Как да се преборя с вароатозата при пчелите?

 • D
  Колеги с какво третирате на пролет и есен ,тъй като лентите \" Варостоп\" и \"Варотом\"вече не са ефективни.
 • I
  Аз съм го ползвал. Взех го от Добрич миналата година но третирах с него есен защото активното му вещество е Амитраз и остава в мед-а. Иначе върши работа сложи един лист на дъното да видиш колко акар ще изпада. Аз бях сложил по 3 ленти Варостоп и спокоен си викам нищо няма да пане с тоя Варочет обаче контролните листи станаха червени от акар. Варотом и Варостоп никаква работа не вършат. Тази пролет ползвах Апихелт доволен съм, за есента съм предвидил да третирам с оксалова чрез накапване
 • K
  Здравейте колеги , на мен ми препоръчаха Варашет - Форте . Донесоха ми го от Румъния и казаха ,че било доста ефективно. Някойима ли мнение по въпросааз използвам храна с препарат срещу акара на горни богров
 • 7
  Здравейте колеги , на мен ми препоръчаха Варашет - Форте . Донесоха ми го от Румъния и казаха ,че било доста ефективно. Някойима ли мнение по въпроса
 • S
  Колега,това съм го виждала в Русия, съвсем на живо,не в сайт.Биологичното им пчеларство е сравнително слабо развито,при тях се употребяват дори препарати като фумагилин,но там,където го има е много прецизно.Боровите иглички се изсушават,стриват и с тях се напрашват рамките.При контролите,ако се установи наличие на акари,процедурата се повтаря.Хубавото в този метод е,че се използва целогодишо. А за перицина се разровете в нета-познат е от миналия век,под други търговски наименования,но с една активна съставка.Забраняван е за употреба и разрешаван,според производителя и влиянието му във фармацефтичната индустрия.Не Ви препоръчвам употребата му.
 • D
  Може ли малко повече инфо или да пратите този сайт за боровите иглички при мен бор да искаш .Имам предвид че ако се пали за опушване защо се стрива и т.н.
 • S
  Ефективен препарет,но доказано уврежда нервната система на пчелите.Скъп е,съдържа Кумафос,а страничните му ефекти са убийствени.Остава следи във восъка. Ето Ви и един БИО метод против вароатоза от братята руснаци.Използват изсушени борови иглички,стрити на брашно.Подпушват кошерите с този прах.Поразителното е,че действа.
 • D
  Какво вие мнението за Перицина
 • V
  Пропоръчвам закупуване на оксалова киселина директно от лаборатория.Потърсете чрез гугле химична лаборатория.Цената в магазините е доста завишена.
 • S
  От каде да си купя оксалова киселина От всички ветеринарни аптеки или пчеларски магазини. http://pcheli.bg/статии/_/болести-при-пчелите/третиране-срещу-вароатоза-с-мъглообразувател-fogge-r158 http://to-bee.blogspot.com/2012/04/blog-post.html http://pchelar.com/node/450 И във форума на Фермер имаше много подробна статия за методите за борбас вароатозата написана от Иванов62.
 • D
  Има го почти на всички пчеларски магазини можеш да я поръчаш от тук http://pchelar.com/catalog/78
 • J
  От каде да си купя оксалова киселина
 • S
  Извинявам се нещо ми бъгва форума.
 • S
  Тимола е много специфичен за употреба и въпреки,че се съдържа в пчелния мед е необходимо третирането да се извършва много преди медобера,за да не настъпи пренасищане.А за Варостата колегата е прав.Най-евтиният и ефикасен вариант,изпробван от мен е оксаловата киселина. Нека и други колеги пчелари вземат отношение по темата. Кое му е специфичното?
 • S
  Тимола е много специфичен за употреба и въпреки,че се съдържа в пчелния мед е необходимо третирането да се извършва много преди медобера,за да не настъпи пренасищане.А за Варостата колегата е прав.Най-евтиният и ефикасен вариант,изпробван от мен е оксаловата киселина. Нека и други колеги пчелари вземат отношение по темата. И кое му е специфичното?
 • S
  Тимола е много специфичен за употреба и въпреки,че се съдържа в пчелния мед е необходимо третирането да се извършва много преди медобера,за да не настъпи пренасищане.А за Варостата колегата е прав.Най-евтиният и ефикасен вариант,изпробван от мен е оксаловата киселина. Нека и други колеги пчелари вземат отношение по темата. И кое му е специфичното?

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

%% Call know baba ji %% +91 9694102888 What is it like to kill someone using IN Zürich

%% Call know baba ji %% +91 9694102888 What is it like to kill someone using IN Züri...

4 0

%% Call know baba ji %% +91 9694102888 attraction for Love Back or For Lovers IN Zürich

%% Call know baba ji %% +91 9694102888 attraction for Love Back or For Lovers IN Z...

6 0

+91-9876425548 ~*~Men Vashikaran Specialist in Junagadh

+91-9876425548 ~*~Men Vashikaran Specialist in Junagadh +91-9876425548 ~*~Men Vashikaran...

4 0

%% Call know baba ji %% +91 9694102888 How Do You Make a Person Love You Using Jadu Tona IN Zürich

%% Call know baba ji %% +91 9694102888 How Do You Make a Person Love You Using Jadu Tona...

3 0

%% Call know baba ji %% +91 9694102888 Symptoms Warding off black magic IN Zürich

%% Call know baba ji %% +91 9694102888 Symptoms Warding off black magic IN Zürich %...

5 0