Дискова брана или компактомат за подготовка на есенници?

 • B
  Може ли някой да сподели коя обработка е по-добра за сеитбата на пшеница.Да се дискова два пъти след ожънване на слънчогледа или да се обработи мястото с компактор?
 • P
  Колега най добрата подготовка за есенници при суха почва е кариера на ведерщат или има подобни на Мадара Шумен но са с бандажни уплътнители , иначе при нормални условия всяка една брана ще свърши работа.
 • B
  Със СЗУ ще сеем най-вероятно.... А на нашият компактор отзад няма крос килл ,а вместо това има рифелови железа ,които нямаш нищо общо с ефективността на крис килл-а.Благодаря за отговора!
 • I
  С компактомата няма да стане защото ще ви набира.Стъблата на слънчоглогллееда ще се задържат и само ще мъкнете пръст.След рапица се полъчава много добре,но първо трябва да направите дълбока обработка .Тогава валяците,,крос хил'' които са отзад вършат чудесна работа защото разбиват буците който ще извадите.По добре е с браната но то зависи и с какква сеялка сеете
 • B
  Никой нищо ли няма да каже? С баща ми спорим по тоя въпрос.Доколкото прочетох масово се използва дискова брана поради факта ,че работи оптимално предсеитбено на 6-8 см ,докато компактомата ще разрохне почвата на 10-12+ см и така ще се загуби влагата на земята.Проблема е ,че браната ни е 2.8 метра ,а компактора е 5 м.Ясно е ,че по-бързо ще минем декарите с компактомата ,ама на мен експерименти не ми се правят.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Съединителят на ЮМЗ-то залепва

Здравейте. От скоро съединителят на ЮМЗ-рата започна да залепва. Или когато е на свободна...

34 0

Мнения за трактор киоти rx 6030

Някой има ли такъв трактор и с какви впечатления е

63 0

Асистиращо управление PSR

Съвместима с ISO система за подпомагане на управлението PSR е асистиращо управление,...

29 0

помощ

здравейте колеги имам мотофреза гардениа 7 коня преблема е следният работи определено врем...

37 0

Мнение за Ню холанд 8360

Здравейте колеги Някой можели да искаже мнение за гореспоменатия модел

62 0