моля помогнете зайчетата ми умират

 • M
  Колеги зайчари имам проблем, от две години ми умират зайчета на възраст от 1.5 до 2 месеца. Кажете какво да правя при положение че от 22-рия ден започвам да им давам байкокс и стартерни смески , но ги хваща коксиодозата.ПОМОГНЕТЕ
 • К
  Аз имам заиче великан но неможе да ходи с дзадните крака моля ви кажете нещо да го намажа или нещо друго
 • К
  Извинете моето заиче не може много хубаво да ходи с дзадните два крака моля ви кажете какво да мо направя да му мажа някакав крем ли???Помогнете
 • J
  Незаразни болести ??????????? болести на зайците се наблюдават следните признаци: схванати движения, фрактури, некоординирани движения, увеличен корем, хлътване на очите, ????????????какво трябва да приеме заека за да се оправи?????
 • D
  Имам сходен проблем. До преди половин година не се замислях за лекарства за зайците. Но малките ни зайчета започнаха да измират масово с подути кореми, изгърбват се, козината им настръхва и накрая преди да умрат някои се подрискват. Обикновено нямат никакъв апетит, единични случаи пиеха много вода. Изчетох доста форуми и книги и започнах да правя профилактика против кокцидиоза. В резултат от нея, сега на 8 зайчета средно в котило, само 1-2 се чувстват длъжни да надуят корема и да умрат. Няма ли начин това да се избегне напълно? Ядат ечемик и люцерна ограничено и сено на воля. Виждам основно два варината тук - ешерихия коли и паразити. Един ветеринар ми даде навремето някакъв миск окситетрациклин и витамини но така и не го ползвах. От една страна, че вероятно ще прецака флората в червата на заека и после нея пък трябва да оправям (мои предположения са това) и от друга, че може да получат резистентност зайците. За мен най-приемливо ще е, като видя някое че гледа умно, да го лекувам само него. Ако някой може да каже конкретен препарат и начин на лечение на подуто зайче с който е имал успех. Също за тении и глисти ако може посочете конкретен препарат и начин на третиране с които сте имали успех.
 • F
  Байкоксът как се дава-3 дни подред а след това 3дни почивка и след това пак три дни подред пак се дава байкокс
 • S
  Колеги зайчари имам проблем, от две години ми умират зайчета на възраст от 1.5 до 2 месеца. Кажете какво да правя при положение че от 22-рия ден започвам да им давам байкокс и стартерни смески , но ги хваща коксиодозата.ПОМОГНЕТЕ Здравейте, колега! Надявам се да не е станало така, но предполагам че почти всички зайчета в зайчилото са умрели. Ако е така, пишете ми на лично за да Ви кажа следващия път какво да правите. Интересува ме само какво са демонстрирали зайчетата.
 • D
  Според мен имаш проблем с бактериа или така наре4еното колибактериолоза която се лекува с антибиотик а не с коксидиостатик. Има много видове антибиотици от рода на окситетрациклин и го има и в прахообразно састояние и се разтваря вьв водата 4е даже някои фирми го предлгат и с гама от витамини които предразполагат зай4етата за по бьрзо окрепване и развитие .Попитай в някоя вет.аптека.Ако несе оправи6 ми званни да ти кажа то4ното наименование 4е сега не се сещам.
 • L
  Колеги зайчари имам проблем, от две години ми умират зайчета на възраст от 1.5 до 2 месеца. Кажете какво да правя при положение че от 22-рия ден започвам да им давам байкокс и стартерни смески , но ги хваща коксиодозата.ПОМОГНЕТЕ Първо- кой казва, че зайците умират от кокцидиоза? Второ- на каква възраст отбиваш? Трето- какви са симптомите на умрелите(какви са изпражненията, има ли желе) За какво говорят желеподобните изпражнения?
 • D
  доктор съм по философия/като един от бившите президенти/,не мисля че помагаме с нещо на потърсилия помощ за зайчетата си.евалла ти правя че определяш болестта по външния вид на заешките изпражнения,но за колибактериоза трябва да умират и сукалчета,освен двумесечните отбити зайчета.а за сулфонамидите защо са противопоказни за бременните зайци потърси в интернет.форума е за ала-бала,квалифицирана помощ се търси при специалист.
 • A
  И без да съм учил 5 години за тези неща знам поне колкото теб. 11 еймери или както аз си му казвам 11 вида кокциди се лекуват не с какъв да е кокцидиостатик, а само с БАЙКОКС или СЕВАЗУРИЛ. По горе се даваше съвет за СБ3. Това с лабораторията не е интересно, защото аз и без такава ще ти кажа на 100 % дали е кокцидиоза или колибактериоза само след като се видят изпражненията на заека, но нали не съм учил 5 години и съм аматьор. Въпрос към училият доктор: Медицина или Ветеринарна медицина? И за тези 5 години колко часа изучава зайцевъдство? Как действат атикокцидите при бременност защото аз знам , че при моите зайци няма проблем?
 • D
  Първо- кой казва, че зайците умират от кокцидиоза? Второ- на каква възраст отбиваш? Трето- какви са симптомите на умрелите(какви са изпражненията, има ли желе) Без да обиждам никой, но до тук повечето съвети са аматьорски и не водят до никакво реално решение на проблема. П.П. Спокойно може да се консумира месо от заек, без значение от какво е боледувал. все още няма позната болест при зайците, която да действа и на човека. Единственото условие е заека да не е консумирал лекарства с неизтекъл срок на карантина.Съветът даден аматьорски е непълен защото третирането с антикокцидиозни средства има особености относно бременност,възраст и т.н.-затова някои хора учат медицина пет години.Еймериозата при зайците се причинява от 11 вида еймерии,протича в три клинични форми,най-често смесено.Лабораторията е последното най-важно звено при потвърждаване на заразно или паразитно заболяване.Умрелият заек няма симптоми-той има аутопсионна находка и лекарствата нямат КАРАНТИНА,а карентен срок.
 • A
  Колеги зайчари имам проблем, от две години ми умират зайчета на възраст от 1.5 до 2 месеца. Кажете какво да правя при положение че от 22-рия ден започвам да им давам байкокс и стартерни смески , но ги хваща коксиодозата.ПОМОГНЕТЕ Първо- кой казва, че зайците умират от кокцидиоза? Второ- на каква възраст отбиваш? Трето- какви са симптомите на умрелите(какви са изпражненията, има ли желе) Без да обиждам никой, но до тук повечето съвети са аматьорски и не водят до никакво реално решение на проблема. П.П. Спокойно може да се консумира месо от заек, без значение от какво е боледувал. все още няма позната болест при зайците, която да действа и на човека. Единственото условие е заека да не е консумирал лекарства с неизтекъл срок на карантина.
 • D
  Предишният пост ме накара да се замисля вазможно ли е някои от тези заболявания да навредят на здравословното съатояние на стопанина.
 • Z
  Не променяй храненето-всяка смяна активира болестта;отглеждане на скаров под;дезинфекция/ако може обгаряне /на целия инвентар,хранилки,поилки,съндъчета за раждане;всеки месец 3 дни подред всички зайци да пият антикокцидийни средства. Ако и това не помогне - 1.Сменете место обитанието на зайците - клетки, място....спрете да давате накосена трева от ливадите (ако го правите). Купете си нови зайци от колега при който няма подобен проблем. 2.В никакъв случай не гледайте кокошки наблизо (или поне да нямат директен досег със зайците). Кокошките също боледуват от кокцидиоза. Така че трябва да обезпаразитявате и тях. 3. Направете изследвания на зайците за нематоди (ако има къде). Или поне вижте в червата на умрелите зайчета (най- вече в слепите черва) да няма нематоди - малки бели червейчета. Профилактично дайте лекарство за нематоди, което се дава с водата . Ветеринаря ще Ви каже през какъв период. 4. Имайте предвид , че с еднократно даване на Sb3 не убивате кокцидиите. Тези лекарства са кокцидиостатици, които забавят развитието на кокцидиозата, а в по-голяма възраст на животните - те придобиват "имунитет", т.е. кокцидиозата не може да ги убие, но си остават разпространители на заразата. Успех! P.S. Преди 10-15 години носих проби от моите зайци (имах същият проблем като Вас) в клиниката за дребни животни в София и д-р Янков, който направи изследванията, ми каза, че моите зайци са по-заразени от диви зайци. Предишната седмица изследвал отстреляни диви зайци , които били с по-малко паразити от моите. А в пробите от моите зайци откри кучешка тения и глисти, а имаха и кокцидиоза. Като елиминирахме глистите и тенията - кокцидиозата вече не беше толкова страшна - зайците бяха с много по-силна имунна система и не са ми умирали от кокцидиоза. Същото направих с пуйките, които гледам - по-миналата година не вървяха въобще, имаше умрели малки, давах кокцидиостатици десетки пъти..и ...нищо. Най-накрая се сетих да проверя червата на едно умряло пуйче -в слепите черва имаше все още живи нематоди . Третирах срещу тях. И вече втора година не съм давала нищо за кокцидиоза и всичко е наред. Поздрави на всички и дано да съм била полезна
 • D
  Не променяй храненето-всяка смяна активира болестта;отглеждане на скаров под;дезинфекция/ако може обгаряне /на целия инвентар,хранилки,поилки,съндъчета за раждане;всеки месец 3 дни подред всички зайци да пият антикокцидийни средства.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Зайци

Колеги с каква ваксина ваксинирате, зайците, че в селото започнаха да умират. Или дайте с...

129 0

Търся зайцевъди по мярка 6.1-био 2014/2020

Привет колеги.Ние отглеждаме зайци и кандидатсвахме по марка 6,1 през 2015год. Бяхме вписа...

221 0

Умряха ми зайчета на 10 дни

Здравейте! Имаме малки зайчета-6 на брой (Белгийски великани),родиха се на 6 ти , живи и з...

232 0

Заек - очна инфекция

Здравейте, имам домашен заек, на който едното око започна да сълзи. Предписаха ми капки Ци...

358 0

Пазар за зайци

: Боримес изкупуваха зайци.

1793 1