Въпрос към животновъдите за Държавните животновъдни институти

 • M
  Каква е възможността според вас Държавата чрез институтите да бъде по-полезна за животновъдите или трябва да остане всичко в ръцете на фирми и развъдни организации? \r\n\r\nВъпросът ми е към всички животновъди отглеждащи различните видове животни и направления та им.
 • M
  Чичо Пенчо какво ще кажеш да се приватизират и БАН,БНБ,Училища,Детски градини,Болници и прочие?
 • M
  Може и да ме обвините в комунизъм, но сматам ,че при една нормална работа в държавните институти животновъдството би имало голям успех. Иванов е прав тук /за втори път от както го "срещам" във форума/. При добро функциониране държавните институти биха били добра конкуренция на всички развъдни асоциации и организации, а конкуренцията води напред. Ако се предлагат качествени разплодници, на приемлива цена, това неминуемо ще доведе до поевтиняване на цялата продукция по веригата, до крайния клиент. Освен това ще се вдигне рязко генетичния потенцял на животните в България. Определено има бъдеще в това, но към този момент това ми изглежда като химера.
 • 4
  Структурите и базите на ИАСРЖ трябва да се приватизират, там комунизмът още не си е отишъл.
 • I
  Държавата няма участие в селското стопанство нито в ЕС, нито в САЩ и затова последните 2-3 десетилетия особено европейското производство е в упадък. Развъдната асоциация не е държава! Няма нито научния потенциал, нито парите на държавата. В някой сектори сме толкона назад, че по-назад няма.
 • M
  Radi_45 всъщност ти зададе въпросът най-правилно,за което ти благодаря.Добре е да се разискват нещата в тази насока и да се съберат повече мнения от животновъдите.Всяка една дискусия по проблемите на сектора в която се изказват мнения как МЗХ да подобри работата за подпомагане на животновъдството може да бъде от голяма полза.
 • R
  Минчо зо съжаление вече е късно държавата да се връща там където е изгубила позиции! Лично аз имам сключени договори с две развъдни асоциации и съм доволен от работата с тях. Не звам какви възможности имаш за врияние след като задаваш такъв важен въпрос, но държавата в лицето на МЗХ има много възможности да ни помага но не го прави.Два примера ще посоча, първо да отворят мярка 121 само за животновъди и второто да ни защитят интересите за новия програмен период след 2012 година!
 • D
  И аз не го разбрах
 • D
  Много мъгляво ти е зададен въпроса .Формулирай го по конкретно.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Гъбарник

Цецо: Другото което искам да попитам е от една торба вярно ли е че излизат от 2 до 3 реколти

264 4

Кой трябва да се сигнализира за неидентифицираните животни?

Кой трябва да се сигнализира, за да се вземат навреме адекватни мерки, когато има неидент...

776 0

Държавата да поеме разходите за заплати и осигуровки, данъци

cenko: Като се замисля, наистина това са си чисто поемане на разходи за заплати и осигуровки ......

1712 2

Градушки - До 90 ст./дка такса ще плащат фермерите за противоградова защита!

htz180limited: Нищо догодина ще си платиш по 1 лв на декър (покрива няма да го плащаш.Покривите и бетонни...

2304 4

Не ви ли писна да ви крадат или ? Такса за градушките по 1 лв на дка

Uvas: Явно не! Щом седим и пасем, още издевателства ни трябват. Така е, като получаваме даром,...

2590 6