начинаещ фермер - дайте съвет за 100 декара

 • P
  Здравейте,\r\nдо момента не съм се занимавал със земеделие и не съм наясно с нещата. Някой може ли да ме посъветва с какво да се захвана. Имам около 1000 дка до Ямбол.Желанието ми е да кандидаствм по европейските програми за млад фермер, но не съм сигурен какво е най-добре да отглеждам.
 • M
  Не съм на ясно дали са 100 или 1000 декара.Ако са сто ги дай на арендатора.За толкова не ти трябва техника,нито да си губиш времето и средствата щом нямаш опит.При 1000 декара може да се захванеш и с животновъдство,защото ние имаме 2000 дек.наша земя и нямаме проблем с изхранването.Тогава има и полза от него.Продажбата е най-лесна,но и най глупавата постъпка.
 • D
  За тебе ако имаш техника,най-добре започни със жито,но то вече е късно за дугата година говоря.Ще изкараш някой друг лев ако имаш техника.
 • A
  Човек ти не си написал най важното нещо ,разполагаш ли с техника?Ако нямаш по добре ги давай под рента тези декъри или продавай
 • P
 • A
  В ямбол лавандула става ли а пък щом си начинаещ заеми се с някоя по некапризна култура лавандулата брат трябжа да расте мисля че 2 или 3 години
 • B
  Hayde mom4eta koy otglejda LAVANDULA???
 • B
  Nqkoy ima li opit s otglejdaneto na lavandula,kakva purvona4alna investiciq e nujna kato za na4alo?Razhod za dekar plosht?
 • V
  приятел ако имаш 1000 декара до ямбол продай ги и си бегай на запад и тук и там 200000 евро са си добра пара. казва ти го магистър агроном с проект по мярка 112.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Площи в добро земеделско състояние

Някой има ли вече качени парцели. Не знаем как са минали тези проверки. И дали сме изрядн...

64 0

Отглеждане на женшен в България

Ние сме южнокорейска организация, основана през 1990 година в България. Проект „Българска...

181 0

Списък с животновъди

SVB: В сайта на БАБХ - регистри, има списък на животновъдните обекти по населени места (отделно...

136 2

Балопреса

Здравейте колеги имам проблем с балопреса sipma 4010.Ако някой има такава преса моля да п...

29 0

Дезинфекция на транспортни средства

solun1: Вероятно с това с което се и пръскат складовите помещения - Нуреле, Децис и др подобни.

37 1