Към коя служба да се обърна за почвен анализ в старозагорско

 • R
  Здравейте, Имам намерението да създам земеделско стопанство. Още не съм решил окончателно с каква култура да започна. Разполагам с 5 дка земя в регона на гр. Стара Загора - с.Ягода. Мисля да започна с почвен анализ. След прехвърляне на темите разбрах, че добър, близък за мен и по-евтин вариант е анализа да се направи в ВСИ Пловдив . Въпросите са следните: Къде(ВСИ Пловдив или друга фрима/институт) ще препоръчате да направя на анализ на почвата? Как става вземането на пробите - количество, дълбочина, гъстота на пробите на декър? Ориентировъчни цени?
 • V
  В Тракийски Университет има лаборатория с нова апаратура има ценоразпис в сайта на университета , В момента служителката която се занимава конкретно с почвени проби е напуснала и тече процедура по назначаване на нов лаборант през октомври.
 • S
  ВСИ Пловдив(Аграрен университет) предлагат услугата, но не мога да дам информация за цената. От страна на качество на извършване обаче мога да бъда конкретен, че института разполага с добра, наскоро закупена апаратура и изключителни специалисти. Освен доц. Трендафилов, инж. Виолина Ангелова също е подходящ избор за информация и като специалист по тежките метали. Номерът и мисля, че го има в сайта на университета.
 • Z
  Ние скоро правихме почвен анализ, от института, в който ги анализираха, ни казаха така: проби се взимат от две дълбочини, от 0-30см. и от 0-60см. Копаят се 5-6 дупки по диагонала на мястото, и от всяка дупка по две шепи се слагат в плик, и готово. За Стара Загора не мога те насоча, но аз на твое място бих се обадила в Института по земеделие в Стара Загора, те могат да те насочат, евентуално. Или разпитай също земеделците в района, въпреки че по мое наблюдение повечето считат почвеният анализ за излишен разход. За пробите от двете дълбочини платих 145 лв.
 • S
  здравейте ,къде в стара загора мога да дам почва за анализ.Става въпрос за орехова градина
 • K
  Здравей, По-добре прати пробата до Националната Служба за Съвети в Земеделието. За съвети не ги бива, но лабораторията им е нова и е читава. Ползвам я редовно - коректни резултати и на добра цена - 30 лв. беше комплексния. Пак ще ти излезе по-ефтино от пушкаров. А тия от пушкаров повече неща да ги чувам. Сърбал съм им попарата и две години ми пропадна всичко. Лъжат с анализите и са гола-вода в съветите и препоръките. Само името им голямо, иначе са въздух под налягане. Ако искаш коректна оценка виж тук http://nationalsoils.com/ - Национална Почвена Служба. Познават доста добре и земеделието и почвите и най вече къде какво може да бъде отглеждано.
 • J
  Колега.в този район най големия проблем ще ти е опазването на това което ще произведеш.Ако си близко до реката задължително я използувай.Пробвай с Рози.Работна ръка имаш в изобилие.Розите са тежка култура има много ръчен труд.
 • G
  Колега,така се прави земеделие.За да знаеш какво и трябва на почвата първо реши какво ще садиш;ако не са трайни насаждения проба се взима на дълбочина 30-40см. шахматно на имота,ако ще са трайни насаждения дълбочината е 0.80-1м .Когато правихме анализ го занесохме в института пушкаров в банкя и цената на една проба беше 60лв. Ти си се насочил към пловдив свържи се е доц.Краси Трендафилов моб.тел.0887421606 и ще ти обясни всичко подробно.Успех ти желая

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Унищожаване на корените на трънки от веднъж без препарати.

Здравейте, искам да унищожа 500квадрата гъсти ама гъсти корени на трънки. 2 месеца съм ги...

137 0

Препоръчайте ми ръчна пръскачка

Генов: Ако още не сте решили, само акумулаторна. Имам от 4 години турска, мислех че е китайска з...

116 1

Сортовете орехи Идеал и Чандлър

Някой има ли наблюдение върху сортовете орехи Идеал и Чандлър кой бихте избрали и защо?

198 0

1 декар празен двор - съвет

Йорданова: Не мога да ти дам съвет, защото и аз съм пред същата дилема. Един декар лозе в местност Бо...

259 2

Обвързано подпомагане

Колеги,има ли сред Вас такива на които не е им изплатена цялата сума по обвързано подпомаг...

135 0