Актуална изкупна цена на козе мляко - Ноември 2011

 • R
  някои може ли да ми каже колко е изкупната цена на козето мляко.Интересува ме в Сливенски регион.
 • M
  Samant_a kravite moje da se zaplojdat i izkustveno ne e zadaljitelno da imash bik .
 • S
  samant_a Saanska koza v bg nqma
 • S
  mirko_93 jivotnovad e sam da gi gleda6 [:namigvane:] q si zemi kravi i bik za oplojdane xa i prikliu4va6 s problema. redfighter OVCETE Blago_89 ZIMA e razbirase 4e na qsla. mirchev SAANSKATA KOZA NE e li po mle4na !!
 • I
  Аз питам, защото не знам, не съм се занимавал с отглеждането на ярета. Мирчев, Козето мляко е ощетено от изкупните цени в България и това едва ли ще се промени. Навсякъде то е с може би 30% по-скъпо от кравето(не ми се проверява в момента, но е някъде там). Така е, защото в основните страни производителки от него се правят кози сирена, които са се наложили във времето на пазара и държат добри цени. Напр. продажните цени от фермите или в магазините на испанските или португалски кози сирена са между 15 и 25 лв. Това са специфични меки сирена, правени по много по-различен начин от нашето саламурено сирене. В България подобни сирена няма да станат масови, но имат голям пазар по ресторанти и специализирани магазини, достатъчен за да поеме вероятно цялото произвеждано козе мляко. Освен това има един прочут млечен продукт, за който се спори дали е бразилски или аржентински, все едно, но е с голямо търсене. Прави се от краве мляко, но може да се пусне производство от козе, което ще е уникално. Защо дасега не е пуснато? Защото в Бразилия и Аржентина козите са почти толкова рядки, колкото в България, а в Европа млякото им е прекалено скъпо за подобни продукти. Кризата се обертава да е тежка, но затова пък дълга и е редно да се помисли по въпроса.
 • M
  Отглеждане на ясла изисква хубав тревостой на ливадите,средства за косене,транспортиране и т.н. Трябва да е гарантирано необходимото количество конц.фураж на всяко животно,спрямо неговата продуктивност.Аз увеличавам фуража,докато козата увеличава млякото.Но трябва прецизни контроли.Не е лъжица за всяка уста.
 • M
  Иванов,аз отглеждах с експериментална цел кози на ясла-от породите тогенбургска и англонубийска.Хранихме животните с балансирани дажби и наистина постигнах резултати,които с паша не могат да се реализират.Всички животни бяха на втора и трета лактация.Лактационната млечност беше между 900 и 1100л.Ниската изкупна цена на млякото тогава ме принуди да изкарам животните на паша.
 • B
  Защо питаш Иванов ,ти твоите кози така ли ги гледаш на ясли, сподели си опита.
 • V
  И отново моите уважения към знанията ти в други сфери но за козевъдство давай акъл само на Мирко защото той се интересува а не възприема.Едно яре знаеш ли кога прояжда и кога ще го направиш 18 кг от паша- НИКОГА
 • I
  Че яретата не пасат ли? Има ли разликата между агне и яре при сученето? По принцип ярето минава за по-добро от агнето до посочените килограми, а и само практик може да го различи заклано. Въпросът беше дали някой ги отглежда затворени? Като цяло така се отглеждат в големите ферми по света и само така може да се достигне до отглеждане на много бройки и добра производителност на работниците, та ми беше интересно дали и тук е навлезнало.
 • V
  за един има изгода друг е на нула а трети губи ЗАВИСИ от много работи
 • B
  На мен до преди 20 дни ми го изкопуваха на 65 ст.ама вече ги прегорих,а кое е по-добре да се гледат кози или овце смятам ,че разходите и приходите са еднакви,на мен ми по-допада да гледам кози. До Мирко с 20 кози или с 2 крави бизнес се не прави ,ако изкаш да печелиш от козите ги направи 150 и тогава ще си говориме и без пастир само си губиш времето да ходиш по горите , а сено и фураж кой ще ти набави като си ги пасеш ти.
 • S
  ZAVISI KAKVA PA6A IMA V REGIONA V KOITO 6TE GLEDA6 I PRECENQ6 KAKVI JIVOTNI 6TE GLEDA6 I OT DVATA VIDA IMA IZGODA
 • R
  имам и още един въпрос.Кое е по печелившо кози или овце.Овце не съм отглеждал но забелязвам че при нас в южна българия отглеждат повече овце.
 • R
  колеги,колеги явно не ме разбрахте правилно.Аз не искам мнения дали има сметка да гледаш кози или няма.Въпроса ми беше каква е изкупната цена на козето мляко?Точно и ясно.Аз сам мога да си преценя имам ли сметка или не.
 • V
  Иванов - моите уважения ама поне за козевъдство не ми давай акъл.Едно яре за да стане 15 кг суче толкова мляко че ако продадеш млякото ще вземеш с 20%повече

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

P

Земеделска земя и цената й

Здравейте, Решил съм да купя земеделска земя с инвестиционна цел - да я отдавам. Им...

571 0
К

коронавирусът и земеделието

Стефан: Какво правим със земеделските базари пазари и т.н.? ? Тази възможност за реализиране на пр...

478 5
I

Цена на лавандулата

Здравейте,колеги! Нека коментираме цената на лавандуловото масло за тази година.Някой от...

1241 0
I

Ориентировъчна цена на лавандулово масло през 2016 г?

: Здравейте, Изкупувам лавандулово масло за износ. При интерес от ваша страна ще се радв...

1734 2