Споделете мнения относно проблем с бензинов тример(коса)

 • M
  Искам да попитам един въпрос,Имам 2 бензинови коси и днес и двете блокираха по един и същи начин,по време на косене изгаснаха и не искат да запалят повече,въжето дето се дърпа за палене не иска да се опъне и да даде старт,знаете ли на какво се дължи това??
 • D
  Здравейте работници по потници, и без потници в тая жега едва се издържа! Имам тример MTD BC 43 smart, ползвам го 5 години без проблем, но днес накрая на ливадата спря да върти главата и започна да свисти предавателния прът. Изгазих я и след това раглобих тръбите в които всичко според мен си е наред, Запалих го - пак същото свистене и спира да върти главата, леко надигам машината нагоре зацепи за малко, сваля да кося пак спира. Споделете ако сте имали същия проблем. Благодаря за вниманието!!!
 • М
  Здравейте, Искам да попитам и за нашият проблем с ел коса. Запалва се, работи си, но самата глава се върти съвсем лекичко, и при допир с тревата спира. нещо е прекъснато явно, но ако някой има опит да пише. Благодаря ви!
 • К
  Търся карбуратор за немска косачка тример не пали сутрин трудно пали
 • а
  имам китайски тример N ROCK от 31 кубика с 1 конска сила ,,, за 2 години работила безупречно чистили сме лозе седем (7) декара имаше страшно много храсти и издържала на голямо натоварено време беше голяма рабата защото храстите бяха много големи и сериозно чистене ,шипки тръни и илантуси имаше всичко режише с хубав руски диск от 15 лв , само 2 години лека по лека спирала да рабои до там стигна за ремот за около 200 лв това е истината , за това беше изпитана до колко ще издържи евтината китайка !! :)
 • Т
  На тримера ми сами се вдигат оборотите.На какво може да се дължи?
 • I
  Здравейте! Имам МТД BC52 smart ...доста корава машинка бих казал ......за 5 години коси всяка година по 1 декър двор по няколко пъти + и 4-5 декъра овошки до него .2 пъти ...мотора е пушка цъка като часовник и има тяга доста ..изгорил е 2.5 -3 л червено масло + 250 м корда +2 тризъбеца + 1 диск и една глава с верига ..абе доволен съм мн от машната от Саабрюкен ...сменил съм само няколко маркуча за бензин ,че горят и се пукат ....но като качество сън предоволен от машината двигателя и от шпулата главата де ,тя е тежка корава удряна мн но здрава купих втора за 40 лв пак немска оригинлна но то няма чупене на старата ..........А сега стига хвалби ПРОБЛЕМА :))......... онзи ден кося в жегите доста беше но я почивах на 30 мин работа треви по 50 см на места дори имаше и по едно време таман свършвам на края на деня и 3 откоса преди да спра .....спирам ,а главата продължава да се върти без газ ,но мн бавно и слабо кат подам газ завърта бързовс нормал.....като цяло машината си бачка супер като часовник ,но нз това от какво е като я изгася и завъртя долу главата се чува леко тракане горе и минимално затягане и пак прави оборот пак затягане слабо и го преминава тракането е в предавателната кутия горе м,но не знам какво е точно в съединителя ли е проблема или в лагерите е прбил някой ....от натоварванетои т.н и от какво е това въртене без газ и леко тракане на угасена след завъртане на главатана ръка ? Ако някой може да помогне и е имал такъв случай да помогне .Благодаря !!!
  • Г
   Имам мтд 1043 от 2014г.много корава машина, това лято се чу лагер и я разглобих. Открих че като се износят лагерите се получава луфт на коляновия вал, който се чува като при вас. Решението, нови лагери маркови, обикновена гарнитура китайска /не зелена! /тя е по тънка от оригиналната и всичко е Ок. Съветвам смяна и на семерингите също. А за въртенето на шпулата, реглаж на оборотите. Поздрави.
 • M
  Тримера ми върти без да подавам газ??? На някого случвало ли се е подобно нещо??
  • а
   опъваща пружина на двете челюсти от редуктора ( конуса от вътре ) се отегнала или раширила само пружината или двете челюсти да се сменят
 • Е
  Помпата за бензина връща. Не знам дали е за смяна на гарнитура или цяла помпата
 • К
  Здравейте,темата е стара,но се надявам на отговор.Имам косачка/тример мисля че е Wiki 2 години работи идеално.Баща ми им разбираше и ги правеше,също и резачки,но наскоро почина и вече не е до мен Бог да го прости!Днес окосих и понеже на едно място има доста яка трева исках да сложа ножа и като изгасих гледам мотора на една страна.Там където се съединява пръта в редуктора беше излязъл малко самия прът от редуктора и мотора беше се изкривил.Сега като я слагам на земята и самия редуктор играе в пръта.Какво има вътре за да го законтря?Има и една гума около пръта и точно там играе.Иначе си върти долу главата.Аз ще го разглобя,но ако може дайте съвет.Сигурен съм че не бива изобщо да мърда там.
 • к
  за децата ще кажа,че правописът и начина на изразяване водят до това ,че хората не се разбират.За порасналите деца :Имах и аз проблем с мотораната коса(тип райдер),не искаше да си направи оборотите и нямаше мощност.Видимо не стигаше горивото,пробих капачката ,за да влиза въздух в резервоара.Успеха беше временен,после се усъмних в карбуратора,но при разглобяване нямаше нищо смущаващо.Накрая(да се надяваме)излезе от една изронена гарнитура между цилиндровия блок и карбуратора.Там има един отвор,който вероятно създава вакуум за карбуратора и точно на това място от гарнитурата нямаше и следа
 • G
  моляви помогнете ми вчера косих и както косих огасна днес се опитах дая запаля неикса аз съм дете какво съм направил неискам дами се карат моляви
 • F
  Здравейте приятели имам проблем с моят тример проблема е че неможе да запали може ли някой да ми даде съвет
 • M
  Значи не си бяхх тук и тревата беше станала около 50см,косех я на 2 пъти,първо по средата и после долу.Изобщо не иска да се дръпне въжето на стартера,стои блокирано.Резервоара е около 700мл някъде
 • S
  Явно си прав за прегряването,тревата наистина беше висока.Тази сутрин след изстиването едната машинка си запали без проблем,но другата не иска. Не иска да запали или не превърта?
  • С
   Машините са блокирали лагери на колянов вал или биелен. По вероятно задрало бутало. Масло 1:50 на50л. Бензин 1л.масло.Значи на 1л бензин 20мл.масло. Моого масло лови нагар на бутало и цилиндър и Задира (блокира).
 • S
  Значи в 2 килограма бензин съм сложил около 100 грама масло Сместа се прави точно с измерване на бензина и на маслото, а не ,,около,,, защото при всички случаи не е добре- или ще е малко маслото с произтичащите от това обстоятелства или много и ще пуши и трудно ще пали. Високата трева, ако не е груба я коси на два пъти- надясно косиш през средата, а наляво отдолу. Най- добре я коси по-често и не я оставай да израства! Не каза колко е вместимостта на резервоарите.....

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

K

Балеровачка John Deere 550

Здравейте, колеги имам проблем с боксувянето от 2вете страни на предпоследните колани им...

217 0
P

Моля за съвет относно моторна коса

Здравейте, наскоро засадих 700кв.м овошки и ми трябва моторна коса , ето и машините на кои...

147 0
V

Бензинов тример - не пали

Здравейте. Тример китаец не иска да запали. Налях му в цилиндъра бензин запалва като го из...

640 0
P

Питане за бензинова градинска косачка

4-и тактова косачка за райгас (с двигател 3.5 к.с ,с EURO 5) колко масло трябва да гори ад...

146 0
M

ПОЛСКА ИЛИ ТУРСКА РОТОРНА КОСОЧКА

КОЛЕГИ ДАЙТЕ СЪВЕТ КАКВА КОСАЧКА ДА СИ КУПЯ ЗА ТРАКТОР 25 КОНЯ?

356 0