанство е закодирана във всеки добруджанец и в това отношение аз не правя изключение. Обичам да се срещам и да пиша за хората, които по тъмни зори започват работа, за да има какво да сложим на трапезата си. Работила съм в бизнес отделите на изданията „Земя“, „Кеш“,„Монитор“,„Бизнесуик“ и "Агрозона".

Екатерина Арсенова
Екатерина Арсенова

Журналист в Агригейт Медия от 2018 г.

Образование: Магистър по „Електронни медии“ и бакалавър по „Индология“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски"

За мен: Журналист от 10 години. Работила съм като редактор в списание за енергетика и комунални услуги.

Вярвам, че журналистиката е не само писането на новини, а и разказването на истории.

Неда Кирилова
Неда Кирилова

Режисьор в Агригейт Медия от 2019 г.

Образование: бакалавър “Филмова и телевизионна режисура” в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”

За мен: Работила съм като сценарист, режисьор, продуцент във филмови и телевизионни продукции, и реклама. Документалистиката е моята сила и страст. Следвам убеждението - най-добрият разказвач на истории е самият живот.

Галина Недкова
Галина Недкова

Журналист в Агригейт Медия от 2018 г.

Образование: Българска филология, история и допълнителна специализация: журналистика.

За мен: От почти 20 години работи в сферата на аграрната журналистика – в регионални и национални телевизии, вестници  и списания.

Влюбена в Добруджа и хората й. Във фокуса на репортажите от Добричка област винаги е Човекът – с неговите проблеми или положителен опит, с реалната му история, с пътя му към по-добрите земеделски практики, със сериозния му ангажимент към най-ценното в Добруджа – земята. 

София Белчева
София Белчева

Образование: Журналистика с профил печатни медии в СУ Св. Климент Охридски

За мен: Първите си стъпки в агросектора направих през 2009 г. със стартирането на Фермер.БГ – Социалната мрежа на българските фермери, където започнах да работя като журналист. С годините сайтът се разви и спечели доверието на земеделската общност, смея да твърдя - заради обективната журналистика, точната информация и разнообразието от теми. Не на последно място - не спестявахме критика и неудобни въпроси към „силните на деня“.  

През годините работих и за други сайтове, специализирани в селското стопанство, а от пролетта на 2021 г., като журналист на свободна практика, отново съм автор на статии в Агри.БГ – Националната мрежа за селско стопанство.

Да пиша за селското стопанство е предизвикателство, отговорност и страст, защото агросекторът се развива изключително динамично, променя се непрестанно и увлича все повече млади хора!

Десислава Пепова
Десислава Пепова

Журналист в Агригейт Медия от 2019 г.

Образование: инженер – технолог ТУ Габрово

За мен: Срещата ми с журналистическата професия беше изключително повратен момент в моя живот. През 2014 година започнах работа като координатор – радио и телевизионна програма. Беше уж за кратко, а се проточи до днес. Редакторите в медиата станаха причина да застана пред микрофона и зад камерата, зад клавиатурата, за да напиша текст на репортаж или да монтирам новина. Сега знам, че искам да правя точно това, защото новините за мен са истинското лице на живота.