Споделете опит или информация за отглеждане на шафран

 • V
  Здравейте, интересува ме отглеждането на шафран. Някой отглежда ли?
 • Ц
  Здравейте, ползвам шафран от Trakiya Saffron и съм много доволна от него.
 • V
  Продавам луковици шафран за създаване на нови насаждения за сезон 2022.Луковиците които предлагам първоначално са закупени от разсадник в Холандия след това вече седем години ги размножавам в собствени разсадници, развиват се и цъфтят отлично, адаптирани са към нашите климатични условия,вадя ги само с предварителна заявка на телефон 0898222602.Цените се определят според, количеството и големината на луковиците.
 • C
  Прически в дома Казан
 • J
  значи и аз съм от ( живите ) отровени Не знам с какво се занимавате, но ние се занимаваме с билки от 25 години и мога да твърдя, че назнайваме някой неща. Има едни каталог на отровните растения скъпи участници в дискусията и преди да се изказва мнение, кое е така и не е така, то първо трябва да се подплати с аргументи, сиреч за всички силно изненадани и учудени от твърдението, шафрановият минзухар е отровен ще си позволя споделя : Шафранът обикновено се разглежда като безопасен, когато се използва като ароматизатор в храната или като лекарствена добавка до 1,5 g дневно. За да избегнете отравяне с шафран или токсичност, не приемайте терапевтични дози от шафран, надвишаващи 5 g дневно. Обикновено симптомите на отравяне със шафран възникват, след като вземете повече от 5 g в една доза. Шафранът е СМЪРТОНОСЕН, ако се приема като доза от 20 g. Токсичните ефекти на шафрана се дължат на специфичните компоненти на етеричното масло като Крокцина . Ако някои желае ще му изпратя научна статия която съм изучавал още през студентските си години в Биологическият факултет на СУ моля да пише на лично. Поздрави от екипа на Био Култури "Ако някой желае да му изпратя научна статия за евтин начин да се самоубие да ми пише." Пич знаеш ли колко струват 20 грама шафран? Кой малоумник ще изпие толкова, като един патрон струва левче и е с по голяма гаранция за резултата. То и змийската отрова е отровна, ама се използва в медицината.
 • E
  Biocultures, колко дк шафран отглеждате?
 • B
  Ако е за хоби, няма проблеми при отглеждането. Но за промишлено отглеждане е трудно. Отглеждането не е толкова трудоемко като изключим подготовката на почвата която трябва да бъде перфектно обработена, без плевели. Растението е 10 см високо и заплевяването е недопустимо. Това се изработва. Почвата трябва да е добре дренирана и не толкова богата, с алкална реакция. На плодородни почви, съдържанието на алкалоиди и по малко и добива също. Проблема е в събирането. При добра година през есента, растението цъфти и тогава се събират цветовете. Ако се случи дъждовна есен както миналата, добивите пропадат на 50%. От 20 000 цвята се произвежда около 100 гр. За 1 кг шафран (първо качество) с цена на едро около 1500 евро са необходими около 500 часа ръчен труд или 5 човека за 16-17 дена непрекъснат труд по 6 часа на ден прибират 1 кг. Забравих да спомена, че растението е отровно !!!!! Пълни глупости!!! Първо: Какви 1500 евро за килограм,за 2017 година на едро цените бяха 7000 до 10000 лева. Второ : Какви 500 часа ,дни, работници и т.н., вярно трудоемко е за събиране на цветовете но шафрана цъфти почти цял месец, което дава възможност всеки ден да се събира по малко, след което да се почисти и изсуши, идеално за малки семейни ферми . А това за отровно дори няма да го коментирам. Като заключение искам да добавя, че в растениевъдството няма друга култура ,от която да се изкарат толкова пари от единица площ., а относно труда основно ОКТОМВРИ, което е един месец, изкарването на луковиците и засаждането общо 20 дена. Капацитетите в билко-производството през последните години станаха много. Първо беше испанската муха, после исландският лишей, охлювите, калифорнийските червей, трюфелите и сега шафрана. Много ми е интересно какво ще бъде следващото. Аз залагам на златен корен
 • L
  Ако е за хоби, няма проблеми при отглеждането. Но за промишлено отглеждане е трудно. Отглеждането не е толкова трудоемко като изключим подготовката на почвата която трябва да бъде перфектно обработена, без плевели. Растението е 10 см високо и заплевяването е недопустимо. Това се изработва. Почвата трябва да е добре дренирана и не толкова богата, с алкална реакция. На плодородни почви, съдържанието на алкалоиди и по малко и добива също. Проблема е в събирането. При добра година през есента, растението цъфти и тогава се събират цветовете. Ако се случи дъждовна есен както миналата, добивите пропадат на 50%. От 20 000 цвята се произвежда около 100 гр. За 1 кг шафран (първо качество) с цена на едро около 1500 евро са необходими около 500 часа ръчен труд или 5 човека за 16-17 дена непрекъснат труд по 6 часа на ден прибират 1 кг. Забравих да спомена, че растението е отровно !!!!! Пълни глупости!!! Първо: Какви 1500 евро за килограм,за 2017 година на едро цените бяха 7000 до 10000 лева. Второ : Какви 500 часа ,дни, работници и т.н., вярно трудоемко е за събиране на цветовете но шафрана цъфти почти цял месец, което дава възможност всеки ден да се събира по малко, след което да се почисти и изсуши, идеално за малки семейни ферми . А това за отровно дори няма да го коментирам. Като заключение искам да добавя, че в растениевъдството няма друга култура ,от която да се изкарат толкова пари от единица площ., а относно труда основно ОКТОМВРИ, което е един месец, изкарването на луковиците и засаждането общо 20 дена.
 • E
  Еми то и кафето е отровно. Ако изпиеш 32 кафета за ден, ще се отровиш.А пък водата също може да бъде изключително вредна за организма, ако се прекали с приема й - хипонатриемия. А ако преяждаш с моркови, ще станеш оранжев.
 • B
  значи и аз съм от ( живите ) отровени Не знам с какво се занимавате, но ние се занимаваме с билки от 25 години и мога да твърдя, че назнайваме някой неща. Има едни каталог на отровните растения скъпи участници в дискусията и преди да се изказва мнение, кое е така и не е така, то първо трябва да се подплати с аргументи, сиреч за всички силно изненадани и учудени от твърдението, шафрановият минзухар е отровен ще си позволя споделя : Шафранът обикновено се разглежда като безопасен, когато се използва като ароматизатор в храната или като лекарствена добавка до 1,5 g дневно. За да избегнете отравяне с шафран или токсичност, не приемайте терапевтични дози от шафран, надвишаващи 5 g дневно. Обикновено симптомите на отравяне със шафран възникват, след като вземете повече от 5 g в една доза. Шафранът е СМЪРТОНОСЕН, ако се приема като доза от 20 g. Токсичните ефекти на шафрана се дължат на специфичните компоненти на етеричното масло като Крокцина . Ако някои желае ще му изпратя научна статия която съм изучавал още през студентските си години в Биологическият факултет на СУ моля да пише на лично. Поздрави от екипа на Био Култури
 • M
  значи и аз съм от ( живите ) отровени
 • E
  Ако е за хоби, няма проблеми при отглеждането. Но за промишлено отглеждане е трудно. Отглеждането не е толкова трудоемко като изключим подготовката на почвата която трябва да бъде перфектно обработена, без плевели. Растението е 10 см високо и заплевяването е недопустимо. Това се изработва. Почвата трябва да е добре дренирана и не толкова богата, с алкална реакция. На плодородни почви, съдържанието на алкалоиди и по малко и добива също. Проблема е в събирането. При добра година през есента, растението цъфти и тогава се събират цветовете. Ако се случи дъждовна есен както миналата, добивите пропадат на 50%. От 20 000 цвята се произвежда около 100 гр. За 1 кг шафран (първо качество) с цена на едро около 1500 евро са необходими около 500 часа ръчен труд или 5 човека за 16-17 дена непрекъснат труд по 6 часа на ден прибират 1 кг. Забравих да спомена, че растението е отровно !!!!! Растението е отровно! Ти сериозно ли?1?
 • I
  За 1 кг шафран (първо качество) с цена на едро около 1500 евро са необходими около 500 часа ръчен труд или 5 човека за 16-17 дена непрекъснат труд по 6 часа на ден прибират 1 кг. ------------------------------------------------------------------- това са по 6 лв. на час или 36 лв. на ден при 6 работни часа. Не знам дали цената може да покрие само заплатите по събирането.
 • Т
  Аз си закупих от http://shafran.bg/ и съм много доволна. Изключително отзивчиви и знаещи хора, помогнаха ми при отглеждането и изкупиха произведената продукция.
 • B
  Ако е за хоби, няма проблеми при отглеждането. Но за промишлено отглеждане е трудно. Отглеждането не е толкова трудоемко като изключим подготовката на почвата която трябва да бъде перфектно обработена, без плевели. Растението е 10 см високо и заплевяването е недопустимо. Това се изработва. Почвата трябва да е добре дренирана и не толкова богата, с алкална реакция. На плодородни почви, съдържанието на алкалоиди и по малко и добива също. Проблема е в събирането. При добра година през есента, растението цъфти и тогава се събират цветовете. Ако се случи дъждовна есен както миналата, добивите пропадат на 50%. От 20 000 цвята се произвежда около 100 гр. За 1 кг шафран (първо качество) с цена на едро около 1500 евро са необходими около 500 часа ръчен труд или 5 човека за 16-17 дена непрекъснат труд по 6 часа на ден прибират 1 кг. Забравих да спомена, че растението е отровно !!!!!
 • C
  Може ли и снимки, Благодаря!

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Цена лавандулово масло 2022 г

Незнайко: В Турция със сигурност

949 3

Отглеждане на индустриален коноп

Здравейте, Опитвам се да разбера как бих могъл (ако изобщо е възможно) ако си закупя им...

129 0

Култивирани билки

Влад: Какви билки? Пазара трябва да е подсигурен за какъвто и вид производство да говорим.

259 1

Цени на етерични масла 2020г.

Даниел Георгиев: Бихте ли ми казали евентуални цени за : Лавандулово масло , масло от безсмъртниче, римска...

1016 2

Коноп

Една: Къде се намира земята?

531 2