Ваксина срещу заразна агалаксия

 • S
  КОЛЕГИ НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕ КЪДЕ СЕ СЛАГА ВАКСИНА ЗА ЗАРАЗНА АГАЛАКСИЯ АЗ ЗНАМ ПОД ОПА6КАТА ,НО НАСКОРО КАТО КУПУВАХМЕ ВАКСИНА ДОКТОРА КАЗА 4Е МОЖЕ ПОДКОЖНО НЯМАЛО ЗНАЧЕНИЕ ВИЕ КАКВО ЩЕ НИ ПОСЪВЕТВАТЕ
 • S
  Още веднъж Благодаря
 • R
  да жива е
 • S
  Благодаря колега за инфото, а ваксината жива ли е ?
 • R
  Произвежда се в Сливен.Стоян Колев се казва човека 044662589
 • S
  А от къде взехте българска ваксина до колкото знам тя не се произвежда вече ?
 • R
  Здравейте колеги, искам да ви споделя моя опит. През лятото и нашето стадо го споходи заразната агалаксия. След множество консултации с ветеринари. Започнахме три пъти тетравет през 48 часа за да излекуваме стадото. Една седмица след тетравета, поставихме вкожно, под опашката българска ваксина. Резултата беше добър. Стадото се излекува, млякото се оправи.
 • R
  интересна статия на Доц. д-р Пламен Георгиев
 • R
  Не трябва да се забравя и приложението на едно изключително евтино, екологично и сравнително ефикасно средство - уротропина. Прилага се подкожно, веднъж на 24 часа, 4 дни по 4 мл 10% разтвор. Възможно е уротропина (хексаметилентетраамин) да се прилага и орално (през устата) като се налива разтворен във вода със шише или с малко хляб. Той е със солено-горчив вкус и се приема с охота от животните. В тези случаи дозата е от 1 до 3 гр. на глава, два пъти дневно.
 • M
  Всички конфликти в този форум произтичат от неправилното тълкуване на някои коментари. В случаят д-р Вангелов е категорично прав за начинът на поставяне на ваксината и набляга на този аспект от борбата с заразната агалаксия. Г-н Мирчев също е прав че на заразено животно не се прилага ваксинация преди да премине лечението му. В крайна сметка всеки гледа на проблема от своя гледна точка и се получава това не разбиране.Това се случва според мен,но може и да греша! Все пак нека оставим споровете и всеки да изкаже своето мнение което би могло да е от полза, защото тази коварна инфекция застрашава всеки животновъд.
 • P
  Заразната агалаксия тихомълком, бавно и системно изяжда печалбата на овчаря като започнем от: 1.Млеконадоя-/агалаксия означава липса на млеко/млекото на овцете е в по малки количества и ако го има е с влошени показатели и продуктите от него са некачествени, 2.Куцотия без видими изменения по копитото, 3.Побеляване на очите,което в повчето случаи не се забелязва, 4.Мърлянето на овцете -не могат да развият потенциял и няма близнета, 5.Ранна ембрионова смърт-малки черни трупчета които се намират при нормално раждане, 6.Аборти в края на бременноста малко преди раждане без видими признаци 7.Раждане на меки и нежизнени агнета 8.Пневмонии по отгледаните агнета и липса на прираст.Всичко това е невидимата дълга ръка на Заразната агалаксия. Скъпи фермери ,поместих опита си с искреното желание да помогна от гледна точка на 7 години успешна борба с тази болест и10 стада с по над 100 овце зад гърба ми свободни от Заразна агалаксия.Нека всеки от Вас реши как да действа.Оставям тел. за тези които вземат решение за идиотската ваксинация-0888889173 д-р Иван Вангелов
 • M
  Зарекъл се бях да не коментирам темата,но се пишат откровени глупости !!! КОЛЕГИ,АКО НЯКОЙ ИДИОТ ВИ ПОСЪВЕТВА ДА ПРАВИТЕ ВАКСИНА НА ЗАРАЗЕНИ ЖИВОТНИ-ИЛИ Е ЛУД,ИЛИ ИМА НАМЕРЕНИЕ ДА ВИ СЪДЕРЕ КОЖАТА В ПОСЛЕДСТВИЕ. Н Я М А В А К С И Н А , КОЯТО ДА РЕШАВА 100% ПРОБЛЕМА!!! Работи се с презумция,като всичко е строго индивидуално и в голяма степен зависи от едни предварителни мероприятия.Важен е здравният статус на всяко едно животно,както и неговото състояние в момента(охраненост,бременност,етап на лактация и т.н.) Отново повтарям:Ако някой реши да ваксинира животните при наличие на болни в стадото-ИЗХВЪРЛЕТЕ ГО НАЙ-БЕЗЦЕРЕМОННО И НИКОГА ВЕЧЕ НА ТОЗИ ЧОВЕК НЕ МУ ДАВАЙТЕ ДОРИ ДА СЕ ДОБЛИЖИ ДО ВАШИТЕ ЖИВОТНИ!!!
 • P
  Големия проблем е самото изпълнение на ваксинацията,защото тя може да бъде изпълнена/така както съм я описал/само от ветеринарен лекар и то съвестно.Лечението може да се проведе и от самия фермер,но щом продължават въпросите за болеста за мен то е неуспешно.Това което предлагам на фермерите е една инжекция един път в годината/0.80ст на овца/и нищо повече.Овцевъдите предпочитат лечение, което при тази болест трябва да продължи седмица ,да се приложи на всички животни, всеки ден,да се отделя млякото 5 дни от последната инжекция и да говорим за печелившо овцевъдство.
 • M
  Пепси,ключът наистина е в правилното и навремено ваксиниране,но не си прочел какво точно е написал Мирчев,а то е че първо се провежда лечение и впоследствие ваксина.Това е истината за справяне с този бич. Г-н Мирчев най-вероятно визирате Сърбите,да те постигнаха доста. Между другото никога не съм оспорвал или съм се съмнявал във вашите познания в областта на животновъдството.
 • P
  Ама никога с изброените антибиотици няма да изчистите стадата си от ЗАРАЗНА АГАЛАКСИЯ ама никога.Започва се веднага в здрави стада с българска ваксина/0.2сс вкожно на 5см от основата на опашката/,при първа ваксинация се повтаря след 20 дни и реваксинация всяка година 30дни преди отбиване на агнетата и начало на доене.Труда не е много като пари е евтина и ефекта е свободно стадо цяла година от Заразна агалаксия 100% гаранция.
 • S
  VSI4KI SA MNOGO KOMPETENTNI PO TEMATA I SAMO S NEDOMLUVKI SE GOVORI EDINIQ ISKAL PARI DRYGIQ NEZNAM KAKVO SI MI KATO TOLKOVA MNOGO ZNAETE ZA6TO NE KAJETE KAK SE LEKYVA AGALAKSIQ!!! SAMO EDNO 6TE KAJA DA SA JIVI I ZDRAVI MIR4EV I 4AVDAROV

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Колко мляко дава една коза като ббм

От известно време мисля дали да не си купя малко кози да спра да работя за хората а да раб...

159 0

Кaкви сa цените нa млякото в моментa и кои облaсти?

Здрaвейте колеги, кaкви сa цените нa суровото мляко и в кои облaсти, зa Ямбол и окръгa ?

443 0

Окозване

Здравко: Препоръчвам ти на 3-ия ден да започнеш да й даваш по-малко храна от обичайното. Нека това...

179 1

Печели ли се от кози

Kolega!: Колега, моят съвет e бегай от козите. Не е просто стока да се гледат. Отглеждането е специ...

660 2

Моля за съвет

т: Не го прави, по добре проси в София, ще си по-добре, поне ще си на печалба. В момента в к...

795 2