Подписка за всички земеделски производители на плодове и зеленчуци

 • S
  В защита на българските земеделски производители на плодове и зеленчуци\r\n\r\nУважаеми граждани на Република България, \r\nСкъпи колеги земеделски производители,\r\nПрез последните десетилетия от демократичните промени насам, българското земеделие, в частност производителите на плодове и зеленчуци са поставени под ударите на нелоялна конкуренция от внос и липса на адекватна, цялостна държавна политика в интерес на българското производство.\r\nРезултата от държавното безхаберие е значително намаляване, в пъти, на площите и броя на стопаните, занимаващи се с отглеждане на плодове и зеленчуци. Нещата стигнаха до там, че нашата страна, която е произвеждала и снабдявала с плодове и зеленчуци почти целия бивш социалистически съюз сега да внася 70-80% от консумираните и обект на преработка плодове и зеленчуци.\r\nВместо управляващите да анализират причините и да предприемат адекватни мерки за подобряване състоянието на сектора, те инициират законодателни и административни действия, които ще доведат до фалит дребните и средни земеделски производители. Този сектор не само, че системно е пренебрегван, а през настоящата година активно му се пречи, като на земеделските производители, предлагащи своята продукция на тържища и пазари се гледа като на престъпници, а държавни чиновници им пишат актове и издават наказателни постановления по размер равняващи се и превишаващи годишната им печалба, въпреки че са регистрирани като земеделски производители и плащат данъци на държавата.\r\nВърха на наглостта и проява на безхаберие за съдбата на десетки хиляди земеделски производители е влязлата в сила промяна на Закона за стоковите борси и тържища от юни 2011 г. Промените забраняват достъпа на земеделски производители на стоковите борси, тържища и пазари на производители и отнемат правото им пряко, без посредник, да продават на едро своята продукция. Измененията в чл. 55, ал. 2 със своя нов текст „… на Тържището могат да търгуват субекти, регистрирани само по Търговския закон и Закона за кооперациите …” има дискриминационен характер и елементи на административен рекет, а изпълнението му ще доведе хиляди и десетки хиляди земеделски производители до фалит. Регистрирането на земеделски производител като юридическо лице (ЕТ, ООД, ЕООД) има значителни финансови тежнения, които не са по силите на дребните и средни по размер производители на плодове и зеленчуци.\r\nАко управляващите искренно са загрижени за развитието на сектора, без лицемерие и задкулисни намерения, ги призоваваме да отменят чл. 55, ал. 2, а регистрирането на земеделските производители, като юридически лица да бъде само, като една възможност и въпрос на личен избор, а не административна принуда. \r\nОбръщаме се с молба към всички земеделски производители и български граждани, желаещи в България да се консумират повече и значително по-вкусните български плодове и зеленчуци, да ни подкрепят като се подпишат на приложените списъци.
 • S
  За много благословенни и плодородни години. Здравейте.Радвам се че проявявяте интерес към предложената подписка.В пловдивско тя вече се разпространява в над 25 населени места от няколко общини.Ако Вие сте готов да поемете това обшополезно дело изпратете ми имеила си и ще получите оригиналния текст на подписката с формулярите за подкрепа където всички желаещи могат да се подписват.Паралелно с Подписката в нашите обшини се рсзпространява и Обръщение за създаване на Съюз на земеделските производители на плодове и зеленчужшци.
 • P
  Колеги,измененията в чл.55,ал.2 от Закона за СБТ на практика УНИЩОЖАВАТ дребното и средно зеленчукопроизводство.Това изменение е в интерес единствено и само на ВНОСИТЕЛИТЕ и ТЪРГОВЦИТЕ. Как да си обясня парадокса че,мога да продавам като ЗП от нивата или някъде другаде,но на борсата не може. Аз просто не знам какво може да се направи за да се предотврати това ПРЕДАТЕЛСТВО спрямо нас производителите.Цинизмът на властимащите стигна до там че,едва ли не това е напрвено за наше добро.Както писах в друга тема и пак повтарям,ние сме 3-4 месеца на годината по борси,а да поддържаш целогодишно фирма просто не е по силите ни.
 • V
  Имам чувството че в тази държава се прави точно обратното на това което трябва и то не само в земеделието а в цялата икономика.Защо бе господа управляващи .Като не можете да помагате поне не пречете ние ще намерим начини да оцелеем.Стига сте експерементирали на нашите гърбове.Омръзна ни всеки ден по пет пъти да променяте закони и закончета това го няма никъде Не забравяйте че на всяко действие има равно по сила противодействие
 • W
  Стачка ама на 2 000 000 български мъже кой с лопата кой с вила кой с мотика кой с пушка(флоберка бойна или ловджииска)!В "закъсалата" и блокирана в криза Гърция заплатите са 8 ПЪТИ по-високи от тези в България сравнено по цени на дизела и бензина!Справка днешните вестници!Е МАМКА МУ КАК ДА НЕ ИСКАШ ДА СИ ЗАКЪСАЛ В КРИЗАТА В ГЪРЦИЯ И КАК ДА НЕ ИСКАШ ДА СТАНЕШ ДА ИМ СТАЧКУВАШ ПО ГЛАВИТЕ С МОТИКАТА! [bi4] И ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ДА СЕ БЛАГОДАРЯТ ЧЕ 70-80 % ОТ ЗЪРНОТО ОТИВА ЗА ИЗНОС ИНАЧЕ К......УР НОВИ ДЖОНДЕРИ И ФЕРГЕТА И ШЕ БИЯТ И ТЕ СТАЧКИ ДО ДУПКА!
 • V
  На стачка е като на война, зависи до къде си склонен да стигнеш в защита на интересите си.Последните протести на зърнопроизводителите ги предадоха ръководителите на НАЗ- за справка новините на Фермер.бг 4.12.2011. Още преди тракторите да тръгнат за софето началниците бяха прибрали в джобето и се бяха отказали да стачкуват.На такива организатори трябва да им се оставят отпечатъци от гуми по челата, за да не могат следващите да го правят.Макар, че ме е яд на начина по който се разпределят субсидиите подкрепях колегите, защото болшинството от тях се трепят за комат хляб и такова предателство не очаквах.МИслех си абе те НАЗ.... пък и те били кротки продажници.Наистина няма смисъл от такава стачка.
 • I
  Колеги, преди да се тръгне на стачка се създава поне организационен комитет, за координиране на исканията, за контакт с управляващите и за организиране на стачката. Стачката обаче е крайната мярка, която нерядко може да бъде по-неуспешна от масирания натиск чрез закона и институциите контролиращи законодателството. Нали видяхте какво стана с последната стачка. Има си начини как да се пребориш с държавата за правата си, отдавна са разработени и се използват.
 • J
  napalno sam saglasen sas velimir donchev...........vsi4ko ostanalo e ala bala.zna4i kato sam 43p da po4na da pravq i et i ood [bi4] [:duel:]
 • V
  за 6 часа един фермер подкрепи по-горния пост.Само не разбрах къде да се подпиша. Пък и защо да се подписваме направо ме е яд на обединенията които има. Бива да са заспали и купени, но това са боклуци, дето трябва бавно и систематично да им се трошат костите. те са по лоши и от управляващите защото последните поне са взели нещо за партиината каса да прекарат поправката, а тези го правят безплатно. Какви списъци, какви 3 лева? няма ли организация която да постави болните въпроси, с нелегалния внос, липсата на субсидиране, липсата на каквато и да е държавна политика за сектора няма да се получи нищо ще си ни опъват бавничко, че да може да ни го вкарват по навътре и ще ни харесва даже нали сме си мазохисти и търпим. Дайте да вдигнем една стачка тамън ще се запознаем! съединението правеше нещо! ама вече съм забравил, зашото последния път като го видях беше отдавна!
 • I
  Стояне, тази поправка наистина е дискриминационно към хора които плащат данъци в страната и подлежи на атака в съда. Тя е и противоконституционна. Не само подписка, а именно атаката в съда и в комисията по дискриминация могат да доведат до бързото премахване на тези лобистки уйдурми в закона. Ясно е, че това е поръчково действие. Това се постига чрез обединение на силите, чрез създаване на организация, работеща за правата на производителите. Ако има такава организация тя може да съди държавата за нанесени щети и пропуснати ползи на земеделските производители, включително в европейските съдилища. Страха от сдружаване най-често е в ущърб на производителите. Подписката може да бъде допълнение към действията в съда. Имайте впредвид, че всички колеги от сайта ще подкрепят подписката, но това не е достатъчно. Трябва да се преборим не само за защитата на това право, но и на правото на още по-добри условия за производство и търговия.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

G

Проверка на ДФЗ

Светослав Георгиев: Не чакай някой да те подкрепи! На чужд гръб и 100 тояги са малко! Успех!

463 5
I

Ние сеем ей така а вие🇧🇬💪

Ние сеем ей така а вие🇧🇬💪 https://www.youtube.com/watch?v=Pc6mnzoUrDw

256 0
M

Образуване на клубени преди поникване.

Здравейте, не съм професионалист и нямам много познания , за това искам съвет. Засадих з...

285 0
V

Колко съществен проблем е пирея?

Здравйте, Искам предварително да се извиня за евентуално глупавия въпрос, който задавам,...

256 0
V

Помогнете, моля :)

Здравейте, Имам нужда от помощ и мнение по въпрос, понеже ми се случва за пръв път и не з...

358 0