Рецепта за хубаво домашно козе сирене

 • M
  Искам да разбера как да правя хубаво козе сирене за продан . Аз и сега правя за собствени нужди но нещо не ми се получава както трябва някаде изглежда бъркам но незнам къде . Става ми на дупчици и скърца като гума . Ето резултата
 • K
  айде и от мен една рецепта за една порция на 4 литра козе мляко след като кипне 4 супени лъжици сол,една кофичка кисело мляко козе,едно пакетче лимонена киселина на доктор йотгер,след като се пресече се оставя 5 минути на бавен огън,след 30 минути, като поистине се слага в тензух,ако имате калъп и тежест отгоре след три четири часа е готово за директна консумация,не се слага в саламура,литражите козе мляко 4,8,12,16,20 и т.н.,да ви е сладко... ,забравих сервира се със студено бяло винце
 • A
  bravo mirko !!! radvam se na tvoia entusiazum !!! produljavai taka i pitane mu e maikata ! verno che tuka ne sa mnogo slovoohotlivi , ama vse niakoi se izpuska neshto. uspeh !
 • H
  дайте рецепта и за моцарела
 • M
  Сега имам само 2 от 1 коза , на 21 януари се окозиха , а сиренето правих миналата 2011 г.
 • K
  мирко,колко ярета имаш вече и кога почнаха да се ярят,че и сирене правиш...
 • M
  Може и за това да е скърцало , тази година го правих по друг начин и няма това скърцане и е по-хубаво .
 • L
  Валентини кое си казал като хората.Мнението си го даваш с умът си ,но завършваш писанията си с ..... си.Два дни ако стоиш мирен и на третият ти избиват чувиите. Заради такива като теб повечето хора не искат да пишат тук.Не ти ли омръзна да се дразниш с хората.
 • L
  Иванов благодаря за отговора.
 • M
  Мирко,сиренето ти скърца,защото маята му е много!
 • W
  ние не ползваме друго освен мая за сирене и морска сол! И МЛЯКО ДЕЕЕЕЕ!
 • I
  Козето сирене в България е "бяло саламурено полутвърдо сирене", догато по света се правят предимно меки или полу-меки кози сирена. Нашето се прави като краве и обикновенно козето мляко се смесва с краве, рядко с овче. Домашните сирена са два вида - с пастьаризирано и сурово мляко, по често се прави със сурово. Когато се прави със сурово се изисква определена хигиена, за да се избегне развалянето или компрометирането на сиренето. Хигиената обхваща всички процеси: миене на вимето, дезинфекция на ръцетер съдове, маси, тежести тензухр обработка на саламурата и т.н. Използва се хлорна вар и белина. Сиренето от сурово мляко трябва да отлежи, за да може млечно-киселата ферментация да унищожи всички бактериил Хладно помещение трябва за осоляването и отлежаването. Важни моменти са да се хване моментът за начало на рязането и то да се направи с подходящи инструменти. За да протече добре коагулацията, "втвърдяването" на сиренето, трябва да се радоти с качествена мая и калциев двухлорид. Отделянето на суроватката, което става с рязането, реденето на сиренината, първоначалното ръзване с тензуха, последващото рязане, реденето във форми и пресоването. Следва осоляването в подходящи съдове. Като се направи всичко както трябва се получава плътно сирене без шупли. При сиренето от пастьоризирано мляко е почти същото, но първо се пастьоризира, охлажда и се слага закваска, която при суровото мляко не се използва.
 • W
  ааааа щом не разбираш си е твой проблем!аз си казах мнението за козето сирене и това за МЕШАНОТО!а пък ти че не разбираш хорското мнение..........!ИЛИ ИМАШ НЕЩО ПРОТИВ НЯКОЙ ДА СИ КАЗВА МЕНИЕТО КАКВОТО И ДА Е ТО И ПО КАВИТО И ДА БИЛО ТЕМИ!???????????????????????
 • L
  На никого не се дръв... Твоят начин на диалог за мен е неразбираем,и за това не желая да обсъждам нищо с теб. Питам тук за съвети щото съм новобранец в това начинание.
 • W
  ДА НЕ БИ ДА МЕ ЦЕНЗУРИРАШ!казвам ти като човек дето......толкова години е виждал само ДОМАШНО СИРЕНЕ И МЛЯКО па ти се дръвчи като искаш!твой проблем!
 • L
  Абе ти нямали да се спреш вече? Нито ти пиша по твоите теми нито желая да обсъждам нещо с теб.Пак ли търсиш да се дразниш с някой.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

N

Болна коза

Здравейте! Ще съм много благодарен ако някой може да ми помогне със съвет за да спасим жив...

108 0
В

Построяване на козарник

Здравейте, понеже увеличаваме капацитета на стопанството и ни е нужен вече голям обор с вс...

325 0
M

Колко мляко дава една коза като ббм

Nikolay: Миро , аз също обмислям този вариант , но съм в процес на развъждане на животните и засега...

806 1
С

Кaкви сa цените нa млякото в моментa и кои облaсти?

Здрaвейте колеги, кaкви сa цените нa суровото мляко и в кои облaсти, зa Ямбол и окръгa ?

815 0
В

Окозване

Здравко: Препоръчвам ти на 3-ия ден да започнеш да й даваш по-малко храна от обичайното. Нека това...

348 1