Проверка на ДФЗ

 • G
  Здравйте колеги. Аз съм малък производител от Пазарджишко. Ще разкажа какво се случи с мен, технически отдел на ДФЗ ми прави проверка на засетите площи, до тук добре. Но странното е, че идват на 17 ноември 2021 да установят наличието на остатъци от картофи. Отиват на терен, неми се обаждат и съответно установяват угар. В нашият район засаждаме картофите до началото на март и ги вадим до края на юли. Какво очакват да намерят на повърхност по това време. Съответно не приемат моето възражение и съм наказан. Вярва, че и други колеги са имали подобни проверки след изтичане на стопанската година. Аз изпатих писмо до министъра на земеделието с молба да се спре тази обидна практика, принудени сме да оставяме неприбрана земеделска продукция заради проверяващите. Молбата ми е да се обединим и да дадем гласност на този проблем. Пишете до министъра и споделяйте във форума. Нека да спрем тази порочна практика на ДФЗ. Благодаря.
 • G
  Заповед на министъра на земеделието и горите номер 09-761 от 27.07 2021година. Там пише, че проверите приключват на 01 октомври 2021г. Извършените проверки след тази дата и техните констатации са в нарушение на заповедта на министъра. До всички пострадали колеги, търсете си правата, можете да подадете сигнал на горещ телефон 0700-106-16 за извършена неправомерна проверка в нарушение на заповедта на министъра. Да спрем това беззаконие, ДФЗ не са държава в държавата. https://www.mzh.government.bg/odz-pazardzhik/bg/home/21-07-29/.aspx
 • С
  На мен също ми правиха проверка на дини по същото време,но открихме достатъчно остатъци и проблеми нямах.
 • G
  Прав сте колега, но с подобно мислене нищо не се постига. Следващия път ще се случи с някой друг, тези хора от ДФЗ се мислят за недосегаеми и си правят каквото поискат. До кога да търпим този тормоз ? Нека да спрем тази порочна практика да проверяват зеленчуци през зимните месеци.
 • С
  Не чакай някой да те подкрепи! На чужд гръб и 100 тояги са малко! Успех!
  • G
   Колеги успях, след дълга кореспонденция с ДФЗ ми признаха културите за субсидиране. Търсете си правата, не се отказвайте.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Ние сеем ей така а вие🇧🇬💪

Ние сеем ей така а вие🇧🇬💪 https://www.youtube.com/watch?v=Pc6mnzoUrDw

207 0

Образуване на клубени преди поникване.

Здравейте, не съм професионалист и нямам много познания , за това искам съвет. Засадих з...

242 0

Колко съществен проблем е пирея?

Здравйте, Искам предварително да се извиня за евентуално глупавия въпрос, който задавам,...

222 0

Помогнете, моля :)

Здравейте, Имам нужда от помощ и мнение по въпрос, понеже ми се случва за пръв път и не з...

316 0

картофи

как да съхраня картофите от мухата

261 0