какви добиви очаквате колеги за тази година?

  • L
    Какви добиви ечемик и жито очаквате тази година? на фона на сушата, предполагам не много високи, но все пак?
  • L
    ами дано добивът е повече от очакванията , който всички имат. тук в търговищкият регион падна малко дъжд, но все пак не очакваме някакъв по - голям добив.Успешна кампания на всички.
  • При нас в Югоизточна България, по-точно в Ханово положението не е никак обещаващо, сушата е много голяма... Във вторник започвам жътва на ечемика и тогава ще пиша по-конкретно, дано реалните добиви ме опровергаят в мрачните ми прогнози.
  • Които е наторил навреме ще изкара не много но достатъчно,има много голяма разлика в посевите в едно и също землище личи си кои е полагал грижи става въпрос за Пловдивско. В общи линии ще има зърно стига само да може да се прибере.
  • В южна България ще се повторят добивите от 2007г. Тук сушата е страшна просто. Ако не вали до няколко дни и слънчогледа ще си замине. Направо е отчайващо. 40% от цветчетата на пшеницата абортираха, а каквото остане като зърно ще е спаружено и с ниско тегло за 1000 зърна. Успех колеги. P.S. Вчера видях поле с пролетен ечемик което сигурно няма да си заслужава жътвата. Говоря за добив от порядъка на 40-50кг. Ама лошото е, че и за косене няма :(

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта