Породообразуването е започнало с одомашняването на зайците,но се е развило особено силно през ХІХв.Създадени са над 60 породи зайци,от които широко разпространение са получили само 10-15,които се отличават с ценни стопански качества. Ценните биологични качества на зайците-кратка бременност,висока плодовитост,интензивност на растеж и скорозрелост,ниско съдържание на холестерин и мазнини в месото и високо съдържание на лесноусвоими от човека белтъчини,ги правят ценен източник на диетично месо. Високите топлоизолационни,технологични и естетични качества на заешките кожи,обуславят търсенето им във финната кожухарска промишленост.
ПОРОДИ ЗАЙЦИ
Породообразуването е започнало с одомашняването на зайците,но се е развило особено силно през ХІХв.Създадени са над 60 породи зайци....

Можете да получите повече от зимните носачки
Помещенията за отглеждане на носачки през зимата трябва да са ремонтирани, добре почистени и дезинфекцирани, да бъдат уплътнени...

По-високата плодовитост от овцете е постижима
Подхранването с концентриран фураж трябва да започне около 30 дни преди началото на кампанията, като количеството и съставът на дажбата са в зависимост от телесното състояние...

Зърнени фуражи, семена и плодове, подходящи за храна на свинете
Житните са богати на въглехидрати, а бобовите на белтъчини

Препоръки за хранене на свине за угояване
Преходът от хранене с фураж за малки прасета към фураж за прасета – угояване може да стане през периода от 20 до 25 кг/живо тегло.

Кратки съвети за хранене на биволите през зимата
Нуждите на биволиците от хранителни вещества не се различават съществено от тези за кравите, но има и някои различия...

Качества на биволското мляко
Образуването на млякото е сложен биологичен процес