Моля за съвети относно листното подхранване на слънчоглед

 • C
  Може ли някои да ми каже за лисно подхранване на сльнчоглед
 • V
  ECORELTD.COM SAIT ZA ORGANI4NA TOR KAKTO ZA JISTNO TAKA I ZA OSNOVNO
 • V
  Най-новите и иновативни продукти за подхранване на пролетници листно се казват : " Ласт Н" , "Грийн Н ", " Сазолен" или " Сазолен НПК" . Въпреки че са много нов и много ефикасен продукт те са на достъпни цени. Уникалното при тези торове е че АЗОТА в тях е под формата на МЕТИЛЕН УРЕЯ. Метилен уреята е резултат на урея третирана с формалдехидна смола. Новият продукт МЕТИЛЕН УРЕЯ е с много повече предимства пред всеки един от останалите листни торове на пазара., а именно: - бавно разграждане/ подхранване на посева в продължение на 5 седмици/ - не се влияе от метеорологичните условия / не се измива, не се изпарява / - действа като много ефикасен прилепител при смесването си с хербициди или фунгициди. - продуктите са с много нисък солен индекс, което означава че не правят пригори по растенията. - усилва ефекта на всеки един хербицид ако се внесе заедно с него в посева. за въпроси е-маил : варбанов_н @абв.бг / на латиница разбира се / тук не мога да пиша на латиница.
 • G
  Първо да Ви кажа,че на сиви горски почви с киселинност над 5 каквото и да направиш добива е нисък.Правел съм почвен анализ в института пушкаров,разговарял съм с проф.Трендафилов-Пловдив при нас почвата е кофти сега таз година ще варувам за да неутрализирам киселинността и мога да ви кажа,че най добър добив от слънчоглед дава на ф-та МОНСАНТО.В земеделието за да получаваш добри добиви трябва да си ръка за ръка с почвата т.е. задълвително прави почвени анализи и добивите ти ще са супер.Когато взех този имот хумустният му слой липстваше и добивите бяха жалки.
 • I
  Виж колега Галатина, когато държиш слънчогледа си гладен, с каквото и да га напръскаш ще видиш много бърз ефект. Дори карбамид да разтвориш и да го напръскаш пак ще имаш ефект след няколко часа. 150 кг не са добив за радост. Внеси азот и фосфор, пръсни го с листен тор и тогава ще видиш истинския ефект. Друго си е да вземеш над 300 кг. Спестените торове са загубени килограми от добива.
 • P
  Аз нещо не разбрах, това 150 кг е благодарение на листното подхранване, така ли? И добивът ти се струва добър? Според теб с колко кг на дка листното подхранване е вдигнало добива - 20, 30 кг или ...колко?
 • G
  Колеги аз пръсках с листен тор слънчогледа и мога да Ви кажа че получих добив от 150кг. без каквито и да е др. торове.Свързах се със собственичката на ф-ма Лаксифер и го поръчах,направо е жесток повярвайте ми,този тор който тази жената ми направи по поръчка ми разби фантазията,както и в лозята ефекта беше поразителен.Мога да кажа,че химика си е химик и искай да ти засили молибдена от това вещество най много се нуждае слънчогледа и разходната му норма е 150мл./дка.и тя слага прилепители абе до 2часа максимум ще видиш ефекта му върху листата какъв цвят ще имат няма да повярваш на очите си.А колегата изхел имам спомени че е написал и цяла статия как се отглеждат лозя,на книга е много лесно аз казвам,че практиката е най голямата книга и съм готов да споря с всеки.Давам пример,че агроном който продава препарати не знаеше каква е ударната доза за да се спре ойдиума и маната както и да се лекува тези болести
 • V
  За максимален ефект комбинация от биостимулатор, бор и НПК с микроелементи. Цената е около 4,80 лв на декар. Минималната програма е само бор. Продуктите, които предлагам са на фирма Пучиони Италия. 0888918169
 • I
  Слънчогледа наистина не понася високи норми на азотни торове, но 12-15 кг не са високи дози. След като си внесъл и фосфор с толкова азот може да се бориш за високи добиви - стига да има нормална влага. 5665 спокойно може да ти пусне и 400 кг среден добив в добра година. Потенциала му е висок и реален. Трябва му само торене, дълбока оран под 35 см, стимулация с листен и естествено влага. Дозата на Акрамета е 200 г/дка.
 • C
  АКРАМЕТ ставали за LG-5665 колко на дк се слага праскачкатами хварля 18л
 • C
  АКРАМЕТ ставали за LG-5665
 • C
  12-15 амониева не е ли много казват че необича толкова много
 • I
  Кони кога го хвърли тоя ТСФ? Ако е есента е много добре. 8 кг амониева ще ти е много малко. 12-15 кг, ако искаш нещо по-добро като добиви. А листното само ще ти помогне. Така, че трябва ти. Велко, напълно съм съгласен с теб. За съжаление огромната част от листните торове са вносни и не са съобразени с особеностите на българсикте почви и климатични условия, а това е много важно. Единствените листни торове с български произход в момента са Лактофола и Акрамет - разработвани в наши условия. Листния тор трябва да има и стимулиращи свойства с дълго действие за да има ефект варху добива от 10-20%. Наистина 300г не могат да задоволят елементарните нужди на растенията от макро и микроелементи. За това при торове със запасяващи и компенсиращи функции дозите са над 500-600 г/дка и повече. Когато листния тор има и стимулиращи функции дозите са по-ниски защото се разчита основно на почвения ресурс. Листния тор е като допинг, който отваря апетит на растенията и по никой начин не може да замести основното, балансирано торене. Наистина там където условията са неблагоприятни листния тор-стимулатор дава много добри резултати. Колкото повече се доближаваме към оптималните условия, толкова по-скромни са резултатите - обикновено до 10%. За съжаление оптималните условия при зърнопроизводството, за разлика от оранжерийното производство, са твърде редки. За това листните торове в този случай са незаменим инструмент за повлияване на добивите.
 • C
  моля за савет имам 18кг-дк хварлен троен суперсосфат и мисля да вкарам 8кг-амониева имали нужда от лисно
 • W
  Аз много добре знам какво пиша.КОлкото до запасеноста на почвата също съм на ясно,но когато правиш почвен анализ е добре да ти кажат каква запасеност точно ти изследвад-обща или усвоима. защото двете доста се различават като резултати. Може да имаш много добра обща запасеност и пак да имаш недостг на даден елемент,защото същият е в неусвоима форма за растението. Така че когато правиш почвен анализ трябва да имаш това в предвид. Пример :почвите в България са добре запасени с калий,но по голямата част от него е в неусвоима форма за растенията и затова когатао се тори с калиев тор резултатите са много добри,стига торенето да е балансирано. На фосфор са с много по-малка запасеност и ако ториш съобразявайки се с анализа не винаги резултатите са такива каквито очакваш,защото почвата пурво си компенсира запасеноста(фосфора се включва в неусвоими от растението съедънения)и тогава каквото остане се усвоява от растенията,а то в повечето случаи е по-малко отколкото си сметнал че вкарваш.
 • B
  ама ти едно си знаеш - едно си дръкнаш....никой не не спори,че 200 грама могат да се внесат необходимите вещества за формиране на даден добив ...както и да е...ако направиш един почвен анализ с изненада ще установиш,че в почвата има известни запаси на N,P,K и т.н ...Ако количествата на тези вещества за 100 кг слънчоглед трябва да ги внесеш само със торове косата ти ще се изправи от това какви вложения за необходими... по памет само за 100 кг слънчоглед количеството на калия беше 7-10 кг

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

течен азотен тор /uan при слънчоглед и пшеница

колеги споделете технология за внасяне на уан при слънчоглед и пшеница. може ли в 5-6 двой...

1233 0

Торене с карбамид

lupo_93: Темата я има във форума

2903 2

Торене на слънчоглед след сеитба

htz180limited: Колеги,някой влизал ли е да тори с торачката слънчоглед след сеитба,с амониева?Има ли изо...

5196 7

Торене на слънчоглед 2016 - технология

DTT13: Аз използвам следната технология: При сейба 15-17кг.Yara Mila Complex с торовнасяне на се...

3892 2