Директна продажба на мляко - въпроси? Моля помогнете!

 • B
  Здравеите! гледам крави и на ден доя 400литра мляко мисля да си закупя машина за ботилиране на прясно мляко ве4е имам оферти за такива \r\nТака! Вапросат ми е какви документи ми трябват за да продавам на пазара ботилирано прясно мляко за 4акество и др сигорно които знае да помогне
 • а пак аз търся машина за отделяне на каймака от прясното мляко -пъчна
 • а пак аз търся машина за отделяне на каймака от прясното мляко -пъчна
 • а пак аз търся машина за отделяне на каймака от прясното мляко -пъчна
 • За да продаваш мляко си директо, трябва да си регистриран по чл.137. Можеш да продаваш само 30 % от квотата си и то само във общината където ти е фермата.
 • M
  Колега,въпреки,че имам собственни търговски обекти и нямам финансови затруднения относно закупуването на млекомати има някои неща,които все още ме възпират да реализирам подобно намерение.Ако притежаваш квоти е необходимо документално да спазваш количествата и идва един момент в който си на границата.Какво правиш тогава,ако си изкарал всичко на светло?Който е в час-разбира за какво става дума.Послушай Ради и ще знаеш защо гледаш кравите,останалото е загуба на време и пари.
 • Бумар,изобщо не си наясно,какво всъщност искаш.Послушай Ради.Другите идеи изобщо са ти далечни мечти.Видял си на някое изложение машина и си се ентусиазирал нещо. За да продаваш мляко на магазините ще ти трябват доста пари.При твоето количество не си заслужава инвестицията.Трябва ти пастьоризатор за да вариш млякото и да го охлаждаш,трябва ти хомогенизатор за да не излиза каймака отгоре и по този начин да разваляш млякото за отрицателно време.Не забравяй и хладилен транспорт.Продажбата ще става с фактури.Ще начисляваш ДДС и ще плащаш данъци,а това със сигурност го мразиш. Абе, изобщо защо се занимаваш с неща,които са ти далечни и непонятни.
 • R
  Приятелю, първо иди и виж какво мляко продават в големите вериги магазини. После разговаряй с тях за да се увериш, че условията им не са изгодни. Затова аз ти подчертах разработване на пазар. Продавам мляко на клиенти от 1992 година по домовете им, не на улицата, нарочно го подчертавам това. За всеки ден от седмицата аз зная на кого и по-колко мляко трябва да му занеса. Това наричам разработване на пазар. Млякото го продавам сутрин до 11 часа и вечер до 9 часа. Това което ми остане го връщам в хладилната вана и отива в мандрата. Продаваното мляко е винаги прясно издоено. Веднага си помисли, ако не ти продадат млякото в магазина ти какво ще го правиш? А на следващия ден? Утре ще снимам как пълня шишетата и ще ви го покажа. Не е нещо сложно, но за 400 литра е идеално. Аз пълня повече!
 • а бе колега ти какво си помисли 4е като искарам млякото от гиум4етата и директно ште го палня ли [:slap:] ас имам предвид обработено мляко за пазара и какав е този персонал 1 машина и някои да седи покраи нея ас нз ти за какво говориш наи важното е пазара да има на кои да продаваш апак в големите супери може да се полу4и както мандрите ги зареждат зашто не и ас зависи документите Обясни !!
 • P
  Аз също продавам мляко от фермата си и ми стана интересно, как мога да си пълня млякото по-лесно в бутилки.Предварително ти благодаря.
 • Защото няма да отговориш на изискванията.Вземи да прочетеш наредбата за директните продажби,дето я изсмукаха от пръстите си наскоро.Защото в големите вериги магазини искат всичко друго,но не и чисто мляко.Защото трябва да вкараш толкова пари в това,че и внуците ти ще имат да връщат.Защото трябва да си назначиш персонал,колкото на един завод и да си поемеш сам разноса.Защото трябва да играеш на търгове,които няма да спечелиш и още много "защото".
 • B
  Какво имаш предвид под разработен пазар големите супермаркети и магазините зашто не на тях и даи да я видя тая машина ас имам оферта за палнене на хартиени опаковки от 1 литар
 • R
  Приятелю, това което си го замислил е хубаво! Но трябва да си намериш пазар на млякото. Ако мислиш да доставяш на магазини и супермаркети, забрави, там ще затънеш. Твоят пазар е крайният клиент и фермата! За тази продажба не ти е необходима скъпа пълначна машина. При проявен интерес ще ти покажа снимка за лесно пълнене на бутилки. Но пак повтарям разработи си сериозен пазар!
 • Какво означава да продаваш на пазара? Бутилирано може да продаваш само при фермата, но не съм сигурен. За други места може само с млекомат.
 • B
  никои ли неможе да помогне малко [:slap:]

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

211 1

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

291 9

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

142 1

Влизане в чужд имот, отъпкана пшеница

Веселин: Към полицията задължително. Подадохте ли и за предишните случаи? Трябва да ги регистрирате...

285 2

СПЕШНО!!! Подвеждаща информация/измама

За първа година съм земеделец.Наясно съм със селективните и с тоталните хербициди,но нямам...

702 0