Наредба за директни продажби

 • M
  Колеги ,внесена е наредбата за директните продажби от зам.мин.Цветан Димитров.Качена е на сайта на министерството.Какво е вашето мнение?
 • Dostata4no e da prodavah ot50 do 100.lt.prasno mlako na den ot tezi Mlekomati si e golama rabota.Pe4elih realno,bez da se podigravat s tebe.Koito ne e doil i 4istel laina,nama xalxaber ot nihto. 4ESTIT PRAZNIK KOLEGI .
 • машините,които предлагаме за директна продажба са пригодени за минимум 50 литра прясно мляко,независимо от какво животно.Предлагаме и инсталации за преработка,опаковка и продажба на мляко и млечни продукти от 300 литра на партида и нагоре.Машините са по европейските изисквания и със сертификати.Затова всеки би трябвало да може да си закупи,а не само първа група.Тук сигурно се има в предвид изискванията за качество на млякото,което може да се гарантира по презумция от първа група.
 • Левче да стигна на мойте 400 литра дневно си е супер!По добре е от 200тата мизерни лева дето взимам дневно сега за това мляко!80 стотинки да ми останат чисти през сирене пак съм си ок!Най важното няма да подгъзувам на мандраджиите и да разбирам цената със задна дата в края на месеца и да ми дават цена колкото да мога да преживея!Дано доживея времето да ги видя и тях кравари! че нямат ли млекце са си отишли, да видят истинският вкус на млекото като те плесне кравата с опашка през лицето и те омаже целият!Който не е доил той не знае усешането , уверявам ви номер едно е!
 • M
  Естественно,че най хитро е да се преработва козето мляко на сирене,защото разликата между суровото мляко и готовият продукт е фрапираща.Цената на биволското и овчето е добра на частно,стига да може да се пласира своевременно.Не бива да се забравя,че и свръх предлагането,може да окаже лошо влияние,но поне за сега биволската популация не е голяма,пък и репродуктивният процес е бавен.
 • Аз разбирам от млечни продукти, но нямам мандра. А щом мандраджиите са зле означава, че ги работите с млякото и им го прадавате скъпо. Сами ще се убедите, че нещата не са така, както ги мислите. Най-много ще намажат козарите, но само ако имат достатъчно мляко и са до големи градове. Ако на овчето и биволско сега се взима 2 лв. на частно, няма да има какво да направите от него, за да вземете повече. Същото е и с кравето, никой продукт няма да мине цената на суровото на частно.
 • Иванов май вас мандраджиите нещо ви засърбя под лъжичката!МАЙ ТАЗИ НАРЕДБА НЕЩО НЕ ВИ Е ПО ВКУСА, СВЪРШВА ВРЕМЕТО НА ЕВТИНОТО МЛЯКО ОТ ФЕРМИТЕ, А ПЪК И КРАЙНИЯ ПОТРЕБИТЕЛ БЪРЗО ПРИВИКВА С ВКУСЪТ НА ИСТИНСКОТО СИРЕНЕ И МЛЯКО,И НЯМА ДА ПОВТОРИ ДА СИ КУПИ ТАКИВА ОТ МАНДРА ЧЕ ВЕЧЕ ТАКА СТЕ СЕ КОМПРОМЕТИРАЛИ ,ЧЕ НЯМА НАКЪДЕ ПОВЕЧЕ!мИ ВЗЕМЕТЕ СИ НАПРАВЕТЕ ПО ЕДНА ФЕРМА ,ЧЕ ПОНЕ НЕЩИЧКО ДА МОЖЕТЕ ДА ПРОДАВАТЕ ТИП "ФЕРМЕРСКО", ИНАЧЕ КАК ЩЕ СИ ВНАСЯТЕ ВНОСКИТЕ В БАНКИТЕ
 • Наредбата е средна хубост. Краварите са прецакани, защото се иска фермите да са първа група, докато от тази наредба нужда имаха другите. Дава се шанс за овчари, козари и биловари, при тях ограничения няма, а количеството на млякото е голямо, едва ли има ферма, която да го покрие. За клането на животни набутването си е както досега, по никакъв начин не ти се връзна да караш животни до кланица и да ги връщаш обратно. За дребните животни е безсмислена, защото регулира единствено клането. Иначе живи зайци и пилета никой не ти пречи да продаваш дори по закон. Цифрите не са обмислени, съпоставят се 800 кокошки с 50 заека на месец, а при млякото подобни приходи са за 1-3 дни. За млекоматите съм писал, не се набутвайте по две причини: 1. Аз не ги продавам; 2. Няма сметка. Не могат за работят с биволско и овче вляко, защото ще се задръстят, с козе няма проблем. А и общо взето не възлагайте особени надежди - мандраджийството е тънка работа, малко хора разбираме от нея, а и преработката на млякото не се изплаща колкото продажбите на суровото на часно. И в никакъв случай не се набутвайте със скъпо оборудване.
 • 1.Териториалните ограничения са много дискусионни. Има доста населени места, които се намират на еднакво разстояние от два областни града. Защо да можеш да транспортираш млечни продукти на 50 км. до областният град, а да не можеш на 30 км. до общински град от съседна област? 2. Аз ли не разбрах правилно, или млекоматите могат да се ползват само за краве мляко от ферми 1 група. Къде е проблема за се ползват и за овче мляко, напр.? Да не го пише в технологичните им спесификации?

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

213 1

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

293 9

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

143 1

Влизане в чужд имот, отъпкана пшеница

Веселин: Към полицията задължително. Подадохте ли и за предишните случаи? Трябва да ги регистрирате...

286 2

СПЕШНО!!! Подвеждаща информация/измама

За първа година съм земеделец.Наясно съм със селективните и с тоталните хербициди,но нямам...

703 0