Въпрос за земя под аренда

 • D
  Здравейте! Имам земи дадени по аренда,но арендатора не плаща рента,крие се,не вдига телефони.....Искам да попитам какъв е реда да подам жалаба някъде или дело срещу него в съда....нямам представа как се процедира....Имам ли шанс да се изместя в друга кооперация? Договора е за 10 год,но са минали едва 5 от тях....Благодаря за вниманието!
 • И
  Здравейте, имам земи дадени под аренда,но арендатора не плаща рента, всеки път казва до една седмица ще ги преведа и така вече 2 години. Арендатора е от Варненска област , село Доброплодно.
 • С
  Моята земя е около гр. Тервел околия Добрич. Симеон Симеонов ми обработва земите от повече от 10 години. Рентата плаща когато си реши след много молби и оплаквания. В договора рентата трябва да се плати края на ноември , той я плаща половината април която е субсидиите. Другата когато реши. За 2019 и 2020 не получих нищоПрез цялото това време той нито вдигна телефона нито отговори на моите емейли.Факта че аз живея в чужбина от 45 години и Симеон Симеонов беше избран за съветник и сега кмет на Тервел прави ситуацията много трудна за мен Освен пълното беззаконие и корупция в страната .През 2021 отидох с адвокат и сигурно като кмет има шпиони и се обади и се изплати за до 2020.Тъй като е кмет той прехвърлил фирмата на сина си Росен Симеонов, на не бях уведомена а и той продължаваше да ръководи фирмата, която явно е прехвърлил само фиктивно.Уговорката беше да ми се плати рентата за 2021 преди края на 2021. Попитах сина му който обеща да плаща навреме и той ме увери че е платена. Дойдох в България април и се обадих на бащата Симеон Симеонов (сега кмет) и той ме увери че рентата е платена. Казах му че няма превод в Банката. След каго провери г-н кмета каза че имало грешка. Пратил парите на друга сметка?Обеща да плати на като проверих само една част от парите са преведени. Като попитах каза че платил в повече за 2019 и 2021 . Одържаме си една сума която си избрал . Искам да попитам какво мога да направя и как? Благодаря Email [email protected]
 • В
  През 2015 г. мъжът ми сключи договор за аренда с Калчо Илиев Калчев, собственик на 'Боровец - КОС' ЕООД - Ямбол за 5 години. Не живеем в града, но сме се старали да се уведомяваме за периода на плащане на рентата и да ходим на място за получаване. През останалото време сме звънили по телефона за изпращане на парите. Получихме само 1 плащане - за първата година по средата на втората година. След това всички опити бяха безуспешни. Контактите се осъществяваха с пълномощника, който се оправдаваше с шефа си. В края на 5 годишния период успяхме да се срещнем в офиса с двамата. Вече се бяхме преместили в кооперация, която , макар и по-малко, плаща редовно. Отначало шефът се разпореди на пълномощника да ни плати за три години, а за четвъртата щял да прати парите след определена дата през есента. Когато разбра обаче, че вече сме се преместили , плати само за 1 година, а останалите три обеща да плати по банков път през есента. Разбира се, нищо не прати.
 • Е
  Здравейте! Някой знае ли каква рента дават в района на Никопол?
 • В
  Некоректен арендатор ЕТ "Дъга -Георги Георгиев" ,крие се ,не си вдига телефона. Г-жа Маргарита Георгиева е бивша затворничка,явно затвора не е успял да я превъзпита.
 • N
  "АТАНАСОВ ГРУП" Също се пазете от тази фирма собственник е общинският съветник от партия АТАКА в град Добрич АТАНАС АТАНАСОВ!!!!!!!!!!!!!!
 • N
  Ето ви още един некоректен и нагъл "земевладелец" - БРАТЯ ПАВЛОВИ от Генерал Тошево. Веднъж попаднеш ли при тях няма мърдане. Решиш ли да се преместиш при друг, като ти изтече договора, пари няма да видиш никога. В нашия случай дори нямаме договор с тяхната фирма, друг един "псевдобизнесмен" Агро 21 ни натресе на тях, по закон можело да се предостъпва земя на друг без знание на собственика. И от октомври 2017 до ден днешен ги чакаме, а те си развяват байряка на някакъв остров. Служителите им са много нагли, само лъжат и мажат. Тези хора деца, родители нямат ли, защо си мислят, че всичко им е позволено и животът винаги ще ги гали с перо......
 • Д
  Аз също не получих рента от Агробулс с. Аврен за миналата година. Единия от арендаторите обещаваше до 1 август 2017г Записах се при другия с обещание ,че ще даде рента ,но и той мами.
 • о
  Извинявам се, че звуча неясно. Арендатора сам ми предлага, да си прекратим договора, по взаимно съгласие, но не можел да ми изплати за изтеклата година, тъй като съдружникът му натрупал дългове, фирмата фалирала, и така сега си отворил нова фирма. Иска да подпиша с новата му фирма. Естествено, че искам да си взема парите, които ми дължи, и това няма как да стане по съдебен път, защото фалиралата фирма няма нищо за вземане. Всичко е въпрос на добра воля от страна на арендатора. Това, което още желая е, на този никой, никога да не му отпуска субсидия, щото той и догодина няма да си изплати рентите. Нали сте наясно, че повечето, които тая година изгоряха от Агробулс, са възрастни хоря, които нито има кой да защити, нито как да прочетат това, дори още се надяват да си получат парите и едва са устискали да изкарат празниците. П.С. още нещо.....в тая държава е напълно възможно да ти се случи да фалираш, ама ако ще започваш наново със същия бизнес, или си оправяш бакиите, или се захващаш с друго начинание.....Защото тоя наглия арендатор, ми вика: Ами вижте кво, както решите, ако искате преподписвайте, те така или иначе земите ви са при мен.
 • P
  Я първо реши кво искаш? Договора ли да развалиш или искаш да се съдиш с фалирала фирма да ти плаща нещо си? Два съвсем различни проблема са! За субсидиите, като искаш да не му плащат има един лесен начин, но не нам кво ще те топли...
 • о
  Мислите ли, че жалба във фонд Земеделие, би имала някаква тежест, поне да не му изплащат субсидии. Другите, които са за жалба са общините, за дето им предоставят скици и удостоверения за наследници, а нямат право. Трябва да има кой да ги притисне!!! Аз си умирам да заведа дело, но при направени проверки в търговския и имотния регистри, виждам, че частна фирма ме е изпреварила с огромна сума и е ясно, че от съда няма да мога да се вредя....... Сещате ли се за друга институция, където мога да се оплача и да има смисъл? Тия просто си обявяват фалит и си отварят друга фирмичка......
 • I
  Направо незнам кво да ги правя..... -------------------------------------------------- Е то само това оставаше, вие да събирате пари, а аз да паса крави!
 • P
  ..........''георги ,втора трета година не изплаща никакви ренти на стотици хиляди декари дайте някакъв съвет цяло село пропищя от него как да си вземем това което ни дължи,и как да разтрогнем договорите с него ,имаме договори за 7г остават ни по още 3,4г до края а този плъх дори не си вдига телефона. благодаря за съветите предварително Един месец след края на стопанската година, ако няма някакви други срокове и уговорки в договора при неплащане на Арендатора договора се разваля лесно! Но така само да се оплакваш без да покажеш договора, само "Господарите" могат да те оправят
 • О
  Дайте, поне да направим актуален списък на некоректни фирми, по скоро имената на реалните собственици, че фирми бил и фиктивни собственици също.
 • О
  Другите тарикати, които не плащат, са Агробулс ООД. Сега обаче оставят тази фирма и откриват друга. Най-нагло прозвъняват хората, казват им, че Агробулс е фалирала, и няма да си изплатят рентата, но ако искаме да подпишем с другата им фирма. Въртят се цялата фамилия да отварят фирми, един Драгомир, Пламен, съпругите им, бабите им..... Земите ни са в община Аврен. Повечето хора още не знаят, че са фалирали и ежедневно звънят по телефони, на които никой не вдига. Проверих ги в търговския регистър, вече имат наложен запор от около 153000. Щом капитала от 5000 е затворен, представете си каква собственост имат......Нищо не можем да им вземем със съд. Направо незнам кво да ги правя.....Само господари на ефира.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

T

високодобивни семена ечемик

Фермер: Сорт КАЗАНОВА на ЛимаГрейн добив 2017 регион Стара Загора 740 кг все още немога д...

1848 1
G

Цена на ечемик 2017г.

Куповач: 260 лева докарано на пристанище стартова цена Последсвие ще се понижи

8080 16
M

Посевна норма на ечемик в кг.

: Започвам да мисля че няма компетентни,което според мен не е така.

4817 4
V

Как да постъпя с израсъл ечемик?

stamen2000: nedei se zanimava s gluposti

2776 9
S

Споделете опит при отглеждане на ечемик сорт Хенриете!

Колеги, някой сял ли е ечемик сорт Хенриете?

2032 0