Agri.bg
Вход
Новини Най-Важното Agri.bg TV Агро Борса Форум Съвети Техника Имоти Работа Фирми Личности Снимки Видео Библиотека Анкети Вицове CAP4US
Agri Подкаст<Подкаст Facebook Facebook Youtube Youtube БюлетинБюлетин
НАЧАЛО ФОРУМ Други Актуални цени на агро-стоки
ОТГОВОРИ

Активизиране пазара на пшеница

• G
    goro_N

17.05.2010

Колеги пускам тази тема понеже забелязвам интересна тенденция за активизиране на търговците на пшеница за зделки на \\\"зелено\\\". Аз лично не мога да си обясня тази активност - всички прогнози сочат добра реколта, големи преходни запаси и общо взето спадащи цени по световните борси - т.е всички предпоставки за ниски цени на пшеницата тази година. В същото време вече имам оферти от поне 3-ма търговци които изведнъж решиха да купуват на зелено и то при цени 180-190 лв/т пшеница и 170-175 лв/т ечемик. Цени на които аз очаквах да стартира изкупната кампания по време на жътва. Единственото обяснение за мен е ниското евро - което благоприятсва износа. Как мислите светлинка в мрака ли е това - дали това е признак за по-добри изкупни цени тази година.

6561

• Коментари по темата
    Новите отгоре Първите отгоре
  • 30.05.2010

Do jutva 6te napravia 114lv razhod bez dds i pri sreden dobiv 500kg kva li triabva da e cenata na p6enicata za da ne sum na zaguba pone sorry za latinicata!
  • 30.05.2010

185 от място при добър късмет,без ДДС разбира се !
  • G
    goro_N

30.05.2010

Колеги вече писах, че продадох на зелено на 195 лв/т, дали по жътва цените ще са по-ниски или по високи Но тук искам да ви върно обратно темата за тенденциите на пазара а не толкува какви са точно цените.
  • 30.05.2010

Цените тази година ще са около 200-те лева за 2-а Б група. Истината е, че добивите в Европа ( най-вече Англия, Германия, Унгария ) ще са под-прогнозираните от зимата, а именно с около 600 000 - 700 000 тона по-малко, отделно проблемите с времето...тоест няма вариант да е под 185 лева !
  • S
    stoyannikolov

30.05.2010

Тука ,разни умници търговци и поръчкови журналисти искат да Ви отварят какво е борсова цена,колко са транспортните разходи,съхранение и прочее глупости. Тези разходи ги има,но те никога не се калкулират като минус от цената,която трябва да търсите. Търговците печелят от отстъпки за количества,споделени комисионни и други подобни врътки. ЗАПОМНЕТЕ ОТ МЕНЕ,ЧЕ АКО ТЪРСИТЕ ЦЕНА ФРАНКО ВАШ СКЛАД РАВНА НА БОРСОВАТА И ТЪРГОВЕЦА СИЛНО ЖЕЛАЕ СДЕЛКАТА/ПОЗНАВА СЕ ПО ОЧИТЕ МУ/, СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ПОЛУЧИТЕ БОРСОВАТА ЦЕНА.
  • 31.05.2010

Цените тази година ще са около 200-те лева за 2-а Б група. Истината е, че добивите в Европа ( най-вече Англия, Германия, Унгария ) ще са под-прогнозираните от зимата, а именно с около 600 000 - 700 000 тона по-малко, отделно проблемите с времето...тоест няма вариант да е под 185 лева ! Няма да е под 185 лв. точно 185лв. ще е!Видях,че един колега е продал на зелено на 195лв.! Но май...си мисля,че трябва да закараш пшеницата на място,и като направя сметката с транспорта..то идва малко под 180...ако я караш на Варна!
  • G
    goro_N

01.06.2010

ей ама хжанахте се за тези 195 лв - ами не са до Варна - от моята база са. Истина е и че вчера друг колега фактурира 200т при същия търговец ама на 190 лв/т за фуражна пшеница. Сега очаквам пак да почните да ми обяснявате как не е така и тез пари по сметката ми не са реални ама аз вече ги харча Ама пак да Ви върна на тенденциите - тази година така ли иначе е факт че търсенето стартира още преди кампанията и ако ниското евро е причината за това когали ще започне да си връща позициите спрямо долара
  • N
    niki70

01.06.2010

1.06.2010 Вече официално : Цената на пшеницата реколта 2010 стартира от 210 лв./тон
  • N
    niki70

01.06.2010

Я да видим сега какво ще ни посъветват брокерите от борсите.Да продаваме ли на 210 или да задържим.
  • 01.06.2010

хаха goro_n кво стана бе [kon4e] [kon4e]
  • N
    niki70

01.06.2010

Жоро е направил сделка не лоша за момента ,предстои ни обаче много динамичен пазар според мен успех на всички колеги .
  • G
    goro_N

01.06.2010

Жеко кво се хилиш бе или си много гламав или нещо не си разбрал аз съм продал на 195лв/т щото ми трябвят пари и цялата тема е за това че щом има търсене на зелено то най-вероятно цените по-жътва ще са по-високи и това го повдигнах като тема за да могат всички да го преочетат - ПАЗАРА СЕ РАЗДВИЖИ РАНО. Още в началото писах, че много бих се радвал да съм се прецакал здраво с тази сделка и цените по жътва да са 330+ ей тук бях написла едни работи по твой адрес ама ги изтрих
  • 01.06.2010

Дано си прав Goro_N Много полезна тема си пуснал, само така ! Навремето ни учеха, че не е проблем ако си продал нещо по-евтино, ако с тези пари си ги вложил в нещо , което ще ти донесе повече печалба или пък ще те защити от евентуална бъдеща голяма загуба
  • 01.06.2010

Брокерите съветват да задържите...след седмица две някой журналист ще сънува още по-голяма цена и ще напише за нея...тогава пак ще има нова вълна на радост
  • 01.06.2010

Брокерите коментират, че по този начин се полага началото на процеса за установяване на стартовата цена на зърното от нова реколта. През същия период на миналата година ценовите нагласи са били на ниво 220 лв./т без ДДС, но след прибиране на реколтата те се свиха в диапазона 190 – 200 лв./т без ДДС. С други думи,ако сега нагласата е за 210лв,то след прибиране на реколтата ще падне на 180лв. И тогава Goro_N ще излезе най-големия печеливш от цялата ситуациа защото е продал а 195лв. а купувачите му повече няма и да помислят да ивестират пари от кредит повече през живота си
  • Абонирайте се за нас във Viber
<< <Предишна 5 6 7 8 9 10 Следваща> Последна >>

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Още теми от Актуални цени на агро-стоки

P
Pavl3n

Земеделска земя и цената й

Здравейте, Решил съм да купя земеделска земя с инвестиционна цел - да я отдавам. Им...

717 0
К
Кирил

коронавирусът и земеделието

Стефан: Какво правим със земеделските базари пазари и т.н.? ? Тази възможност за реализиране на пр...

505 5
I
Ivanova

Цена на лавандулата

Здравейте,колеги! Нека коментираме цената на лавандуловото масло за тази година.Някой от...

1306 0
E
ESAGRA

Цена на етерично масло от ЛАЙКА

Асд: Ехо?

4087 8
I
iv4oni

Ориентировъчна цена на лавандулово масло през 2016 г?

: Здравейте, Изкупувам лавандулово масло за износ. При интерес от ваша страна ще се радв...

1774 2

ФОРУМИ

• Пшеница
  • Ечемик
  • Царевица
  • Слънчоглед
  • Рапица
  • Ориз
  • Други зърнени култури
  • Всички
  • Крави
  • Овце
  • Кози
  • Прасета
  • Зайци
  • Птици
  • Охлюви, червеи, буби и др.
  • Всички
  • Домати
  • Краставици
  • Пипер
  • Картофи
  • Зелеви култури
  • Бобови култури
  • Лук, Праз, Чесън
  • Други зеленчуци
  • Всички
  • Праскови и кайсии
  • Дини и пъпеши
  • Ябълки и круши
  • Череши и вишни
  • Ягоди, Малини, Къпини
  • Лозя за десертно грозде
  • Лозя за винени сортове
  • Други овощни и лозарски
  • Всички
  • Грижи за пчелите
  • Пазар на пчелния мед
  • Субсидии за пчеларство
  • Всички
  • Био производство
  • Агроекология
  • Билки и лечебни растения
  • Всички
  • Трактори
  • Комбайни
  • Почвообработваща техника
  • Сеялки и посадъчни машини
  • Пръскачки и торачки
  • Косачки и балиращи машини
  • Транспортна техника
  • Специализирана техника
  • Всички
  • Торове - зърнопроизводство
  • Торове - зеленчуци и плодове
  • Течни торове
  • Препарати - зърно
  • Препарати - зеленчуци, плодове
  • Всички
  • Субсидии
  • Проекти и Еврофондове
  • Закони и наредби
  • Инвестиции и Бизнес планове
  • Всички
  • Актуални цени на агро-стоки
  • Животът на село
  • Фермер търси жена
  • Фермерски рецепти
  • Фермерски хобита
  • Пътешествия и туризъм
  • Дом и семейство
  • Домашни любимци
  • Политика
  • Теми, написани на маймуница
  • Предложения по сайта
  • Всички
ПОДАЙТЕ СИГНАЛ ДО РЕДАКЦИЯТА НА

Новини

02.12.2023 Кой притежава най-много украинска земя? 02.12.2023 „Дивата ферма“: Там където предизвикателството „кръгова икономика“ става реалност 01.12.2023 Декември и последните плащания за 2023 01.12.2023 Вижте ставката за преходна национална помощ за овце и кози за Кампания 2023 04.12.2023 Парите по ПНДЖ3 са платени
05.12.2023 Вече има нов таван на украинската помощ 04.12.2023 Георги Тахов: Няма да има забавяне на плащанията към земеделските производители 01.12.2023 Вижте ставката за преходна национална помощ за овце и кози за Кампания 2023 01.12.2023 Декември и последните плащания за 2023 30.11.2023 Кирил Вътев за протеста: Абсолютно всичко по закон и по регламент е изпълнено
Новият начин да купуваш и продаваш зърно
За нас Автори Реклама Контакти
Условия за ползване Политика за поверителност
Facebook Youtube Бюлетин

© 2007- 2023 Agri.bg | Всички права запазени

Agri Gate Media

Водеща медийна компания в сферата на селското стопанство!

• Аgri.BG Националната мрежа за селско стопанство.
  • Tractor.BG Българският портал за селскостопанска техника.
  • AgroPazar.BG Специализиран портал за агрообяви
  • Bager.BG Специализиран интернет портал за строителна техника в България
  • Darik.BG Новини от България и света
  • Agriniser.com Покупка и продажба на зърно онлайн

Очаквайте скоро!

Достъпът до профилите в Agri.bg временно е ограничен.

Работим върху тяхното подобрение.

Абонирайте се за бюлетина на Agri.bg

Абонирайте се за седмичния бюлетин на Agri.bg, за да научавате най-актуалните новини, анализи, интервюта и видео репортажи от аграрния сектор за изминалата седмица.

Чрез абонамента ще получавате и информация за важни предстоящи събития в бранша.

С използването на този сайт Вие се съгласявате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика.

Запознайте се с условията за ползване на сайта и политиката за поверителност.