Agri.bg
Вход
Новини Най-Важното Agri.bg TV Агро Борса Форум Съвети Техника Имоти Работа Фирми Личности Снимки Видео Библиотека Анкети Вицове CAP4US
Agri Подкаст<Подкаст Facebook Facebook Youtube Youtube БюлетинБюлетин
НАЧАЛО ФОРУМ Други Животът на село
ОТГОВОРИ

Съвет за създаване на овощна градина

• K
    krasimir00

27.05.2012

Здравейте.Пиша от едно селце в Шуменско.На 29 години съм и се занимавам основно с пчеларство и в по малка степен със зеленчукопроизводство,но ми се иска да се подсигуря с още нещо което евентуално да ми носи някакви доходи.Искам да създам овощна градина от 5 до 10 декара,но не мога да взема решение какво да засадя.Кое би било най рентабилно.Мисля си евентуално за крушова или ябълкова градина,но си нямам на представа какви разходи ще имам,и евентуално каква би била средната печалба от декар завбъдеще.Разполагам с около 4000 лв които мога да вложа.Теренът ми е равен,евентуално мога да изградя и капково напояване понеже имам източник на вода.Ще помоля хората които разполагат с овощни градини да споделят какво гледат и колко е рентабилна културата която отглеждат.

54034

• Коментари по темата
    Новите отгоре Първите отгоре
  • V
    velimirdonchev

27.05.2012

от 10 декара ябълки можеш да береш до 100 тона. въпросът е, че ябълките искат много пръскане, освен ако не заложиш на устойчиви на струпясване. но дори и тогава имаш 7-8 пръскания за ябълковия и източния плодов червей. ябълките можеш спокойно да продаваш на пазара в шумен, но си има много работа. три резитби пръскания поливания, и не знам дали 4 хилки ще ти стигнат.крушите са тънка работа и не са за прохождащ.
  • K
    krasimir00

27.05.2012

Благодаря за информацията.Вярно ли е че пазарът на ябълки в България е пренаситен,а крушите са дефицитни ?Как стои въпросът със сините сливи.
  • C
    cecko96_1

28.05.2012

Вярно е ,че пазарът на ябълки в България е пренаситен, а крушите са дефицитни ? Сините сливи са добър избор но трябва да имаш пазар за ракия.
  • P
    petarlesev

28.05.2012

първо си иследвай почвата пък тогава решавай, успех и не се отказвай
  • A
    apofis11

28.05.2012

бутилките-пластмасови са обурнати с капачката нодолу и пробити дупки с отрязано дъно и в тях се сипват 10л. вода--тя бавно си напоява за окжлж 4-5часа-капково---след това пак се напулва бутилката--хем евтино--хем ефикасно!!! ако е капкова --трябват тръби,връзки и тн.е...... и зимата замръзват и нестава!!!!!дори да са пролипропилен--разходите ще са ти големи за изграждането!!!! трябва да се проучи климата--какво става????????
  • P
    petarlesev

28.05.2012

до сега от твоите изказвания разбрах че не си заслужава да се захващаш с нещо което изисква разходи и много труд но такъв филм няма явно още доста време ще "проучваш"
  • K
    krasimir00

28.05.2012

Пределно ми е ясно че без труд нищо няма да излезе,така е с всяко едно нещо.Капковото мисля да го създам в последствие,понеже няма да имам възможност в началото.Къде се пласират ябълките и каква е средната изкупна цена.Въобще има ли кой да ги изкупи на куп,или човек трябва да има специално пригодено хранилище и да ги продава постепенно ? За сините сливи не ми стана ясно за ракията.Идеята е вместо да се продават самите сливи да се прави ракия и да се продава на черно ?Или това се прави когато искупната цена е твърде ниска.
  • O
    oho_boho

28.05.2012

Здравей колега Имам 70 дка. ябълкова градина на 4г. Дълго е за обяснение и писане Пусни на e-mail телефон или скайп да ти споделя личен опит. Поздрави
    • Н
      Николай Тенев

31.01.2022

Ще съм ти благодарен ако споделиш опита си. Смятам да започна с малка овощна градина от череши и сливи... Пиши ми на мейла или звънни на 0884188229
    • М
      Марко Марков

12.03.2023

Здравейте, моля за информация относно ябълкова крадина 10дка. Благодаря предварително !
  • K
    Kadir

28.05.2012

Красимире,в момента няма сигурен пазар за нищо.На тебе сериозен пазар ще ти трябва след 6-7 години,а до тога много вода ще потече.Ако имаш желание направи си градината,но първо обърни внимание какви овощни култури виреят във вашия район.Ако след това си направиш и почвен анализ,още по добре.Що се отнася до пазара,никой от сега неможе да ти каже,какъв ще е то след години.Ти създай,пък останалото зависи от господ.Пожелавам ти успех!
  • K
    krasimir00

28.05.2012

Благодаря за отговорите.Аз имах предвид цената за миналата година,наистина няма как да предвидим каква ще е тя след 5-6 години.Колко струва направата на почвен анализ.По принцип около нас виреят почти всички овощни видове.Има доста градини с ябълки,череши,сини сливи по малко съм виждал,но и тях ги има.В личната си градина имаме няколко дръвчета с круши които поне за сега имат доста завръз,но ще видим докаде ще доведат големите дъждове.Може би ще се насоча или към круши или към ябълки,а може и смесена градина да направя, което не знам колко е препоръчително.
  • P
    petarlesev

28.05.2012

преди 6г пращах почва за анализ в овощарския институт в пловдив чрез растителна защита сливен и нищо не съм плащал
  • A
    apofis11

02.06.2012

От областна служба земеделие -----искат еднотипни градини!!!!Аз имам смесена джанки,ябълки и сливи ---и се сърдят,неможело да се пише костилкови,различните градини са под различен номер и тн.е....... сега пък аз проучвам как се захващат пчели в кошер,как се подхранват и тн.е........
  • E
    evgenivardarov

11.01.2015

изкам да започна с 5 дк.синя слива даите савет мерси
  • М
    Мирослав

25.03.2023

Здравейте имам на село към 1 декар двор мога ли да си направя мини овощна градина със череши праскови и круши и 1,2 дръвчета вишни
  • М
    Мирослав

25.03.2023

Здравейте имам на село към 1 декар двор мога ли да си направя мини овощна градина със череши праскови и круши и 1,2 дръвчета вишни
  • Абонирайте се за нас във Viber

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Още теми от Животът на село

С
Стефан Жеков

Въпрос с повишена трудност

vas: Не мога да ти кажа точно, но ако не можещ ще се наложи да и смениш статута. Задай въпроса...

48 1
A
Anialextopi

Гъби

Здравейте. Някой в сферата на производството на гъби? Някакви съвети, да ми дадете? Бла...

144 0
D
dampi0

Проблем с мухи

Привет, Съседите ни гледат животни, има много изпражнения и по земята им. Ние живеем в...

220 0
M
milen

Радио комуникация в тракторите

Здравейте колеги! От известно време си мечтая да си обурудвам тракторите с радио станции з...

202 0
C
cholakov90

Неприятели по люцерната - дайте съвет

elpastuh01: Сложи си електропастир и няма да имаш проблеми.

3014 4

ФОРУМИ

• Пшеница
  • Ечемик
  • Царевица
  • Слънчоглед
  • Рапица
  • Ориз
  • Други зърнени култури
  • Всички
  • Крави
  • Овце
  • Кози
  • Прасета
  • Зайци
  • Птици
  • Охлюви, червеи, буби и др.
  • Всички
  • Домати
  • Краставици
  • Пипер
  • Картофи
  • Зелеви култури
  • Бобови култури
  • Лук, Праз, Чесън
  • Други зеленчуци
  • Всички
  • Праскови и кайсии
  • Дини и пъпеши
  • Ябълки и круши
  • Череши и вишни
  • Ягоди, Малини, Къпини
  • Лозя за десертно грозде
  • Лозя за винени сортове
  • Други овощни и лозарски
  • Всички
  • Грижи за пчелите
  • Пазар на пчелния мед
  • Субсидии за пчеларство
  • Всички
  • Био производство
  • Агроекология
  • Билки и лечебни растения
  • Всички
  • Трактори
  • Комбайни
  • Почвообработваща техника
  • Сеялки и посадъчни машини
  • Пръскачки и торачки
  • Косачки и балиращи машини
  • Транспортна техника
  • Специализирана техника
  • Всички
  • Торове - зърнопроизводство
  • Торове - зеленчуци и плодове
  • Течни торове
  • Препарати - зърно
  • Препарати - зеленчуци, плодове
  • Всички
  • Субсидии
  • Проекти и Еврофондове
  • Закони и наредби
  • Инвестиции и Бизнес планове
  • Всички
  • Актуални цени на агро-стоки
  • Животът на село
  • Фермер търси жена
  • Фермерски рецепти
  • Фермерски хобита
  • Пътешествия и туризъм
  • Дом и семейство
  • Домашни любимци
  • Политика
  • Теми, написани на маймуница
  • Предложения по сайта
  • Всички
ПОДАЙТЕ СИГНАЛ ДО РЕДАКЦИЯТА НА

Новини

03.06.2023 Българско кисело мляко, произведено в Полша – абсурдът, който ще довърши родните производители 06.06.2023 Вижте ставката по СЕПП за Кампания 2022 07.06.2023 Нов гигант се ражда на пазара на зърно 06.06.2023 Започва прием за плащания по две от новите интервенции 07.06.2023 Кои ще бъдат заместниците на Кирил Вътев?
06.06.2023 Вижте ставката по СЕПП за Кампания 2022 06.06.2023 Кирил Вътев е новият министър на земеделието 03.06.2023 Българско кисело мляко, произведено в Полша – абсурдът, който ще довърши родните производители 03.06.2023 За "биото" часовникът тиктака като бомба със закъснител 06.06.2023 Министър Кирил Вътев: Важно е да консолидираме агрохранителната верига от полето до масата
Новият начин да купуваш и продаваш зърно
За нас Автори Реклама Контакти
Условия за ползване Политика за поверителност
Facebook Youtube Бюлетин

© 2007- 2023 Agri.bg | Всички права запазени

Agri Gate Media

Водеща медийна компания в сферата на селското стопанство!

• Аgri.BG Националната мрежа за селско стопанство.
  • Tractor.BG Българският портал за селскостопанска техника.
  • AgroPazar.BG Специализиран портал за агрообяви
  • Bager.BG Специализиран интернет портал за строителна техника в България
  • Darik.BG Новини от България и света
  • Agriniser.com Покупка и продажба на зърно онлайн

Очаквайте скоро!

Достъпът до профилите в Agri.bg временно е ограничен.

Работим върху тяхното подобрение.

Абонирайте се за бюлетина на Agri.bg

Абонирайте се за седмичния бюлетин на Agri.bg, за да научавате най-актуалните новини, анализи, интервюта и видео репортажи от аграрния сектор за изминалата седмица.

Чрез абонамента ще получавате и информация за важни предстоящи събития в бранша.

С използването на този сайт Вие се съгласявате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика.

Запознайте се с условията за ползване на сайта и политиката за поверителност.