Проект за овощна градина

 • Z
  Здравейте...Да попитам какво трябва да направя ако искам да направя овощна градина от около 10дка...какъв проек трябва да направя...и този проект каква финансова помощ може да ми донесе...ще мога ли да си закупя с парите дръвчетата и сфредел...или всичко това ще е от моя джоб..?...и дали трябва първо да съм направил овощната градина и да кандидатсвам с проекта или първо да кандидатствам ... и ако ми го удобрят да започна работа ?
 • K
  Най-добре канабис за тоя 1 декар само от него ще избиеш парички
 • Г
  Здравейте имам около 1 декар в района на Самоков и така пустее. Кажете ми какво мога да засадя и дори малко доходоносно да е пак няма да пустее. Благодаря предварително.
 • L
 • K
  Пазар има и то много голям за бадем и лешник. Сади няма да сгрешиш никак даже
 • A
  Да, мое мнение е, въпреки че и аз ще садя 70 дка лешник, мисля че с пазара е трудно
 • G
  мисля че това би трябвало да е ваше мнение ,ако не сте се занимавали с лешници ,орехи ибадеми не казвяайте че няма печалба,това са единствените продокти които се продават неограничено в европа дори ми ги предплащат авнсово.
 • A
  Грешен съвет е с лешници и бадеми, просто се запитай ти всеки ден и по колко грама лешник и бадем консумираш. Занимавай се с това, което ти е ежедневно на масата, те хлебарите затоване фалират
 • L
  Ами продай 550 -те декара по 300 лв. Ще имаш 165 000 лв. После си направи 50 декара градина с бадеми и лешници
 • P
  Здравейте, някой може ли да ми даде съвет с какво да се захвана. Имам около 600дка около Ямбол, но не съм сигурен с какво да се захвана. Някой знае ли за какви насаждения е подходящ този район. Мислех да започна с бадеми и лешници, но има мнения, че от тях не се правят добри печалби. Благодаря предварително!
 • Па ти за 10 дка колко мислиш дръвчета ще насадиш, чак свредел ще купуваш. Дедо ти все със свредел е садил овошки. Запретвай ръкавите, разчертавай полето, взимал некой да помага, но не мангали, пардон роми и както е казал там някой "Пари нема действай" В крайна сметка не са чак толкова скъпи фиданките. Не се занимавай с проекти, субсидии, грантове, програми, банки и прочие лайна, а се заемай сам. Времето което ще загубиш да правиш пътеки до съответните институции и да им триеш праговете го ползвай да си намериш пазар до първото плододаване. Работа никой няма да ти свърши. Ще те върнат 5 пъти за нещо дребно и ще им теглиш една, ама ще е късно, времето не можеш да върнеш!
 • M
  moje li da mi pi6ete na palavnica412
 • За съжаление с 10 декара в овощарството никакъв проект няма да ти одобри никой. Всеки, който ти обещае нещо да знаеш, че или лъже или е глупак. В овощарството с 10 декара може да създадеш само разсадник. Според ПРСР за да бъдеш допустим кандидат по която и да е мярка е необходимо твоето стопанство да има определен икономически размер. Ето ти един пример. Най малката програмка "Полупазарни стопанства" дава 1500 евро на година при икономически размер 1 единица.(горе долу 10 декара). Но за 5 години твоите 10 декара трябва да станат 30-40. Смятай сам ако 15000 лева ти стигат за 40декара овощна градина захващай се.
 • Обадете ми се на [email protected] Пратете всички въпроси които ви интересуват , както и района б БГ където искате да създадете градината. Ще се радвам да съм ви полезен!!
 • колега не чакай от държавата да ти помогне ако имаш голямо желание почвай с собтвени пари желаети успех
 • Z
  Аз субсидия мога да получа, ако съм я създал тази овощна градина, но мен ме интересува дали ще могат да ми помогнат чрез проек да създам, а не след като съм я създал, защото сега започвам от нулата, а това са си доста разходи

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

4.1.2

Здравейте,някой има ли плащане по мярка 4.1.2

58 0

Мярка 6.1 Млад фермер срок на договора

Здравейте! Подписах договор по мярка 6.1 Млад фермер на 19.01 2016 год. Искам да попитам...

212 0

Държавна помощ за инвестиции за закупуване на съоражения за добив на мляко

Колеги някой има ли информация какво става с заявленията по проектите. кога ще има отгово...

87 0

Помощ при изготвяне на проекти

Предлагаме компетентна консултация,съдействше и изготвяне на евро проекти. При интерес мол...

313 0

Сегашната земеделска политика прави Европа необитаема

Организации на европейски учени предупредиха Европейския парламент и новоизбраната Европей...

223 0