Браншови синдикат по животновъдство

 • N
  Колеги, искам Вашето мнение за създаване на Браншови синдикат по животновъдство. Идеята ми е да създадем организация, която реално да защитава и отстоява Нашите права, тъй като браншовите организации не изпълняват тези функции.
 • M
  Ами,като за данъците и за животновъдните обекти присъдата е прочетена,а това са едни от най-наболелите въпроси,вие какво ще защитавате?Ходили сте в Шумен-не знаете ли че въпросите се решават в София?Ако вашият синдикат така работи,то Амин и на него.Колежке,освен фермер предполагам,че най-малкото би следвало да имате и юридическо образование или друго висше,което да ви поставя на стъпало,достатъчно високо за да преговаряте по съответните въпроси със съответните институции.Желая ви успех!
 • На анонимни колеги не отговарям,но ще ви кажа -учредихме го от животновъди - кравари,козари и биволовъди и млади фермери. Ходих вчера на срещата в Шумен с Шефа на РА и зем.производители и там научихме,че искаме или не за тази година влакът е минал и ще трябва да си платим тези убийствени данъци, разбрахме,че животновъдите в населено място няма да съществуват след 31-12.2011 - АМИН-присъдата е четена колеги- Хайде още да не си вярваме...
 • Боряна,от кого си избрана и по какъв начин!
 • Страницата на синдиката е : www:ns.zachtita.com
 • Учреденият синдикат е под крилото на НС "ЗАЩИТА"- ако решите да се включите и вие си изтеглете заявление за членство от страницата - WWW:ns.zachtijd.com .Аз съм избрана за Председател,но нямам офис,затова пратете заявлението на адреса в София.Много от проблемите на животновъдите вече са представени на вниманието на министъра и дори имаме покана за участие в консултативния съвет.Трябва ни стройна организация и да плащаме членски внос ,от който да се издържаме ,за да работим ефективно.
 • M
  Този браншови синдикат,ако няма политическо лоби-кучета го яли.Само партия оправя работата,защото ще има и електорат,а това е вече конкуренция за властта и се гледа съвсем,ама съвсем различно.И вервайте,при едно разумно подбрано ръководство би имала и успех.Проблемите трябва да се решават законотворчески,така,че да няма мърдане,а не според зависи.
 • V
  i az sam za triabva da se napravi ne6to nemoje da prodaljava taka no triabva dae izmisleno mnogo dobre ina4e niama smisal ot tova pak dani zalugvat 4e ve4e mi omrazna i na men i na mnogo dr kolegi
 • N
  Съд ли в това беззаконие където го има [:slap:] Политиците са направили законите да защитават техните права, а не нашите на обикновения земеделец и човечец [:slap:] Ние сме много непостоянен народ, много мачкан с годините и то това историята ни го доказва. Затова нищо не смеем и не умеем да направим и все чакаме някои друг да ни свърши нашата работа. Не сме колкото Гърците - видяхте ли какво направиха, ако ще е стачка - стачка да е . Но с протести няма да стане, то се знае отдавна. Управляващите се покриват и ако въобще излязат при фермерите ще кажат, че за тази година вече е късно и няма какво да се направи и какво - пак се въртим в омагьосан кръг .Производители сега е времето да давате идеи, аз имам няколко, но засега ги пазя. Искам мнения - Ваши мнения. Не стоите безучастни и не гледайте как потъваме, никои не го е грижа за производителите освен самите производители .
 • точно така,с мандат. в краина сметка не виждам смисъл да откриваме топлата вода.да се види как е в германия,холандия,италия в даржавите с успешно животновъдство и да се копира техния начин на организация.прав си нямаме акъл за такава работа(поне аз)затова предпочитам да си платя на знаещ и можещ,които да ме защити и подкрепи.
 • Със стачки видяхме че не става!Огиди е най прав-ЕДНИН, ЕДИНСТВЕН СИНДИКАТ с хора знаещи и можещи,но с МАНДАТ, а не до гроб, все още се намират честни и почтени млади хора учили дори и в чужбина!Другото-всички членуващи в него ,плащат членски внос,наемат се адвокати,счетоводство,телефони,имейл адреси и всичко нужно,и когато един от членовете се оплаче, да му се обърне внимание и ако трябва дела да се водят,пък нека са с години!Но задължително членовете- поименно членския внос,списъци по окръзи и т.н. , щото иначе много се перчим,ама кат кажат дай 5 лв.на месец примерно-нямам бе ,нямам,или ше платя на млякото,в София 150 200 калпака бехме ,и кво понамачкаха ни жубаво , и викат аре селяните ще повикат-повикат па ще им мине и ще си ходят сетне да доят!То аз и да вляза кво ли толкоз ще им кажа освен накрая да им тегля една благословия,ама ако влезат 2-3 наперени адвокати познаващи правата ни и законите,добре облечени ,друго ще кажат и на тях с друго око ще гледат!Има съд в България,ако не Стасбург и т.н.
 • Така е Сьс стачки няма да стане, поне са сега Прави са колегите продажен народ сме Но това не значи, че трябва да стоим и да чакаме някои да ни помогне Като вьв всеки друг бизнес и ние сами трябва да си помогнем Да синдиката най добре е да е един и много силен и най важно политически независим Незная дали вие извесно но всички партий управлявали дьржавата си израдаха своя браншова организация вьв всички сектори на селското стопанство и това е най голямата причина да сме на този хаос Сега както разбирам тук се предлага нещо различно този синдикат да бьде играден от нас животновьдите Апелирам кьм всички животновьди вкючете се в дискусията независимо какви животни отглеждате дори и пчеларите
 • абсолютно съгласен съм с последните 2 поста ,истината е ,че ползата от каквито и да е организации е безполезна ,аз лично не съм присъствал на стачката знаеки предварително в провала и но с огромно желание бих подкрепил стачка вместо лозунги ,агнета и звъци с лопати вили и бухалки отдавна съм с убеждението ,че докато не се предприемат крайни мерки положението ще се оправи точно на кукуво лято ,не ръсете мозък и ако имахте малко интелект и умствени способности просто щехте да копирате действията на един съседен нас народ който е открил начина на постигането на целите си ,да ама те са народ и нация докато ние сме СГАН
 • и аз съм съгласен с предния пост. измекяри сме и това е.всеки дърпа чергата към себе си и налапа ли кокала и забравя кои е и откъде е. няма оправия.крадливо племе сме и това е.грехота е да говоря така но е истна за съжаление.не мисля че с тези мижави 100 организациики ще се постигне нещо.и по-лошото е че в последствие се оказва че ръководителите им са мошеници и предатели.пенито е наи-пресния пример.за мене трябва да е една,огромна и задължително да има членски внос за членовете и,за да се наемат скъпи адвокати,мениджъри,лобисти или незнам там още какво които да знаят какво и как да го направят.и съответно да им се плаща според успехите им.със стачка няма да стане,видя се. с 200-250 човека революционни промени не се правят.
 • Аре стига сте се самонавивали бе хора !Видяхме какво направихме оня ден в София!Едно голямо-НИЩО!Дрънчахме с лопките,агнето си върнахме,и изхарчихме някой друг лев,някои ги показаха по ТВ и туй то!Даже не слезнаха/ни министър ни Бойко/ да ни видят-черни ли сме бели ли сме!Бъркате много с тези браншовистки синдикати!След време хората които назначавате там се овълчват,наяждат, тупани са по рамото от министри,дават ги по ТВ,може би и лични обещания им дават!Българина като седне на стол-ела го виж!Не е това начина!В България 28 области ,28 организации,а някъде и двойни!То навремето и Левски е правел комитети ама знаете какво става!Важното е Европата да ни забележи!
 • време еза деиствия Даваите предложения Нека изградим синдиката колкото и трудно да бьде, а пьк после ще мислим сами ли ще бьдем или кьм друг синдикат

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

P

Увеличение на осигурителния доход на 2022 на ЗП

аграр философ: Целта им никога не е била да събират приходи за бюджета, а да разкарат малките от баницата...

297 1
Ц

Гъбарник

Цецо: Другото което искам да попитам е от една торба вярно ли е че излизат от 2 до 3 реколти

397 4
D

Кой трябва да се сигнализира за неидентифицираните животни?

Кой трябва да се сигнализира, за да се вземат навреме адекватни мерки, когато има неидент...

875 0
C

Държавата да поеме разходите за заплати и осигуровки, данъци

cenko: Като се замисля, наистина това са си чисто поемане на разходи за заплати и осигуровки ......

1758 2
A

Градушки - До 90 ст./дка такса ще плащат фермерите за противоградова защита!

htz180limited: Нищо догодина ще си платиш по 1 лв на декър (покрива няма да го плащаш.Покривите и бетонни...

2403 4