Начин на торене при пролетниците

 • S
  Пускам тази тема,защото имаме спорове с колеги по добре ли е да торим с торовнасяне ,или да пръскаме торта с торачката като едно време-/говоря само за пролетници-царевица и слънчоглед/. До 2008 нямахме модерна сеялка и си хвърляхме наред 25 кг на слънчогледа и\r\n38 на царевицата. Слрд това почнахме при сеитба с торовнасяне да вкарваме 15 кг на\r\nслънчогледа и 22-25 на царевицата амониева селитра. Когато съм имал други торове количествата са съвсем различни.\r\nМоля коментирайте своя опит по темата.
 • V
  Искате ли по висок добив?С доказаното качество на птичата тор www.ecoreltd.com производство на органична тор насипно за листно подхранване и гранула за основно торене.тел. 0884799337 ПРЕДИМСТВА НА ПРОДУКТА - минералните торове,както и композитните се усвояват от растенията с 30-40 процента т.е. при съдържание на полезни елементи(N , Ph, Ka) 20 % ше се усвоят не повече от 7-8%,а в съшото време предлагания от нас продукт се усвоява от растенията 100 %.Действието на минералните торове е краткосрочно,действието на нашия продукт е дългосрочно.При използването на минерални торове се образуват химични съединия , които са вредни,а понякога и опасни за здравето на човека.При нашия тор няма този проблем
 • V
  WWW.ECORELTD.COM ORGANI4NA TOR - OT PRERABOTENI PTI4I EKSKREMENTI (KURESHKI) starite hora edno vreme samo s tova sa toreli v tziala EVROPA toriat s estestveni ili preraboteni organi4ni torove ne zashtoto sa po glupavi ,a zashtoto tova vdiga s 40% REKOLTATA ,ZATOVA TAM MERISHE
 • S
  От колеги съм чувала много добри отзиви ,но лично не съм я ползвала.Като цяло не се съмнявам в ефекта,тъй като торовете на Яра Мила като цяло са чудесни.
 • S
  А ползвали ли сте Яра Вера Амидас при пшеницата и ако сте какви са ви впечатленията?
 • S
  Не,колега,не ми даде такъв признак.Много добри добиви изкарах при тази суша-дори повече отколкото очаквах.
 • D
  А царевицата поне не даде ли признаци за азотен дефицит? Питам, защото аз вкарах 40 кг комплекс със сеялката, и още преди изметляване закъса за азот.
 • S
  Миналата година -без никакъв амониев нитрат.
 • D
  Аз ползвам тор Яра Мила Комплекс. След първо подравняне , торене с торачка по 30 кг за декър.Следва второ подравняне и сейтба. Другият вариант който прилагам - сейтба с торовнасяне - по 15 или 20 кг. в реда. Колежке, след 30 кг комплекс, колко амониев нитрат вкарваш за царевица и слънчоглед?
 • S
  Аз ползвам тор Яра Мила Комплекс. След първо подравняне , торене с торачка по 30 кг за декър.Следва второ подравняне и сейтба. Другият вариант който прилагам - сейтба с торовнасяне - по 15 или 20 кг. в реда.
 • I
  В България има един проблем - липсата на влага. Закъснялото развитие през есента довежда до факта, че повечето растения не са подготвени за зимата и след нея и умират или не се развиват достаточно за на пролет. А през май отново няма влага. Всичко това води до лоша реколта. Ние предлагаме на нашите клиенти обработка на семената преди засаждане с нашия препарат "Литовит" - 50 гр. на тон семена.След това, когато растенията имат 2-3 листа, правим първи пръскане на листа. Помагаме за развитието на кореновата система, подобрява имунитета. Пази от тежки температурни промени. Растенията абсорбират по добре основните торове. Всички тези мерки позволяват на растението да се подготви за зимата и пролетните променящи температури. Ако по различни причини не сте имали време да напръскате през есента, тогава го направете с първите топли дни на пролетта. Това е особено важно за рапица. Той най - често замръзва в началото на пролетта, при смяна на температурните амплитуди.
 • V
  Най-новите продукти за торене на пролетниците са торовете " Микро ПМХ" или " Микро ПЗ". Представляват микрогранулирани торове с размер на микрогранулата между 0,5 до 1 милиметра. Внасят се единствено със сеитбата в пряк контакт със семената. Микрогранулата е изключително лесно разтворима, фосфорът в тора във водоразтворима и в лесноусвоима за растението форма. Фосфора, който в тора е 40 процента спомага още първите микроскопични коренчета на кълна още в първите седмици на развитието да се превърнат в мощна коренова система осигуряваща на младото растение един много бърз старт. По този начин не се подхранват плевели, както при площното третиране. При използването на тези торове посева абсолютно винаги изпреварва минимум с една двойка листа контролен посев. Тези торове се внасят със специални апликатори, които фирмата вносител на тора доставя и монтира на фермерите безплатно. За повече въпроси 0889/ 499 132 Върбанов.
 • S
  Колега няма място за спорове!!! Сложните торове с торачка, а Амониева с торовнасянето. Това е класика!!! Ако те мързи или ти се пести време нахвърляш всичко с торачка.. Зависи и колко декара сееш над 2000 хил. и повече пак е за предпочитане торачката. И сега отговора на твоя въпрос РАЗЛИКА НЯМА всичко е пари!!!

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

течен азотен тор /uan при слънчоглед и пшеница

колеги споделете технология за внасяне на уан при слънчоглед и пшеница. може ли в 5-6 двой...

1234 0

Торене с карбамид

lupo_93: Темата я има във форума

2914 2

Торене на слънчоглед след сеитба

htz180limited: Колеги,някой влизал ли е да тори с торачката слънчоглед след сеитба,с амониева?Има ли изо...

5201 7

Торене на слънчоглед 2016 - технология

DTT13: Аз използвам следната технология: При сейба 15-17кг.Yara Mila Complex с торовнасяне на се...

3893 2