Agri.bg
Вход
Новини Най-Важното Agri.bg TV Агро Борса Форум Съвети Техника Имоти Работа Фирми Личности Снимки Видео Библиотека Анкети Вицове CAP4US
Agri Подкаст<Подкаст Facebook Facebook Youtube Youtube БюлетинБюлетин
НАЧАЛО ФОРУМ Други Актуални цени на агро-стоки
ОТГОВОРИ

Активизиране пазара на пшеница

• G
    goro_N

17.05.2010

Колеги пускам тази тема понеже забелязвам интересна тенденция за активизиране на търговците на пшеница за зделки на \\\"зелено\\\". Аз лично не мога да си обясня тази активност - всички прогнози сочат добра реколта, големи преходни запаси и общо взето спадащи цени по световните борси - т.е всички предпоставки за ниски цени на пшеницата тази година. В същото време вече имам оферти от поне 3-ма търговци които изведнъж решиха да купуват на зелено и то при цени 180-190 лв/т пшеница и 170-175 лв/т ечемик. Цени на които аз очаквах да стартира изкупната кампания по време на жътва. Единственото обяснение за мен е ниското евро - което благоприятсва износа. Как мислите светлинка в мрака ли е това - дали това е признак за по-добри изкупни цени тази година.

6561

• Коментари по темата
    Новите отгоре Първите отгоре
  • M
    mirchev

18.05.2010

Пилците се броят на есен.Ако тези метеорологични аномалии продължат и следващият месец,прогнозите за добра реколта може да се окажат ялови.
  • 18.05.2010

прогнозите са за лошо време и не се знае нищо за реколтата.а как мислите щом дават на зелено 180-190лв колко ли очакват да стане по нова година.
  • M
    metsanat

18.05.2010

Колеги освен всичко друго аз мися че има целенасочено информационно подвеждане. Световните запаси от зърно едва ли са в такива количества пък и прогнозата за много добра реколта според мен не е правилна. Спомнете си колко декари пяха под водата, какво ще се изкара от там, други колеги се оплакват от суша и земята била кото бетон, та питам кой каза че реколтата ще е добра?
  • 18.05.2010

реколтата ще е добра , че дори и страхотно добра, но само според българските специалисти /а моето мнение че това е един голям мираж-като управлението на ГЕРБ/ най-добре сме в ЕС, но най-бедни-иди че разбери.така че мисля че зърното тази година ще е по-скъпо, но чак зимата
  • 18.05.2010

Допитайте се до г-н Стоян Николов той ще Ви каже каква ще е цената на пшеницата, а и задачи ще Ви решава....
  • 18.05.2010

Vijte kolko aktivno v fermer davat prognozi 4e ima mnogo zarno i cenata 6te e niska-za6to li si mislya 4e tova e pora4kova psiho obrabotka ot zainteresovani!
  • K
    krasika

18.05.2010

Колеги,използвам темата за да попитам има ли някой в района на северозападна България който има налична фуражна пшеница за продаване,става въпрос за около 4-5 тона
  • G
    goro_N

18.05.2010

Колеги става дума за реколтата в световен мащаб - вътрешното потребление така или иначе се задоволява колкто и да е ниска реколтата в БГ. Най-прецакани ще сме ако добива е нисък само в България понеже хем експорта ще е на ниска цена (заради международната цена)хем няма да има и количества. Та обратно на темата за мен все пак си е странно и обнадеждаващо това, че от сега има търсене на тези цени и ако цената по време на кампанията е "доста" по-висока това ще е отново доказателство, че все пак търговците гледат да ни прецакат Трейдър - твърдиш, че си експерт по борсите и т.н споделете мнение все пак
  • 18.05.2010

Жоро, няма 100% познавачи по борсите. А ти откъде си сигурен,че тия тримата търговци са големи търговци и можеж да им се довериш по действията а......Защото знам един с големи силози в Балчик който купи есента на 210 лв. и едва се отърва с малка загуба зимата.Тъй,че те немогат да ти бъдат индикатор за посоката. Да вярно че еврото пада, но в Париж пшеницата вчера завърши на 135.25 евро това е рекордна цена за този сезон. А аз коминтар на движение на житото няма да давам, не искам пак да ставам за базик на някои хора. А това което знам и чета ще си го запазя за себе си.
  • G
    goro_N

18.05.2010

О далеч съм от мисълта да вярвам на когото и да е било, но двама от тези трима са по-скоро прекупвачи в Ямбол няма чак такива "играчи" които директно да организират износ. Заговори се, че имали договор за твърда цена за големи количества - да ти кажа не знам затова събирам мнения на хората във форума. За мен е просто интересен факт, че има такъв интерес още на зелено и все пак го приемам като положителен знак. И за да не се самозаблуждавам търся логическо обяснение и го намирам в ниското евро за сега. Аз съм регистриран потребител - ясно е кой съм и как може да се свърже човек с мен ако решиш да споделиш нещо ([email protected])....
  • P
    Purpurea

19.05.2010

Жоро сам си казал отговора, Просто има контракти който трябва да се изпълняват непосредствено след жътвата и се събират количества,това е..........Тези договори са сключени по рано,и затова се събират сега на зелено...... За съжеление, на този етап пазара на пшеница продължава да е низходящ ..............
  • G
    goro_N

19.05.2010

А след като се изпълнят договорите какво ни чака? Макар, че както отбеляза трейдъра 135 euro/t не е ниска цена спрямо цените от последната година.
  • 20.05.2010

Да взема и аз да се включа. Реални сделки в момента за стара реколта има на 240лв + ДДС. Така де вчера продадох на толкова. Реални сделки на зелено има и на 200 + ДДС. Вие си правете изводите. Само да кажа, че в южна България си остава суша, а на сервер от Балкана ситуацията е трагична от прекомерната влага. Моето мнение е - ДОБИВ НЯМА ДА ИМА! Успех колег!
  • 20.05.2010

имааа и градушки в изобилие
  • G
    goro_N

20.05.2010

Аз продадох малко на зелено на 195лв/т и няма да съжаляам дори 300лв/т да стигне цената дай боже Интересно ми беше да чуя и други мнения - аз все още не вярвам цената да е над 200 лв/т
  • Абонирайте се за нас във Viber
1 2 3 4 5 6 Следваща> Последна >>

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Още теми от Актуални цени на агро-стоки

P
Pavl3n

Земеделска земя и цената й

Здравейте, Решил съм да купя земеделска земя с инвестиционна цел - да я отдавам. Им...

717 0
К
Кирил

коронавирусът и земеделието

Стефан: Какво правим със земеделските базари пазари и т.н.? ? Тази възможност за реализиране на пр...

505 5
I
Ivanova

Цена на лавандулата

Здравейте,колеги! Нека коментираме цената на лавандуловото масло за тази година.Някой от...

1306 0
E
ESAGRA

Цена на етерично масло от ЛАЙКА

Асд: Ехо?

4087 8
I
iv4oni

Ориентировъчна цена на лавандулово масло през 2016 г?

: Здравейте, Изкупувам лавандулово масло за износ. При интерес от ваша страна ще се радв...

1774 2

ФОРУМИ

• Пшеница
  • Ечемик
  • Царевица
  • Слънчоглед
  • Рапица
  • Ориз
  • Други зърнени култури
  • Всички
  • Крави
  • Овце
  • Кози
  • Прасета
  • Зайци
  • Птици
  • Охлюви, червеи, буби и др.
  • Всички
  • Домати
  • Краставици
  • Пипер
  • Картофи
  • Зелеви култури
  • Бобови култури
  • Лук, Праз, Чесън
  • Други зеленчуци
  • Всички
  • Праскови и кайсии
  • Дини и пъпеши
  • Ябълки и круши
  • Череши и вишни
  • Ягоди, Малини, Къпини
  • Лозя за десертно грозде
  • Лозя за винени сортове
  • Други овощни и лозарски
  • Всички
  • Грижи за пчелите
  • Пазар на пчелния мед
  • Субсидии за пчеларство
  • Всички
  • Био производство
  • Агроекология
  • Билки и лечебни растения
  • Всички
  • Трактори
  • Комбайни
  • Почвообработваща техника
  • Сеялки и посадъчни машини
  • Пръскачки и торачки
  • Косачки и балиращи машини
  • Транспортна техника
  • Специализирана техника
  • Всички
  • Торове - зърнопроизводство
  • Торове - зеленчуци и плодове
  • Течни торове
  • Препарати - зърно
  • Препарати - зеленчуци, плодове
  • Всички
  • Субсидии
  • Проекти и Еврофондове
  • Закони и наредби
  • Инвестиции и Бизнес планове
  • Всички
  • Актуални цени на агро-стоки
  • Животът на село
  • Фермер търси жена
  • Фермерски рецепти
  • Фермерски хобита
  • Пътешествия и туризъм
  • Дом и семейство
  • Домашни любимци
  • Политика
  • Теми, написани на маймуница
  • Предложения по сайта
  • Всички
ПОДАЙТЕ СИГНАЛ ДО РЕДАКЦИЯТА НА

Новини

02.12.2023 Кой притежава най-много украинска земя? 02.12.2023 „Дивата ферма“: Там където предизвикателството „кръгова икономика“ става реалност 01.12.2023 Декември и последните плащания за 2023 01.12.2023 Вижте ставката за преходна национална помощ за овце и кози за Кампания 2023 04.12.2023 Парите по ПНДЖ3 са платени
05.12.2023 Вече има нов таван на украинската помощ 04.12.2023 Георги Тахов: Няма да има забавяне на плащанията към земеделските производители 01.12.2023 Вижте ставката за преходна национална помощ за овце и кози за Кампания 2023 01.12.2023 Декември и последните плащания за 2023 30.11.2023 Кирил Вътев за протеста: Абсолютно всичко по закон и по регламент е изпълнено
Новият начин да купуваш и продаваш зърно
За нас Автори Реклама Контакти
Условия за ползване Политика за поверителност
Facebook Youtube Бюлетин

© 2007- 2023 Agri.bg | Всички права запазени

Agri Gate Media

Водеща медийна компания в сферата на селското стопанство!

• Аgri.BG Националната мрежа за селско стопанство.
  • Tractor.BG Българският портал за селскостопанска техника.
  • AgroPazar.BG Специализиран портал за агрообяви
  • Bager.BG Специализиран интернет портал за строителна техника в България
  • Darik.BG Новини от България и света
  • Agriniser.com Покупка и продажба на зърно онлайн

Очаквайте скоро!

Достъпът до профилите в Agri.bg временно е ограничен.

Работим върху тяхното подобрение.

Абонирайте се за бюлетина на Agri.bg

Абонирайте се за седмичния бюлетин на Agri.bg, за да научавате най-актуалните новини, анализи, интервюта и видео репортажи от аграрния сектор за изминалата седмица.

Чрез абонамента ще получавате и информация за важни предстоящи събития в бранша.

С използването на този сайт Вие се съгласявате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика.

Запознайте се с условията за ползване на сайта и политиката за поверителност.