Agri.bg
Вход
Новини Най-Важното Agri.bg TV Агро Борса Форум Съвети Техника Имоти Работа Фирми Личности Снимки Видео Библиотека Анкети Вицове CAP4US
Agri Подкаст<Подкаст Facebook Facebook Youtube Youtube БюлетинБюлетин
НАЧАЛО ФОРУМ Други Животът на село
ОТГОВОРИ

Моля за съвет относно сеитбата на маточина!

• I
    ivotodorow

18.01.2014

Здравейте колеги,тази година съм решил да сея малко маточина за проба.Интересуваме ме колко грама семена ще ми трябва за да си направя разсад за 1 декар празно място.

21147

• Коментари по темата
    Новите отгоре Първите отгоре
  • I
    ivotodorow

22.01.2014

Няма ли някой да каже нещо по въпроса
  • S
    sofi9999

01.02.2014

здравей колега . По принцип маточината е по-добре да се сее на разсад , но може и на директно сеене на семената. Ако искаш да си направиш разсад които да насееш напролет , малко си закъснял с лехата за разсада. По добре си купи готов разсад . Има много фирми които ще ти предложат разсад. Иначе за 1 декър , ти е необходим 100грама семена. Самата технология по разсада особенно зимният е доста трудоемка . Ако искаш още информация как да си направиш разсад , ще се радвам да ти помогна.
  • I
    ivotodorow

02.02.2014

Благодаря много за отговора.От известно време чета за отглеждането на маточината , но при всяка информация която намеря , нещата малко се разминават. На едно място прочетох , че не е проблем семената да се сеят март месец в парник и разсада ще е готов да се разсява месец май.Интересува ме кога трябва да се сеят семената за да може разсада да е готов за разсаждане октомври месец.Задължително ли трябва семената да се стратифицират?И когато е готов разсада , на какво разстояние е най добре да се сее в лехите.
  • S
    sofi9999

05.02.2014

здравей ,колега. Ако искаш да си направиш разсад за пролетта , би трябвало да направиш лехите през ноември месец на открито но при много трудни условия . Прави се дълбока леха около 40-50 см полага се слама най-отдоло залива се сламата с гореща вода . веднага след това се наравя с пръст до ниво около 10 см под нивото на лехата. и .Следва най -трудният момент полагането на семената - но ако искаш още информация пиши ми на [email protected] друго което мога да ти кажа е да си закупиш семена от Енза Заден България. Лично съм ги изпробвала . Ако искаш да си направиш разсад за есента , това е по-лесният начин ., защото можеш да направиш лехата през август месец, и при добри грижи ,може да бъде готов за около три месеца. За това на какво разстояние се засява разсада можеш да го прочетеш навсякъде.Имай в предвид че тя на втората година се сгъстява значително , и е по-добре да бъде на разстояние 70-80 см в междуредието
  • I
    ivotodorow

08.02.2014

Благодаря ти за информацията
  • G
    georgievlesnichei

27.02.2014

междуредовото растояние на маточината е най добре да бъде 70см а редово 15 -17см . Това е мое мнение като то е базирано на опитите ми! ПРи тази схема редово се получава доста гъст ред и там на втората година няма плевели и много добри добиви!
  • M
    Marinov77

30.03.2016

междуредовото растояние на маточината е най добре да бъде 70см а редово 15 -17см . Това е мое мнение като то е базирано на опитите ми! ПРи тази схема редово се получава доста гъст ред и там на втората година няма плевели и много добри добиви! Колега, от Русе съм и възнамерявам да сея 10дк. Има ли възможност да намина да обелим две думи и да видя за кво става на въпрос?
  • 01.05.2017

Здравейте,колеги! Може ли някой да ми каже при разсад маточина в началото колко трябва да се полива и след като излезе как се намалят поливките.
  • K
    Kaloyan Stanchev

06.03.2018

Здравейте приятели и колеги с цел по бърза кореспонденция и отговаряне на въпросите ви реших да направя група на производителите на маточина в България.Групата e ОТВОРЕНА и е създадена с цел обмен на информация,практики за сеитба,подръжка на насажденията,реализация на продукцията и актуални новини и цени! В нея всеки може да задава въпросите който го вълнуват свързани с МАТОЧИНАТА. Групата в Facebook се казва МАТОЧИНА - АКТУАЛНИ НОВИНИ И ЦЕНИ. Заповядайте за да обменим своя опит и тревоги!
  • М
    Мехмед Шакир

01.06.2020

Засях 4/5 м квадратни маточина. За съжаление не поникна. Не зная защо. Няма нито едно коренче. Семената ги произведох сам. Имам десетина корена засадени отпреди. Може ли семената да са замръзнали? През зимата бяха под навес.
  • Абонирайте се за нас във Viber

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Още теми от Животът на село

С
Стефан Жеков

Въпрос с повишена трудност

Здравейте! Нужна ми е помощ нов съм искам да закупя една земя за обработване. Та питането...

28 0
A
Anialextopi

Гъби

Здравейте. Някой в сферата на производството на гъби? Някакви съвети, да ми дадете? Бла...

144 0
D
dampi0

Проблем с мухи

Привет, Съседите ни гледат животни, има много изпражнения и по земята им. Ние живеем в...

217 0
M
milen

Радио комуникация в тракторите

Здравейте колеги! От известно време си мечтая да си обурудвам тракторите с радио станции з...

202 0
C
cholakov90

Неприятели по люцерната - дайте съвет

elpastuh01: Сложи си електропастир и няма да имаш проблеми.

3014 4

ФОРУМИ

• Пшеница
  • Ечемик
  • Царевица
  • Слънчоглед
  • Рапица
  • Ориз
  • Други зърнени култури
  • Всички
  • Крави
  • Овце
  • Кози
  • Прасета
  • Зайци
  • Птици
  • Охлюви, червеи, буби и др.
  • Всички
  • Домати
  • Краставици
  • Пипер
  • Картофи
  • Зелеви култури
  • Бобови култури
  • Лук, Праз, Чесън
  • Други зеленчуци
  • Всички
  • Праскови и кайсии
  • Дини и пъпеши
  • Ябълки и круши
  • Череши и вишни
  • Ягоди, Малини, Къпини
  • Лозя за десертно грозде
  • Лозя за винени сортове
  • Други овощни и лозарски
  • Всички
  • Грижи за пчелите
  • Пазар на пчелния мед
  • Субсидии за пчеларство
  • Всички
  • Био производство
  • Агроекология
  • Билки и лечебни растения
  • Всички
  • Трактори
  • Комбайни
  • Почвообработваща техника
  • Сеялки и посадъчни машини
  • Пръскачки и торачки
  • Косачки и балиращи машини
  • Транспортна техника
  • Специализирана техника
  • Всички
  • Торове - зърнопроизводство
  • Торове - зеленчуци и плодове
  • Течни торове
  • Препарати - зърно
  • Препарати - зеленчуци, плодове
  • Всички
  • Субсидии
  • Проекти и Еврофондове
  • Закони и наредби
  • Инвестиции и Бизнес планове
  • Всички
  • Актуални цени на агро-стоки
  • Животът на село
  • Фермер търси жена
  • Фермерски рецепти
  • Фермерски хобита
  • Пътешествия и туризъм
  • Дом и семейство
  • Домашни любимци
  • Политика
  • Теми, написани на маймуница
  • Предложения по сайта
  • Всички
ПОДАЙТЕ СИГНАЛ ДО РЕДАКЦИЯТА НА

Новини

25.05.2023 Преправят се двете най-важни наредби за директните плащания 29.05.2023 Какво ще е времето през юни? 26.05.2023 Безизходица: Животновъди подаряват млякото си 25.05.2023 Реколтата от череши ще стигне само за прясна консумация, овощарите се надяват на 6-7 лв./кг стартова цена 27.05.2023 Как се произвеждат ягоди, когато съсед ти е Турция?
28.05.2023 Явор Гечев: Разработва се вариант на държавна компания за гарантиране на сделките със зърно 29.05.2023 Министър Гечев: Екологичните мерки не са достатъчно апетитни за фермерите 25.05.2023 Воден е разговор с Кирил Вътев за министър на земеделието 26.05.2023 Безизходица: Животновъди подаряват млякото си 25.05.2023 Преправят се двете най-важни наредби за директните плащания
Новият начин да купуваш и продаваш зърно
За нас Автори Реклама Контакти
Условия за ползване Политика за поверителност
Facebook Youtube Бюлетин

© 2007- 2023 Agri.bg | Всички права запазени

Agri Gate Media

Водеща медийна компания в сферата на селското стопанство!

• Аgri.BG Националната мрежа за селско стопанство.
  • Tractor.BG Българският портал за селскостопанска техника.
  • AgroPazar.BG Специализиран портал за агрообяви
  • Bager.BG Специализиран интернет портал за строителна техника в България
  • Darik.BG Новини от България и света
  • Agriniser.com Покупка и продажба на зърно онлайн

Очаквайте скоро!

Достъпът до профилите в Agri.bg временно е ограничен.

Работим върху тяхното подобрение.

Абонирайте се за бюлетина на Agri.bg

Абонирайте се за седмичния бюлетин на Agri.bg, за да научавате най-актуалните новини, анализи, интервюта и видео репортажи от аграрния сектор за изминалата седмица.

Чрез абонамента ще получавате и информация за важни предстоящи събития в бранша.

С използването на този сайт Вие се съгласявате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика.

Запознайте се с условията за ползване на сайта и политиката за поверителност.