На какво се дължи лавандула да съхне?

  • E
    Здравейте .Направих си малко разсад лавандула и тази година есента ще я съдя за постоянно .На какво се дължи че има на две три места изсъхнали коренчета като имат по тях доста листа (преди пак имаше и като изсъхнаха ги махнах ) .Лавандулата се полива всеки ден .Благодаря .
  • I
    Има и друга причина, макар и рядко. Това е дейността на сляпото куче и къртицата, особено на места където се полива и къртиците търсят червеи. Така повреждат корените и разстенията изсъхват. Просто трябва да се разбере съхненето на болест ли се дължи или на механична повреда. Обикновено болестите по кореновата система се отразяват върху стъблото и долните листа - като некротични петна.
  • I
    Използвай системни фунгициди при производството на разсада за да избегнеш случаи на заболявания на кореновата система. Ако посева не е за биопроизводство, системни фунгициди може да използваш и при възрастните разстения - след оформяне на листата. Болестите по кореновата система се откриват късно и са сред най-честите причини за загуба на разстения.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта