Национална Био Асоциация, Добруджански овощарски съюз, Българска асоциация на производителите на оранжерийна продукция, Национален съюз на градинарите в България и Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци ще вземат участие в изложението Macfrut 2024, с голям общ щанд.

Изложението ще се проведе от 8 до 10 май 2024г. в италианския град Римини. Българският щанд е с номер 111 и се намира в палата D5  

“Участието в международни изложения е най-ефективният инструмент за създаване на нови пазари и затвърждаване на контактите на фирмите ни с техните контрагенти от цял свят. Също така е несъизмерима реклама, както за българското производство, така и за налагане на България като марка за качество и чисти продукти”, категорични са организациите.

Те споделиха още, че концепцията на изложението е такава, че се прави задължително предварителен график със срещи на търговски вериги, вносители, търговци от Европа, Близкия Изток, Африка, Балтийските и Скандинавските страни заедно с производители на продукция и това разширява възможностите за нови контакти и пазари. 
 
“През 2023 г. се задълбочиха сътресенията в търговските отношения. Производителите от България много се надяват на предстоящите изложения да подновят контактите, потвърдят партньорствата и да създадат търговски отношения с нови потенциални клиенти за реализация на своята продукция”, заключват организациите.

Участието на българските производители и българския щанд е с подкрепата на  Министерство на земеделието и храните и Държавен фонд “Земеделие”.