въпрос относно държавните доплащания

 • D
  Здравейте. Искам да попитам дали трябва да съм регистриран земеделски производител за да получавам тези доплащания, както за декар земя, така и за овцете които отглеждам.
 • Ако мислиш да кандидатсваш само за директните плащания от 1март до 15 май всяка година(те са по СЕПП,НДП и за животните от типа на НДЖ3) [:tractor:] не е необходимо да се регистрираш като ЗП.Но ако мислиш да кандидатстваш по други схеми(пускат разни субсидии и кредити от време на време) трябва да си регистриран ЗП.С тази регистрация обаче започваш всеки месец да плащаш осигуровки(здравни и пенсия).
 • A
  Ще ползвам тази тема, за да не отварям нова /дано автора да няма нищо против/ Притежавам 53 овце-майки и ще се регистрирам като земеделски производител. Изчетох доста информация по въпроса, но не можах да си изясня отделно ли се заплаща за мляко, за глава животно и де минимис и по колко? И още нещо ... Казаха ми, че ако стадото пасе в балкана /и съответно заплащаш за мера/, също се получават срества от Европейския фонд за гарантиране на земеделието. Има ли такова нещо и къде мога да прочета повече по въпроса. Предварително благодаря!
 • A
  физически лица, еднолични търговци и юридически лица, отговарящи на следните условия: • Да са регистрирани по реда на Наредба № 3 от 1999 г. за създаване и поддържане на регистър на земеделските производители (ДВ бр. 10 от 1999 г.) за 2007, 2008, 2009 и 2010 г. • Да нямат изискуеми задължения към Фонда; • Да не са свързани лица по смисъла на § 1 от Допълнителните разпоредби на Търговския закон с длъжници на Фонда; • Да нямат публични задължения към държавния бюджет; • Да са регистрирани/пререгистрирани по ЗТР (за юридически лица и еднолични търговци)
 • S
  Колега, за да получаваш някакви субсидий или национални доплащания трябва да си регистриран земеделски пройзводител.А след регистрацията има още доста документи който трябва да попълниш.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

210 1

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

290 9

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

140 1

Влизане в чужд имот, отъпкана пшеница

Веселин: Към полицията задължително. Подадохте ли и за предишните случаи? Трябва да ги регистрирате...

284 2

СПЕШНО!!! Подвеждаща информация/измама

За първа година съм земеделец.Наясно съм със селективните и с тоталните хербициди,но нямам...

700 0