Мотофреза GARDENIA MEGA TOOLS 500B-3A Проблем при запалване

 • F
  Първо здравейте и моля за спешно помощ! Ето и как се започна проблема при моята, Мотофреза. Значи тракторчето е купено от интернет на 30.03.2016г. заредена с масло в двигатела и в скоростната кутия, така... първи ден дойде момента да я пробвам слагам бенз, М10 до маркировката на филтара и запалване от раз! Фрезова много добре, другия инвентар още не съм го ползвал. След горе долу 20мч. смених маслото абе всичко както е написано по докомент и до ден днеш неми правише никакви симптоми за авария. Преди два дена минах отново моята градинка и накрая я почистих от пръста и с струя я измих е тук малко ми се раждат съмнения дали не е от водата, но това го правих винаги след робота, а днес ето и проблема отварям капачката на резервоара и гледам, че няма бензин и доливам 2л, проверявам за масло всичко е ОК, така... смукач, бензин пуснат и дърпам няма дърпам втори път запалва задържа някъде около сегунда две и гасне помислех си, че е задавена изадих датчика за маслото, купих нова свещ но пак същата работа, запалва и казне . След 2,3 часа мъчена да я запаля отворих карбуратора измих го със сода бикарбонат понеже не разполагам с друг елемент и го изплагнах добре исуших го за някъде около час. монтирамго на мястото си слагам отново бензина, който бях източил докато вадих карбуратора и пак същата работа пали и гасне е то човек трябва да е от камак да не се ядоса слет много опъвания и важето не се пребира на цяло някаде 20см старчи, офф... а и ме опвана кофти чуство дето отворих карбуратора забравих, че е в гаранция 2г. ако ремонта се окаже по сложен ще се надявам дане ми направят проблеми, та ако проблема според вас е елементарен, моля помогнете и ми дайте савет. Благодаря предварително!
 • R
  moqt problem e he rita silno obratno kasa vajeto i posle i prastite.
 • П
  иглата е ок.. Връщам смукача. С отверка задържам клапата която се задвижва от лостче и пружинка и двигателя работи с обороти без да гасне та се чудя дали проблема е в този центробежен регулатор прави ли проблеми?
  • Р
   Намери ли проблема колега защото при мен е същото ?
 • L
  Виж иглата да не е обърната.
 • П
  Проблема е с двигателя да не объркам колегите имам предвид модела на фрезата с фар
 • П
  Помоагайте Колеги! Имам проблем с фреза Гардения с фара паля на смукач нормално като върна смукача гасне след 5 секунди.Чистих карбуратора и жигльора няма промяна!
 • смени маслото ще запали
 • Ако забравиш бензина пуснат задължително отива във кратера и в следствие ще имаш този проблем
 • P
  здравете за мен някои ще ми помогне ли за мотофреза гардения имам много голям проблем с не го зна4и го купих 2013 досега нямах с не го проблем но се га имам с цетробрежен регулатор вси4ко напражив по4истих карбуратора смених маслото сложих м10 масло купих нов свещ но запали венага ама 4е работи както трябва високи обороти работи направо от аспуха изважда огън моля помогнети от кво ще бъде
 • N
  За, всички при които се е получил този проблем със паленето и гасненето на двигателя на мотофреза Гардена. При мен се получи същият проблем , мнго ядове бяхя а проблема е елементарен. Нивото на маслото е проблема. Двигателя има датчик за нивото на маслото и когато е малко, дигателя пали и гасне. Китаеца го е измислил умно, с цел да предпази двигателя ако остане без масло. Двигателя събира точно 600гр. мало. Нямада гледате какво показва щеката а хоризонтирате фрезата и когато налеете маслото то трябва да е на нивото на първата резбичка / най горната / на отворо за щеката, почти да прелива. Дано да съм бил полезен. ако някой го интересува или има други въпроси телефона ми е : - 0889 353 489 Николай Колев .
 • F
  Е не само вода, сигурно е имало и някой други мръсотиики, казвам това, което се виждаше на пръв поглед, а до колкото за съвета благодаря ще пробвам и ще щитам, че имам резервен карбуратор, понеже не искам да пипам новия. Темата може да бъде затворена.
 • L
  Разглобяваш го внимателно да не скъсаш гарнитура,сваляш му жигльорчетата продухваш хи с компресор или помпа,виж поплавъка от какво е направен дали не е спукан,ако всичко е ок сглобяваш дърпаш и би трябвало да запали.Незнам колко да е смъртоносен тоя бензин освен че има вода в него
 • F
  Проблема е решен. Нов карбуратор и запали от раз. Бензинат който съм купувал от наща селска бензиностанция бил смъртаносен за карбураторите. Момчето който мия направи в сервиза ми каза да си купувам бенз от Известни Бензиностанции, а не от такива дето аз бях взимал от наща бензиностанция която един път бях взимал за резачката в едно шише и на другата сутрин водата и бензина се отделиха, бях шокиран, но е факт. Та от сега нататък си взимам от града бенз и си карам без никакви дертове и още нещо ми каза момчето, че не трябва да оставям бензин в карбуратор и резурвуара когато преключа сезона и я оставяме по-дълго време в почивка. Старият карбуратор мога ли да го изликувам с нещо, например кореселин (самолетно гориво) или нещо друго?
 • M
  бубината е проблема аз я смених на 2рата седмица.
 • F
  Ами за съжаление си прав, но да я закарам до най-близкия за мен сервиз ми искат 50, 60лв. за транспорта и за тава се опитвам да разреша проблема, ако не е нещо сложно, но като гледам маи нещата са за там, но все пак ще съм благодарен за някои съвет по въпросният проблем.
 • L
  Ми то затова се дава гаранцията.Товариш я и обратно в сервиза.Пиеш си кафето и ти я оправят. Защо не си взе от старите фрези българските куче марка и да е за ремонт не е скъпо ами сега питаш

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Помощ за закупуване на мотофреза

Здравейте колеги харесал съм мотофреза Raider RD-T06 може ли някой да изкаже мнение за тез...

62 0

Скорости на мотофреза

Lupo93: На първа фрезоваш, на втора транспорт с ремарке

167 1

Мнения, за мотофреза Belini B-115

Здравейте колеги, Харесал съм, мотофреза Белини модел B-115. За първи път ще закупувам...

475 0

Колеги, как да нстроя руски плетен плуг 4×25?

solun: Здравей. Първото нещо, което се прави е оглед на самия плуг - трупиците да са разположени...

310 2

Запитване за мотофреза

Драгомир: Колега за каква машина става въпрос. Един приятел от Румъния преди 3 години ми прати фреза...

393 1