Проблем с отстоянията на фермата.

 • M
  Колеги,имам следния проблем.В момента подавам документи по мярка 121 за разширение и модернизация на кравефермата.Получи се следния проблем и неминуемо всеки ще сблъска с него или ако не всеки повечето от нас.Фермата се намира в бивш стопански двор на АПК и два от оборите са мои.Единия е К100,а другия К200.В момента тече пререгистрация на фермите и от РВМС първото което искат е Становище от РИОКОЗ за хигиенно защитните зони по наредба номер 7 от 1990год. Фермата е с над 100 животни и отстоянията ми трябва да са над 300 м. Да но проблема е че ги няма и сега трябва експертна оценка от лицензирана фирма за обосноваване на намалението на ХЗЗ.След това се подават документите в Министерство на здравеопазването и се чака.Да не говорим че тази процедура ще ми струва поне 5000лв. и няколко месеца.\r\nОбръщам се към всички и най-вече към АДМИНА,да се направи петиция по въпроса и да се даде на Министъра на земеделието с цел разрешение на проблема. Министерството просто трябва да вземе решение,че тези глупави отстояния не трябва да се прилагат за бившите стопански дворове,тъй като се предполага,че със сигурност през комунизма са правени оценки и не е строено без да се мисли.Та нима в този двор преди 20 години не се гледаха над 800 крави и още толкова телета.Та нима сега трябва да бутнем това което е масивно и стабилно. \r\nДайте мнение по въпроса и ще бъдем всички ние благодарни,ако се реши този огромен проблем.
 • M
  Целта ми не е да ме успокоява някой,а да предизвикаме компетентните институции да вземат принципно решение за бившите стопански дворове,когато става въпрос за дейност за която са създадени да е заварено положение. Така или иначе здравното министерство ще разреши,но тази безсмислена процедура струва много време и пари.При това отваряне на програмите от време на време по за 1-2 месеца,тези препъни камъни са непреодолими. На 270 метра съм от къщите,но проблема е че на 130 метра от последната ми сграда малоумниците от РИОКОЗ са разрешили да се отвори консервно цехче.Така се получава,че заради едно безумие на средата на двора е невъзможно целия стопански двор да се ползва за това за което е направен преди 30 години.
 • A
  Ако ще те успокои-не си само ти.В момента и аз съм в същата безумна ситуация. Е, има нещо по-различно, но не ми се влиза в подробности. Ти си на по-малко от 300 м. от къщите ли?
 • M
  Явно съм се объркал и само при мен има този проблем или .........

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

408 2

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

473 9

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

268 1

Влизане в чужд имот, отъпкана пшеница

Веселин: Към полицията задължително. Подадохте ли и за предишните случаи? Трябва да ги регистрирате...

338 2

СПЕШНО!!! Подвеждаща информация/измама

За първа година съм земеделец.Наясно съм със селективните и с тоталните хербициди,но нямам...

802 0