Agri.bg
9 Вход
затвори ×

Влезте в Agri.bg

за да използвате пълните функционалности на сайта.

или

Грешен потребител или парола

Забравена парола?

Нямате профил?

Регистрирайте се тук
Новини Най-Важното Agri.bg TV Агро Борса Форум Съвети Техника Имоти Работа Фирми Личности Снимки Библиотека Анкети
Agri Подкаст< Подкаст Facebook Facebook
LinkedIn
Youtube Youtube
Spotify
Instagram
TikTok
Бюлетин Бюлетин Summit Awards Животновъдство за пример
НАЧАЛО ФОРУМ Земеделска техника Почвообработваща техника
ОТГОВОРИ

Дайте мнение за мотофреза

• T
    tushee1

24.06.2013

Здравейте колеги. Решил съм да си взимам мотофреза. Двоумя се дали да бъде от китайските които са в комплект с инвентар, или да си взема маркова с хубав двигател и отделно да си взема инвентар. Знам че марковата е по добре но пък ще излезе двойно. Някой ако има впечатление от тези китайските моля да сподели.

138199

• Коментари по темата
    Новите отгоре Първите отгоре
  • M
    matevone

24.06.2013

Преди 2 години си я закупех и съм мн доволен,поръчах я от сайта им и си пристигна без проблем. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=6&act=4&adv=61292834432517512&f1=details&slink=3axkal
  • T
    tushee1

25.06.2013

Добре как ще си я поръчал преди две години като този модел с пълния комплект е от тази година. Този който ти ми казваш и тази на Gardenia ( https://www.agrotehnika.bg/motofreza-gardenia-gardeniia-new.html ) са абсолютно еднакви. Питам някой да каже впечатления за тия китайските, какво да очаквам, къде са им слабите места и т.н.
  • L
    lupo_93

25.06.2013

Моята е карловска с американски двигател 19 години я карам.Тази година и смених сегментите ,няма грешка.Тежичка е и се набива колкото искаш.Китайските са леки и на по-твърдо подскача отгоре.
  • T
    tushee1

26.06.2013

Тия карловските мотофрези много ми ги хвалят. И то точно старите модели, от преди 10 - 15 год. Вечни са. А с инвентар как се справя ? Има ли нужда от допълнителни тежести ? Понеже тези китайските както казваш са леки и трябвали тежести или евентуално метални колела.
  • P
    petkov

26.06.2013

rabotil sym s po4ti vsi4ki vidove motofrezi moto blokove i6te ti kaja slednoto 1karlovskite frezi i neva naistina sa izdryjlivi no izoriavat byrzo .2 pri tiax transmisiata e remy4na dokato gardenia . belini .pybert i neva imat ''skorosten lost'' 3 za po tejkite operacii vinagi sa nyjni tejesti i ili metalni koleleta4 zavisi kakvi operacii 6te izvyr6va6 neia ako jelae6 zvyni mi na telefon 0878 999494 za pove4e info. 4e
  • T
    tushee1

29.06.2013

Здравейте колеги. Вече мога да кажа че съм горд собственик на мотоблок Texas, ето го и него https://www.agrotehnika.bg/motoblok-texas-futura-6003.html В комплекта му има гуми фрези и браздир, допълнително си взех метални колела против боксуване и един плуг. Двигателя му е американски briggs - нещо си. 6,5 к.с. Реших че като давам пари поне веднъж да е ( надявам се ). Пак е с ремък предавката от двигателя към скоростната кутия, ама ще видим колко държи. Пробвах го на 30 ина квадрата и ми хареса как е, сега чакам да дойде време и го опъвам на нивата. Ще кача снимки по нататък.
    • B
      [email protected]

29.04.2024

най.добрият избор, браво
  • S
    stesia

09.07.2013

Здравейте колеги, Купих си мотофреза на briggs$stratton,защото ми казаха че са с американски двигатели.цената на нак-малката беше около 800лв.Сега обаче гледам че в http://stesia.net са пуснали на промоция три мотофрези на Гардения за по 1090лв. Голямата на briggs$stratton от същия клас беше около 1200лв. Не е ли по-добре машина на briggs$stratton?
  • C
    cikimiki2

09.07.2013

vzimai forteko i shte se rodish
  • G
    gambalunga

09.07.2013

Сматри как работает руска пляска http://www.youtube.com/watch?v=w9xal9fAq4U аз изхвърлих руския двигател и скожих субару 7 к.с това нема опиране има клипове в youtube за мотоблок нева прегледай ги и адаптери поставят
  • S
    stesia1

08.01.2015

Пробвай тук https://stesia.net/мотофрези/ Има безплатна доставка и има опция за купуване на изплащане с онлайн кандидатстване!
  • N
    nedqlko stanev

26.05.2017

засхто при стартирането ми пука силно и праска искри от аспуха и не мойе да стартита?
  • A
    andro6157

26.05.2017

Здравейте колеги в нашия регион тези китайските фрези/мотоблокове са много разпространени.Най много има бензинови защото са евтини,вуйчо ми има дизелов на 5 сезона всеки сезон фрезова тази машина над 20 дка.Само аз с тази машина първо копая 1.2 дка след това фрезовам и сея 0.4 дка картофи всяка година разхода е смешен 2л за описаните декари+сеенето.Не купувай бензинов и да е най-мощния пълни боклуци са познавам 5-ма с дизеловите само масло и нафта. Вуйчото свърши сезона сега машината ще се пали чак през март,още от първото палене пали всяка година.Бензиновите харчат много,повечето не са с редуктор,като работи трябва да стискаш ръчката и те боли ръката при дизеловия натискаш съединителя вкарваш на предавка отпускаш и ако искаш работи с една ръка.Още един недостатък на бензиновите при наклон не работят имат датчик на маслото и като остане на сухо спира двигателя.Ножовете на дизеловите са дебели и големк,на бензиновите все едно са от тенекия.Този сезон два бензинови дадоха фира,единия спукан блок другия спекли сегменти.Вуйчото досега смени 2 пъти жило и болтове,гайки и два три детайла заварка както разбираш китайско е и изработката на тенекиите не е много здрава,но се отстранява лесно.Иначе скорости двигател(дизеловия)много е здрав,има декомпресор не го ли натискаш няма дърпане ,казвам ти само цената е недостатъка 1600 лв.Комшията ми с дизеловия дърпа ремарке(оригиналния)с 300 кг товар дърпа без да усеща в махалата обикаля навсякъде с това и на кръчмата с това чудо ходи лятото напива се и на КАТ атаджиите казва АСТА Ла Виста избора е твой целия комплект май е към 2300-400 не съм сигурен препоръчвам дизеловото.Ако купиш бензинови след време
  • А
    Ангел

24.03.2020

Здравейте колеги. Изинявам се предварително, че използвам темата на колегата но моят въпрос е доста подобен и мисля че тук има доста компетентни хора, които ще могат да ми помогнат в избора ми на мотофреза/култиватор. Аз съм абсолютно нов в бранши и никога не съм се занимавал с подобна техника. За какво ще използвам машината: - за обработка на не повече от 500кв.м(вместо обръщане с права лопата, понеже няма достъп за трактор) всяка пролет и есен за засаждане на градина за собствени нужди. - за профилактично прекопаване 1 или 2 пъти в годината ( за да не буренясва) на не повече от 500кв.м на място превърнало се почти в ливада Бюджет: до 700лв. След доста мнения в интернет прочетох че - е добре да е с хоризонтален вал и ремъчно задвижване защото с вертикалния вал са с червячна предавка и при блокирване на мотичките в пън примерно се троши червячната предавка. Задължително и задна скорост. - мотоблок е по-добър вариант но по - скъп ( никъде не видях мотоблок за до 700лв.) - ако е на дизел е по добре. Но до колкото разбрах няма мотофрези на дизел а само мотоблокове от по висок клас. - ако ще се оре с плуг то задължително трябват и метални колела и тежести. - че има китайски двигатели и маркови ( не успях да разбера кой е китайски и кой марков) Кой модели и марки са добри надеждни и издръжливи. След доста ровене в интернет тези модели по- долу ми се сториха подходящи за моята цел. Моля за менения и препоръки и за други модели и варианти всякаква информация ще бъде полезна. Бих искал и колелата да са по големи поне 10 инча по възможност. 1. https://www.onlinemashini.bg/benzinova-motofreza-premium-mh004-3-v-1-7-ks-1000mm-208cc-/20164 2. https://praktis.bg/gradina/gradinska-tehnika-i-oburudvane/motofrezi-487/benzinova-motofreza-raider-rd-t08-5-2kw-2-1-skorosti 3. https://gradina-bg.com/%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%84%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B0/456-%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%84%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B0-gradina-1g-75.html
    • Б
      Благовест Коларов

28.03.2020

Здравейте! Вече 10 г. имам мотоблок, китайски двигател 6.5 к.с. Сега се продават в Пазарджик на два адреса. От това по подходяща машина за малък селски или градски двор няма! Моят двор в Самоков и към 350 - 400 кв.м Прекопаването пролет и есен стана най приятното занимание за мен. Не се подлъгвайте да вземате мотокултиватор за около 600 -700 лв. със сменяеми фреза и плуг. Първо това е лека машина и няма как да забодеш плуга в земята, трябват някакви тежести и второ фрезите са от тънка ламарина и наистина земята трябва да е разбита с плуг предварително. При моя случай фрезата е от дебели ламели/продават се и резервни/ , по бавно оборотна е и няма нужда предварителна обработка с плуг. Дори и утъпкани места като пътеки, с намаляване дълбочината на фрезоване няма проблем и второто минаване земята става като пясък. На много хора съм говорил за предимствата на този модел. Още нещо. Двигателя е отпред, по средата са задвижващите гумени колела с отделен редуктор осигуряващ постоянен ход, най отзад е фрезата. При това положение с най малко усилие забиваш фрезата в земята, защото двигателя отпред тежи и се получава като кантар. Мотоблока е бензинов с четиритактов двигател, харчи... Не съм засичал но с 1 -1.5 л. ще изорете вашата градина от 500 кв.м. Аз съм го купувал на 960 лв. Сега се предлагат по 870л. Чудесна работа ми върши и колкото на мен повече на съседи на които не мога да откажа. Работил съм едно миниатюрна место 3 на 1.5 м. Няма проблем, само се движех напред назад. Ако проявите интерес ще пратя и снимка, Същият модел на фирма "Петров" с американски двигател струва 2500 лв. Но резервен китайски двигател, какъвто не ми се е налагало да купувам струва към 300 лв. чисто нов. Нямам никакви проблеми със запалването. Прочетох, че някои пишат , двигателя гасни.е при наклон. Така е защото има датчик за нивата на маслото. Проблема го реших като наклоних на 45 градуса машината и напълних догоре с масло. След това и от другата страна през другата пробка пак така. Няма да останете разочарован в никакъв случай! Желая успех! Тел.0899 045 605
    • Г
      Георги

17.04.2020

Мола импрати ми клип как работи и снимки на машинката .Щети бъда благодарен тъой като тия дни ще си купувам и аз . Трябва ми за около декар место
    • М
      М. Георгиева

28.04.2020

Мойта мъжле си купи мотокултиватор гардения,9 к.с, дизел. как се коригира дълбочината на фрезоване,че тя потъва цялата? Гледах комшията с малка мотофреза нямаше тоя проблем?
    • Б
      Благовест Коларов

16.06.2020

Мотофреза CLD-TO2
    • Б
      Благовест Коларов

16.06.2020

Мотофреза CLD-TO2 - Агрочасти
    • Т
      Томов

26.04.2021

Да бяхте написал марка и модел !?
    • Н
      Николай Дъбов

12.04.2022

Тилър ХЕЧ ,чешки.Тази година орах с него.Перфектна машина за малък двор-до един декар.
    • A
      Atanas

21.04.2025

Възможно ли е да напишете модела на мотоблока?
  • Д
    Денис Йорданов

28.03.2020

Аз имам мотофреза гардения 500Б 3А .Ако си взимаш гардения имай предвид каква работа ще вършиш,защото преди 2 години когато я закупих от практикер я взех с пълен инвентар:фрезите,браздир(да почтертая НЕ регулируем,който е доста неудобен),плуг,картофовадач,железни колела за ореане и транспортни гумени колела с тракторен грайфер размер 4.8..Значи единствено за фрезоване не трябваше да се купуват резервни части,тежести и т.н..За всички други дейности се искаше като например орането не се получаваше,защото полуоските на железните колела които са за орането бяха доста къси при което при оране когато едното колело е долу в браздата а другото на примерно 15/20см. височина машината се обръщаше или долното колело което е в браздата започваше да буксува .Другото което е проблем при орането е лекостта на машината затова отпред на мястото на предното колело приспособих един доста тежък чугунен цилиндър ,с който машината не подскачаше .Допълнително трябват и тежести и за гумите гумените или железните,които задължително трябва да са с по дълги полуоски .За да се получава орането. Единственото което най ми харесва е че харчи много малко .Площта която обработвам е около 600 кв градина която е разпокъсана на малки парцелчета при доста голям наклон при каквато и да е дейност с мотофрезата ми се късат ръцете ,но за равен терен е перфектна за по малки пространства.Друг плюс на машината е че може да дърпа малко ремарке с което си щъкам из селото,с него съм докарвал половин кубик дърва и машинатансе справи доста добре.Имай впредвид и че с ремаркето не може да се икачва по стръмни черни пътища.Ако имаш въпроси питай ще се радвам да ти помогна с избора!!!
    • Г
      Гено Генов

25.03.2022

Това, значи ли да не купуваме прикачен инвентар комплект?
  • В
    Вики

15.04.2020

Аз съм много доволен от Ruris 731, оборудвана с всичко! Взех си я миналата година и работи много добре. Виждам, че вече имат представителсто в България. Оказа се, че тази машинка работи много добре и всичките аксесоари, които имат в комплекта ми дойдоха +6.
  • Абонирайте се за нас във Viber
1 2 Следваща> Последна >>

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Още теми от Почвообработваща техника

Р
Радослав Йорданов

Редуктор за мото фреза ТК 1050

Търся редуктор за мото фреза ТК 1050

73 0
Г
Ге3 серов

Съвет за брана

Здравейте, мисля да купя тази дискова брана но няма много информация за неи, може ли мн...

179 0
П
Петър Цанков

Плуг Гаснер

vovovo: Имаме такъв плуг от 6 години,ако не бъркам +-1. Нашият е 3+1, лентов.Използваме го за тра...

172 3
С
Синан Ибрям

Лехообразувател/загърляч за сладка царевица

Здравейте, "колеги" ! Колеги е в кавички, защото се занимавам със земеделие от 2 години и...

394 0
E
Erkamu

Избор на мотофреза

Pako: Здравейте, коя фреза закупихте и бихте ли дали отзиви? Благодаря

1425 1

ФОРУМИ

• Пшеница
  • Ечемик
  • Царевица
  • Слънчоглед
  • Рапица
  • Ориз
  • Други зърнени култури
  • Всички
  • Крави
  • Овце
  • Кози
  • Прасета
  • Зайци
  • Птици
  • Охлюви, червеи, буби и др.
  • Всички
  • Домати
  • Краставици
  • Пипер
  • Картофи
  • Зелеви култури
  • Бобови култури
  • Лук, Праз, Чесън
  • Други зеленчуци
  • Всички
  • Праскови и кайсии
  • Дини и пъпеши
  • Ябълки и круши
  • Череши и вишни
  • Ягоди, Малини, Къпини
  • Лозя за десертно грозде
  • Лозя за винени сортове
  • Други овощни и лозарски
  • Всички
  • Грижи за пчелите
  • Пазар на пчелния мед
  • Субсидии за пчеларство
  • Всички
  • Био производство
  • Агроекология
  • Билки и лечебни растения
  • Всички
  • Трактори
  • Комбайни
  • Почвообработваща техника
  • Сеялки и посадъчни машини
  • Пръскачки и торачки
  • Косачки и балиращи машини
  • Транспортна техника
  • Специализирана техника
  • Всички
  • Торове - зърнопроизводство
  • Торове - зеленчуци и плодове
  • Течни торове
  • Препарати - зърно
  • Препарати - зеленчуци, плодове
  • Всички
  • Субсидии
  • Проекти и Еврофондове
  • Закони и наредби
  • Инвестиции и Бизнес планове
  • Всички
  • Актуални цени на агро-стоки
  • Животът на село
  • Фермер търси жена
  • Фермерски рецепти
  • Фермерски хобита
  • Пътешествия и туризъм
  • Дом и семейство
  • Домашни любимци
  • Политика
  • Теми, написани на маймуница
  • Предложения по сайта
  • Всички
ПОДАЙТЕ СИГНАЛ ДО РЕДАКЦИЯТА НА

Новини

09.05.2025 Директните плащания остават, но ще бъдат по-целенасочени 09.05.2025 Високата смърност при пчелите: Представители на бранша организират пресконференция 09.05.2025 Още подкрепа за Николай Димов 13.05.2025 Официално: Без санкции за подадени заявления за директните плащания след 15 май 15.05.2025 Предложение: Занемарените овощни градини да бъдат изключвани от подпомагане
09.05.2025 Високата смърност при пчелите: Представители на бранша организират пресконференция 09.05.2025 Директните плащания остават, но ще бъдат по-целенасочени 13.05.2025 Пчелар: Образоваността на много пчелари е на ниво нула 12.05.2025 Илия Проданов: Или намаляваме рентите, или продължаваме да сме неконкурентни 12.05.2025 Овощар: От Карпатите до Бяло море няма плодове тази година
За нас Автори Реклама Контакти
Условия за ползване Политика за поверителност

Последвайте ни:

Facebook Youtube Бюлетин

© 2007- 2025 Agri.bg | Всички права запазени

Agri Gate Media

Водеща медийна компания в сферата на селското стопанство!

• Аgri.BG Националната мрежа за селско стопанство.
  • Tractor.BG Българският портал за селскостопанска техника.
  • AgroPazar.BG Специализиран портал за агрообяви
  • Bager.BG Специализиран интернет портал за строителна техника в България
  • Darik.BG Новини от България и света

Очаквайте скоро!

Достъпът до профилите в Agri.bg временно е ограничен.

Работим върху тяхното подобрение.

Абонирайте се за бюлетина на Agri.bg

Абонирайте се за ежедневния бюлетин на Agri.bg, за да научавате най-актуалните новини, анализи, интервюта и видео репортажи от аграрния сектор.

Чрез абонамента ще получавате и информация за важни предстоящи събития в бранша.

Най-важното Моите новини

• „Магазин за хората” ще продава български продукти с минимална надценка - Agri.bg

„Магазин за хората” ще продава български продукти с минимална надценка

• Опашки, отсрочки, облекчения и надежди в хода на Кампания 2025 - Agri.bg

Опашки, отсрочки, облекчения и надежди в хода на Кампания 2025

• ЦОРХВ: Премахването на клетките в животновъдството ще изисква нови инвестиции от стопаните - Agri.bg

ЦОРХВ: Премахването на клетките в животновъдството ще изисква нови инвестиции от стопаните

• Търговците на нелегални ПРЗ стават все по-изобретателни - Agri.bg

Търговците на нелегални ПРЗ стават все по-изобретателни

• До 15 юни лозарите кандидатстват за застраховане на реколтата - Agri.bg

До 15 юни лозарите кандидатстват за застраховане на реколтата

• Радостина Жекова: Имаме шанс за приличен добив от пшеница - Agri.bg

Радостина Жекова: Имаме шанс за приличен добив от пшеница

• Прогнози вещаят богата реколта от пшеница - Agri.bg

Прогнози вещаят богата реколта от пшеница

• При неблагоприятни климатични събития, оправяйте се! - Agri.bg

При неблагоприятни климатични събития, оправяйте се!

• Предложение: Занемарените овощни градини да бъдат изключвани от подпомагане - Agri.bg

Предложение: Занемарените овощни градини да бъдат изключвани от подпомагане