Субсидии КЕЧ и ГЕНОФОНД

 • V
  Как мислите колеги защо тази год няма да има. [:slap:]
 • Отделен бюджет дръжки А преди да стане отделен какъв е и от къде идват парите от марс
 • V
  ДИДО УСПЕХ
 • F
  До "А" този сертификат трябва да е безплатен стига да сте член на асоциацията. Ако разполагате със стари сертификати те също ще бъдат зачетени за животните за които са издадени. А за всички нови животни ще се издаде нов сертификат и ще се характеризират (порода,кръстоска,местни).Това се налага поради факта,че в момента всичко е в заварено положение.А това,че Вие имате 5 години работа по селекцията е огромен плюс защото ако несте включени в списъка на животни от национален генофонд ще стане сравнително лесно. До linbul това не сме го измислили ние извикаха ни на среща с Изпълнителната агенция по селекция и репродукция която в момента е контролен орган и ни казаха нещата стоят така... вие трябва да направите това... Относно квалификациите на специалистите,трябва да са с образование "зооинженер" а това,че някой асоциации не го спазват си е тяхна работа. Не се занимавам с крави но ако те интересува мога да попитам и да ти дам по подробна информация,но за породи които не са популярни и имат малка популация имат право да са към асоциации с друга порода. Незнам защо но повечето хора имат грешната представа,че асоциациите са едни сдружения които на гърба на хората вземат много пари и после си ги харчат безразборно. Например нашата асоциация е съставена от членове от цяла българия и бюджета ни за година е 13000лв. Само транспортните разходи като трябва да се ходи до всеки фермер в страната за година са 9000лв, има разходи за печатане на документи канцеларски материали,изследване на млечни проби и т.н и т.н. А за заплати на персонала въобще не може и да се мисли,поне при нас всички работят на добра воля за момента. Аз също съм фермер и до скоро и аз мислих като вас. Опитвам се да променя нещо на навсякъде срещам бюрокращина и отпор за съжаление.
 • L
  До ferma_kozi Колега, би ли ми обяснил какви квалификации са длъжни да са минали специалистите от "конкретните асоциации", за да могат да определят породна принадлежност на животните? И ако работата е "някой си" на око да ми дава сертификат срещу солидна сума, как този някой ще заслужи правото да го прави - просто защото сте се събрали там едни хора за едни пари ли? И още нещо - би ли ми посочил "конкретна асоциация" за крави Херефорд например? Или нека да е за Ангус - от тях са 120 бройки в България, за каква асоциация да говорим? А коя асоциация е по-конкретна за черношарените говеда например? Хубаво сте го замислили, ама се получава поредната недоклатена работа на парче май.
 • Ами сертификатите, които са издадени към момента - за какво са ни, след като сега трябва да се издават нови. Не е необходимо да се започва от нула, и да се отрече 5 - годишна работа по селекция. Има база,има история, има много добри резултати, но не се ли започне активна работа тази година,всичко ще се обърка и ще се върнем на кота - нула.
 • F
  Radi_45 не си прав,че парите за генофонда са отишли при развъдните организации, за тях си има отделен бюджет и за водене на цялата бумажтина,проби за анализ на млякото и всички транспортни разходи държавата отделя по 4лв за коза и овца и по 20лв за всяка крава (което не е справедливо понеже работата е една и съща) които са крайно недостатъчни. Още повече,че решиха да правят икономии и да "пълнят бюджета" и от министерството измислиха причина да глобят със задна дата всички развъдни асоциации. Малко вътрешна информация: Днес се върнах от заседание на председателите на асоциациите и ИАСРЖ която се проведе в София. Взехме решение да се излъчат наколко лица които да представляват всички развъдни асоциации на среща с министъра относно субсидиите за Генофонда (които ни увериха,че ще бъдат възстановени). Според нова наредба която ще излезе в близко бъдеще,държавните марки ще се поставят от развъдните асоциации, за вписване в системата на РВМС на порода на животното ще е необходим сертификат за породна принадлежност издаден от конкретната асоциация,ако такъв не бъде представен животните ще бъдат записвани като безпородни.
 • R
  Субсидиите за генофонда отидоха в развъдните асоциации! В две от тях членувам и аз, но не знам дали това е правилно!
 • M
  Така е , този път мнението на Иванов е като на истински животновъд. Питам се ако всички помощи и субсидии достигаха до хората за които бяха предвидени и се усвояваха зя целите за които са отпуснати на какво дередже щеше да е селското ни стопанство.
 • V
  да весо иванов каза цялата ИСТИНА
 • Защото крадоха пари и не свършиха нищо!

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

K

Кога мога да изкореня стара овощна градина?

Искам да изкореня стара овощна градина от сливи и на мястото да създам нова от череши.Тъй...

178 0
D

Млад земеделски производител

Някой знае ли кога ще изплащат субсидиите на младите земеделски производители? Според граф...

306 0
C

Обвързано подпомагане

Т: За сега пълно мълчание.Юоже би графика няма да бъде спазен.

334 1
А

Подпомагане за сини сливи

Р: Ами коя слива ,ако не синя,може би сливата на Мата Хари ще подпомагат.

419 1
B

Българско Сиво Говедо и Сиво искърско говедо

Здравейте имам няколко въпроса и ако някой знае ще съм благодарен да сподели информация. О...

317 0