Мярка 141 - има ли проблеми при кандидатстване?

 • V
  Здравейте колеги ,има ли във форума земеделци който са кандидати ( излъгани)по мярка 141. По тази мярка разходите не са малко като се почне от нотариално заверените договори за аренда , оран, семена ,препарати, осигуровки. След това се моли да ти купят продукцията и т н. Поне да не лъжеха с датите на индикативният график ..........Просто темата за мярката е толкова проблемна ,че не мога да си събера мислите ,за което моля да ме извините.
 • M
  И аз чакам по тази мярка. Някъде четох че тоз обявен график не е бил краен, а някой си е изтипосал примерен без да е гласуван. нямам идея кой е крив и кой прав ама не е хубаво това. Аз само дето изорах нива 5 дка. Друго не предприех. Сега в май-юни ще излиза уж официално приемната дата по тази програма на документи. Чакам я с нетърпение. Имам познат дето е по нея вече 3-та година и е доволен. Той има бадемова градина около 16 дка.
 • V
  Разбирам че разходите са големи, но поне да не бяха лъгали че ще отворят програмата. Сега в един момент разходите за нотариус ,наеми на нивите ,всичко е на вятъра.Чудно е че няма никаква реакция от потенциалните кандидати ,които бяха тази година по мярка 141 .Имаше само протест за млад фермер и те им замазаха очите с тези 400 проекта . Така или иначе ще одобрят само връзкарите.
 • S
  Не ти требва, да си слагаш таралеж в гащите, аз изпълнявам проект по 141 и са требва да подавам заявление за трето плащане, и се чудя дали да го подавам. Като сметнеш разходите ти остават жълти стотинки. Осигуровки, счетоводител, данъци са ти към 1500лв. годишно, трева да изкараш курс по растителна защита, ки ти пробутат една книга дек трева да го купиш, требва да водиш дневници шо пръскаш, да спазваш карантинен срок, после ки земат да ти довадат на проверки от РЗ ако те набарат че си пръскал некой нерегистриран в БГ препарат ки ти опнат глоба минимум 1500лв. Ако мож нещо по 112 арно, там си струва да си слагаш главата у торбата.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

322 1

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

399 9

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

222 1

Влизане в чужд имот, отъпкана пшеница

Веселин: Към полицията задължително. Подадохте ли и за предишните случаи? Трябва да ги регистрирате...

316 2

СПЕШНО!!! Подвеждаща информация/измама

За първа година съм земеделец.Наясно съм със селективните и с тоталните хербициди,но нямам...

775 0