Заявяване и очертаване на ливади

 • K
  Здравейте колеги,имам въпрос относно заявяването на ливади за косене за субсидия,понеже до сега не съм чертал такива работи,какви документи ми трябват,имотът какъв статут трябва да има и друго полезно,става въпрос за ливада която покрай летище,мога да ли я заявя за подпомагане,имам договор за ползване??\r\nАко може някай да ми каде точно в саита на министерството се задават въпроси,че нещо се затрудневам каде да го намеря [:slap:] .\r\nБлагодаря предварително.
 • M
  При очертаването трябва ли да се носи договорът с общината.И къде се сключва този договор.Миналата седмица е минало на общинския съвет разпределението на ливадите и пасищата в селата. Днес бях в общинската служба да питам кога ще започне очертаването,ама то с ченгел да им вадиш думите и нищо не ми обясниха.Каза ми само,че щели да ни потърсят от общината да сключим договор,така ли е? Ще бъда благодарна ако някои ми обясни каква е процедурата.
 • K
  Не отговаря този имот за субсидия в службата така ми казаха,пък процедурата да го направя като ливада е мисията невъзможна,за тази година няма да имам евро [dalavera] ,живот и здраве догодина нещата вече са ясни ще се мъчим да го чертаем,добро рамо щяха да са ми тези пари,ама то на нас много рядко се закача късмета За косенето е ясно,че без да ги чертая мога да ги работя,то остана за това да ме глобят,направо им подърям целия си бизнес и точвам да работя при тях.
 • S
  по принцип се отдават общински мери и пасища чрез договор с общината.Тази ливада как си я взел под наем или под аренда.с договоръг който си сключил иди в общинската служба по земеделие за да провериш какъв е статута на земята-ако се води пасище,мера или ливада чертай спокойно,ако ли не тогава провери как можеш да промениш статута.Косене и прибиране на сеното можеш да извършваш,но внимавай с очертаването,защото санкциите са големи и са за години напред
 • A
  срока за очертаване е до 15 маи а субсидията на ливадите е същия като на нивите без нац. доплащания.Колега чертаи ще ти пратят проверка на място или няма
 • M
  Колеги, до кога е срока за чертаене?
 • K
  Колега първо в общинската служба отидох,но там ми казаха че в наща община няма ливади за чертане,и че може да чертая но не ми препоръчват,той този имот до онази ден беше на военните,така че абсурт да се в слоевете там,мога да извикам комисия да до огледа и тя да прецени какъв статут е.До софия няма да ходя специално заради министерството,с друго го съчетвам. А и да попитам по колко лева дават на дка ливада,че днеска само до това не стигнах,да преценя дали изобщо да се занимавам.
 • R
  Коко млади приятелю и за това, за което питаш не се чертае на тъмно! На картата върху, която се чертаят мерите се вижда влизат ли в допустимия слой или не. Но най-добре е да отидеш в службата по земеделие и да видиш! Никаква София, никакво министерство не ти трябва и защо си ходил в областната служба, след като очертаването се прави в общинската служба! Но ти си знаеш? Аз вече си очертах мойте!
 • K
  Незнам дали си ме разбрал какво исках да кажа с това "сляпо"чертане,имах впредвит,че аз имам документи за ползване на имота но незнам дали той отговаря за подпомагане,и ако не ще ми орежат и другите събсидии,не се мъча да правя някакви мошенгии,пък и да се мъчех нямаще из форумите да пиша за това!Недей друг път такива коментари да правиш че ще останат с лошо впечатление хората тук. Площа която кося,като влезем по месец и половина неможе да излезем,хем косим на две смени,няма грам храстче,камък и тем подобни които ги пише в наредбата,и като цяло полето отговаря за подпомагане,Бойко синапов гори май беше чертал за пасища и все пари,неща да съм като него. Реда да ме субсидират вече го разбрах,в обалстната в добрич,казаха,че първо си викам комися от софия да провери имота,дали отговаря на ливада,и дали влиза в допостимия слой,и тогава чертая,за да няма после опСС.Но тази година едва ли ще стане това понеше всичко в администрацията е бавно,пък сроковете вървят.Не съм се отказал още в петък в софия ще бъда,ще отида до министерството,ако някой почне да се занимава с мен,ще пробвам,ако ли не кося,балирам и здраве. Тука при нас няма никой който е имал подобни ядове,там в планините чертаете ливади и такива неща,и ви е по ясен реда за субсидиране,коя процедура след коя да е,и там тънкости ако има такива,такива работи ме интересъваха,но никой не ме всетна по въпроса,но всичко е точно,намерих отговори които търсех. Благодаря на включилите се !
 • R
  Не се чертае на тъмно, ако има застъпвания те се виждат!
 • V
  razbira se ina4e kak chte ni orejat subsidiite
 • M
  Колеги и тази година ли се чертае "на тъмно"?
 • K
  Така ще направя,ама те наще кокони в службата понеже май няма никой в общината да чертае ливиди(тука всичко е ниви),ще знаят колкото мен по въпроса,и неможе се разберем цял ден, .В областната няма ли да е по-добре или в разплащателна да проверя?. Не ми се чертая на сляпо,чед може да се опаря после много.
 • S
  Коко, щом имаш документ даващ ти право за ползване на имота,отивай в Общинска служба.Там на място ще провериш с какъв статут е имота и отговаря ли за подпомагане.
 • K
  ок,ливадиде и те там се чертаят,но исках да разбера дали имотът отговаря,зашото той е собстеност на летището,незнам с какъв статут,трябва да е,четах в наредбата,че ливади са площи които се използват за добив на сено или сенаж и нищо друго конкретно не пише,така,че ако някой знае нещо по въпроса? Утре ще отида в обалстната служба там всичко ще ми стане ясно,но малко информация искам да събера,че да съм по в час,да не ме метнат нещо,че не отговаря ливадата за подпомагане,или пък да не се изложа много ,ако въобще не отговаря за подпомагане.?
 • M
  отиваш в общинската служба по земеделие с лична карта и банкова сметка и там чертаеш

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

211 1

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

291 9

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

142 1

Влизане в чужд имот, отъпкана пшеница

Веселин: Към полицията задължително. Подадохте ли и за предишните случаи? Трябва да ги регистрирате...

285 2

СПЕШНО!!! Подвеждаща информация/измама

За първа година съм земеделец.Наясно съм със селективните и с тоталните хербициди,но нямам...

702 0