Agri.bg
Вход
Новини Най-Важното Agri.bg TV Агро Борса Форум Съвети Техника Имоти Работа Фирми Личности Снимки Видео Библиотека Анкети Вицове CAP4US
Agri Подкаст<Подкаст Facebook Facebook Youtube Youtube БюлетинБюлетин
НАЧАЛО ФОРУМ Земеделска техника Трактори
ОТГОВОРИ

Проблем с трактора ЮМЗ - помогнете да намерим решение!

• W
    Winnetou

09.02.2014

Здравейте..Да Ви се представя...Казвам се Костадин ..И Съм от град Гоце Делчев...На 15 Години ....На село...Имаме трактор Беларус ЮМЗ...От най-старите модели с тясната кабина..Имаме го от няколко години...Но от една година насам имаме един проблем който аз и дядо не можем да решим...Значи...Преди 2 години му купихме акумулатор 100Аh...(Акумулатора е в гаранция до март месец)...В началото палеше перфектно...година и половина го карахме без да има проблеми..Сега обаче все едно няма ток в акумулатора...Като тръгнем да го палим..С вдигнат Декомпресор ...Върти,върти и като го свалиме декомпресора...Няма мощ да завърти и да запали....И забелязах че грее минусувата \"клема\"....Тази събота го опитахме ..Напълнихме го с топла вода...Изчакахме малко..Обаче акумулатора няма мощ да завърти и залипа стартера...След като завъртя ключа за запалване...Трактора върти,върти...И като пусна ключа продължава да си върти..И слизам да откачам клемата за да спре....Кажете какъв е проблема...Моля Ви не ме опреквайте че съм малък..дядо ми обесни какво да ви напиша,....Защото той си живее на село а там няма интернет...Моля ви помогнете ....Че има работа за вършене...Успех....На всички...Благодаря предварително..И много Силна година пожелавам на всички

11611

• Коментари по темата
    Новите отгоре Първите отгоре
  • I
    iovkito

09.02.2014

Първо си провери клемите на акумулатора , почисти ги и ги притегни. Добре е да се види дали и акумулаторът е наред , ако е възможно го заредете . Ако и акумулаторът е наред , рециклиране на стертера.
  • O
    OSZ

09.02.2014

Проверете акумулатора с т.н. "Товарна вилка". Долейте вода до указаните белези. Това, че е в гаранция нищо не означава. Ако акумулатора има капачки свали ги внимателно че има киселина вътре, и като почне да върти стартера някой да погледне през капачките вътре. Ако някоя клетка "Ври" - почнат да излизат балончета, значи акумулатора е заминал. Но от другото което казваш си мисля, че проблема може да е в стартера, най-вероятно четките са заминали, симптомите са почти като при паднал акумулатор. А може и да е комбинация от двете - стартер и акумулатор. Във всеки случай така по нет-а няма да се оправи, трябва си да го погледне някой на място.... Успех!
  • A
    Alexandar

09.02.2014

Problema e v slab akumulator I samo tam.Zaredete tozi I 6te raboti.Ako zimata ne e palen traktora akomulatora e padnal.A I 100 Ah akomulator na юмз с обикновен стартер е малко.С такъв ще пали лятото но но и около 0 градуса.за студ трябват 2 акомулатора по 100 ач.Успех
  • W
    Winnetou

09.02.2014

Да благодаря колеги....И аз си мисля ,че акумулатора е заминал...Защото когато е добре...На окото там свети зелено...Когато е свети черно-Charge....А когато свети Бяло–Test...e нашия акумулатор свети бяло....Но като го оставим на токоизправитела за няколко часа и отдолу леко се показва зелено око...Мислим да го откараме да го заредят и да му сложат електролит..А лятото нормално ли е при 1-2 часа каране ...Акумулатора да нагрява ?? ...Добре като свалиме акумулатора от колата 65Аh...Тази събота ...С акумулатора от колата запали от рас ??...Стартера го водихме миналата година и му казаха че няма нищо...Колега "OSZ"...Не мислим да му отлепяме лепенките за да слагаме вода.... Тъй като е в гаранция....Ще пробваме да го заредим ако не стане ...Тогава ще го откараме при магазина от където го взехме да видим какво ще кажат....Иначе това е трактора...
  • W
    Winnetou

09.02.2014

• W
    Winnetou

09.02.2014

• T
    techo74

09.02.2014

може да имаш и проблем с ключа щом казваш че като го пуснеш продължава да върти
  • I
    ivanfena

09.02.2014

Като вземе да върти го дръж 5-10 секунди не повече и му даи почивка .Ако след 3-4 опит не става се откажи ще го изгориш.Щом продължава да върти след като си върнал ключа си залепил контактите на бобината вътре са два болта 8мм и медна шина от въртенето са се нагряли нагорели и залепнали.Ако може да му подадеш гореш въздох с една газова горелка на търбата на въздушния филтър ще запали много по лесно
  • W
    Winnetou

09.02.2014

Да разбирам ,но преди не правеше така...Колега ключа не го ползваме от 1 година тъй като го палим директно от стартера там на +и- директно от гайките....За да е по-удобно и по близо да сме до декомпресора...Палим го с отверка....И като махна отверката продължава да върти..Тази събота на едно момче с едно Т-40 се наложи да ходим да го дърпаме...Давали сме ток от колата с два акумулатора свързани с кабели за ток ..И не запали и момчето докара трактор чак от града за да го дръпне....Просто не можем да си свършим нашата работа..А и не можем да помогним като се наложи...И нека ви дам още пояснения...Значи преди когато имаше ток в акумулатора палеше лесно...И като дадеш там накъсо на гайките и прави щтрак ама здраво и завърта...Сега прави цък дава лека искра и едвам -едвам върти с дигнат декомпресор...Други проблеми никакви...Само тези....И сега зимата е малко по-проблемен за палене..А и също да кажа от есента е така..“Един ден се наложи да отидем да свършим една работа..И не искаше да запали...Въобще не искаше да завърти стартера....Все едно акумулатора е паднал....Абе незнам как ще работим...Свалихме стартера ...Водихме го да го видят ..Няма му нищо..Аз от 2 години работя с този трактор и помагам по този начин на дядо ми ..И си мисля 90% че е от акумулатора...Иначе ако е заминал..Ще го сменят ли още ако е в гаранция ?
  • A
    Alexandar

09.02.2014

не ще го заредят.Проблема е акомулатора и може би и динамото вече не зарежда.Не отлепяи лепенки.Акомулатора ти се води сух щом е с око.
  • T
    techo74

09.02.2014

доколкото знам с отверката плюс и на малкото кабелче за командата на бобината но си оправи ключа за палене а най добре според мен си занеси акумулатора там откъдето ди го купил ,може да ти дадат нов но със гаранцията докато важи за този който си купил
  • W
    Winnetou

09.02.2014

Колега Alexandar...Мислиш ли че ще могат да го заредят...Колега....Ключа не можем да го оправим...Правеше го техник преди няколко години..Обаче не става...Щом може да се зареди значи няма проблем...Иначе така като гледате трактора...Как ви изглежда...Аз работя с него 2 години и съм му свикнал..И знам какво може...А иначе когато акумулатора е изтощен..Както е сега..Като запали трактора....Показва +20А...Че зарежда....Дано да се оправи...Иначе когато има ток в акумулатора...Пали от раз...Само един път завърта и пали без проблеми..Но когато акумулатора свети зелено...Дано да се оправи....Успех..И Силна и Доходна година на всички..А и трактора не е пален близо 4 месеца...Тази събота му беше първи опит за годината....Проблема беше в задната гума защото беше спаднала и мислехме че е спаднала от това че не е каран трактора обаче се беше отлепил винтила и затова спадаше...Сега това не е проблем....Какво ще кажете за трактора по външен вид и така по снимки ?..Добър ли е ?
  • I
    ivanfena

09.02.2014

Ако са ти нагорели клемите на бобината не прави добър контакт ако подадеш много ток минава и завърта стартера .Като нагорят още малко и с отверката няма да върти защото единия контакт медта ще изгори и ще се вкопа
  • E
    ever20102

10.02.2014

От писаното ти до тук разбрах , че допускаш няколко грешки. Двете гайки на стартера не се дават на късо! Второ стартера не може да е наред , след като лепи - т.е. продължава да върти. Трето - 100 ампера може и да палят , но на студено - едва ли!! Тези двигатели не случайно бяха с пусков мотор.
  • D
    Dizelmeister

10.02.2014

Здравей приятелю,от практиката знам че за да грее клема на акумулатор,независимо плюс или минус,клемата е окислена,но не само на акумулатора но и на кабела.Трябва да се почистят клемите както на акумулатора,така и на кабела-т.е. женското на клемата.С малко шкурчица и си готов.А относно стартера-само нов включвател може да те спаси,от нищо друго няма да видиш аир,успех моето момче.
  • Абонирайте се за нас във Viber
1 2 Следваща> Последна >>

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Още теми от Трактори

C
Charlim

ЮМЗ 6КМ - проблеми със скорости

Здравейте. Проблемът със скоростите е следния - не е възможно да се премине от една на дру...

154 0
N
Novakbransha

Кубота gt 23

С какво масло работите за скоростната кутия и навесната система?

189 0
M
Marian89

Регистрация на АТВ

wladd: В Областна дирекция "Земеделие"

543 1
T
TMetodiev

Проблеми с хидравликата за управление на Т150

Здравейте, Имам проблем с трактор Т150 и по конкретно с завиването. Първоначално нямаше...

245 0
P
P.Dilov

Трактор Т25 - скоростите не включват след смяна на полуоска

Имам Трактор Т25 Владимировец. Полуоската на задната лява гума се скъса и я сменихме, но с...

248 0

ФОРУМИ

• Пшеница
  • Ечемик
  • Царевица
  • Слънчоглед
  • Рапица
  • Ориз
  • Други зърнени култури
  • Всички
  • Крави
  • Овце
  • Кози
  • Прасета
  • Зайци
  • Птици
  • Охлюви, червеи, буби и др.
  • Всички
  • Домати
  • Краставици
  • Пипер
  • Картофи
  • Зелеви култури
  • Бобови култури
  • Лук, Праз, Чесън
  • Други зеленчуци
  • Всички
  • Праскови и кайсии
  • Дини и пъпеши
  • Ябълки и круши
  • Череши и вишни
  • Ягоди, Малини, Къпини
  • Лозя за десертно грозде
  • Лозя за винени сортове
  • Други овощни и лозарски
  • Всички
  • Грижи за пчелите
  • Пазар на пчелния мед
  • Субсидии за пчеларство
  • Всички
  • Био производство
  • Агроекология
  • Билки и лечебни растения
  • Всички
  • Трактори
  • Комбайни
  • Почвообработваща техника
  • Сеялки и посадъчни машини
  • Пръскачки и торачки
  • Косачки и балиращи машини
  • Транспортна техника
  • Специализирана техника
  • Всички
  • Торове - зърнопроизводство
  • Торове - зеленчуци и плодове
  • Течни торове
  • Препарати - зърно
  • Препарати - зеленчуци, плодове
  • Всички
  • Субсидии
  • Проекти и Еврофондове
  • Закони и наредби
  • Инвестиции и Бизнес планове
  • Всички
  • Актуални цени на агро-стоки
  • Животът на село
  • Фермер търси жена
  • Фермерски рецепти
  • Фермерски хобита
  • Пътешествия и туризъм
  • Дом и семейство
  • Домашни любимци
  • Политика
  • Теми, написани на маймуница
  • Предложения по сайта
  • Всички
ПОДАЙТЕ СИГНАЛ ДО РЕДАКЦИЯТА НА

Новини

25.05.2023 Преправят се двете най-важни наредби за директните плащания 29.05.2023 Какво ще е времето през юни? 26.05.2023 Безизходица: Животновъди подаряват млякото си 25.05.2023 Реколтата от череши ще стигне само за прясна консумация, овощарите се надяват на 6-7 лв./кг стартова цена 27.05.2023 Как се произвеждат ягоди, когато съсед ти е Турция?
28.05.2023 Явор Гечев: Разработва се вариант на държавна компания за гарантиране на сделките със зърно 29.05.2023 Министър Гечев: Екологичните мерки не са достатъчно апетитни за фермерите 25.05.2023 Воден е разговор с Кирил Вътев за министър на земеделието 26.05.2023 Безизходица: Животновъди подаряват млякото си 25.05.2023 Преправят се двете най-важни наредби за директните плащания
Новият начин да купуваш и продаваш зърно
За нас Автори Реклама Контакти
Условия за ползване Политика за поверителност
Facebook Youtube Бюлетин

© 2007- 2023 Agri.bg | Всички права запазени

Agri Gate Media

Водеща медийна компания в сферата на селското стопанство!

• Аgri.BG Националната мрежа за селско стопанство.
  • Tractor.BG Българският портал за селскостопанска техника.
  • AgroPazar.BG Специализиран портал за агрообяви
  • Bager.BG Специализиран интернет портал за строителна техника в България
  • Darik.BG Новини от България и света
  • Agriniser.com Покупка и продажба на зърно онлайн

Очаквайте скоро!

Достъпът до профилите в Agri.bg временно е ограничен.

Работим върху тяхното подобрение.

Абонирайте се за бюлетина на Agri.bg

Абонирайте се за седмичния бюлетин на Agri.bg, за да научавате най-актуалните новини, анализи, интервюта и видео репортажи от аграрния сектор за изминалата седмица.

Чрез абонамента ще получавате и информация за важни предстоящи събития в бранша.

С използването на този сайт Вие се съгласявате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика.

Запознайте се с условията за ползване на сайта и политиката за поверителност.