Застраховка за ЧЗП и акциз за горивото ?

  • F
    Здравейте. Имам два въпроса:\r\n\r\n1. Баща ми ходил да описва площите си за субсидии миналата седмица и му искали някаква застраховка (той е регистриран като частен земеделски производител- ЧЗП). Не става дума за застраховка за нивите и продукцията срещу природни бедствия, а за лична застраховка срещу инциденти например докато оре с трактора на нивата. Той и той самия не разбрал за какво иде рече но вече си направил такава застраховка за 200 и няколко лева. [b]Та, въпроса ми е каква е тази застраховка и има ли такова изискване в ОСЗ като очетаваш в ИСАК площитите си.[/b] И аз ще ходя другата седмица да очертавам.\r\n\r\n2. Знае ли се вече [b]тази година дали ще има реимбурсиране на зкциза върху горивото?[/b] Ако пак ще има кога са датите за подаване на заявления за акциз и какви документи се изискват?\r\n\r\nМерси предварително
  • Мерси за отговора. Явно баща ми нещо не е разбрал. Иначе в НАРЕДБАТА (номер 5 от 2010) за начина на заявяване за тази година видях подобно понятие, но то е "специализиран слой" и наистина обхваща всички площи които са заявявани досега последните 3 години и които ще бъдат евентуално заявени и сега.
  • B
    Наистина е така - няма никакви застраховки, подписва се декларация.Може би някой е коментирал, че с тях се "застраховат" тези от РА, че бенефициентите са предупредени и ако стане така, че нещо се обърка при плащането, те са се подписали, че са информирани... А какво може да се обърка? [:slap:] Ами точно този прословут "легитимен слой" - съставен, по думите на експертите от РА, от всички площи, годни за подпомагане - всички парцели,попадащи в сините очертания на екрана /който е ходил да се чертае - знае/.
  • Kакво греша? Казвам ти че баша ми го накарали да има някаква си застраховка. Сега за какво точно става въпрос и аз не знам (не съм ходил още на село, нито в ОСЗ, а с баща ми по телефона трудно се разбираме). А ти за какво ми говориш, така и не разбрах. Какъв е този "легитимен слой"? Гугъл не е и чувал за него?!
  • Грешите. Подписва се декларация за допустимост на площи от предходна кампания - с нея кандидатът удостоверява, че е запознат с одобрените за подпомагане площи от предходната кампания и е уведомен за допустимостта на неговите парцели. С две думи - в ОСЗ му казват кое е легитимно и кое не, ама хората трудно вдяват, то и за обяснение е трудно.Касае се за т.нар."легитимен слой".Питайте Калина.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Кога мога да изкореня стара овощна градина?

Искам да изкореня стара овощна градина от сливи и на мястото да създам нова от череши.Тъй...

49 0

Млад земеделски производител

Някой знае ли кога ще изплащат субсидиите на младите земеделски производители? Според граф...

137 0

Обвързано подпомагане

Т: За сега пълно мълчание.Юоже би графика няма да бъде спазен.

246 1

Подпомагане за сини сливи

Р: Ами коя слива ,ако не синя,може би сливата на Мата Хари ще подпомагат.

266 1

Българско Сиво Говедо и Сиво искърско говедо

Здравейте имам няколко въпроса и ако някой знае ще съм благодарен да сподели информация. О...

178 0