сухо вещества

 • D
  Здравейте, интересуваме ако някой може да ми помогне какво е съдържанието на сухо вещество, метановото съдържание и азотното съдържание в силажа от суданка и евентуално от тритикали. Или поне да ме насочите къде да потърся инфо. Писах на института в Шумен но не ми отговориха мисля тази седмица да им звънна.
 • D
  Става дума за един експеримент и затова прекаленото наличие на азот не е чак такъв проблем но все пак трябва да знам какво е съдържанието. Днес писах на Института в Плевен и чакам отговор. Благодаря на отзовалите се!
 • L
  Колега, ако смяташ да използваш силажа от суданка (или хибрид със сорго) за добитък, внимавай с азотното съдържание да не направиш натравяне. Тая култура тегли всичкия азот от земята, та колкото го наториш, толкова ще ти иде в силажа. Каквото и да прочетеш, азотното съдържание зависи от твоята си почва и от твоето торене. Плевенчани май могат да направят тест на реколтата. За силаж от тритикале не знам дали ще ти се върже сметката като добив.
 • D
  добре. още утре ще им звънна. Благодаря колега
 • A
  звъни в Плевен института по фуража там са правени иследвания на суданка

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта