Изкуственно осеменяване на биволи

 • M
  Колеги,интересувам се с каква семенна течност работите при изкуственното осеменяване на биволи?
 • Мирчев, Ако решиш да вземеш нещо от най-доброто мога да ти намеря, но ще дойде скъпо. Трябва да си направиш сметка какво можеш да дадеш. Може с италианска, но така разваляш породата. Потърси датска от наша мурра, но не те съветвам. Не знам как стои въпросът с вноса от Южна Америка, обади и питай ако имаш човек в министерството, от там ще ти намеря от най-доброто от Мурра в двете направления - за месо - биковете за които писах в другата тема и за мляко, напр. бик със 4 дъшери с над 4000 кг. и 10 с над 3000 кг. със общо 105 контролирани дъщери. Аз лично харесвам един млад бик който има една полусестра с над 5000 кг., 6 с над 4000 и много с над 3000 кг. като майка му е с 1900 кг. над средният за сестрите си, а баба му с 2400 отгоре, т.е. появил се е много силин млечен геном, но все още е само с 15 контролирани дъщери. Око решиш с италианските ще ти дам адрес и имената на биковете, после ще ти купя малачетата.
 • ти от Сливен ли си а [:tractor:]
 • пехливанов не е доктор а е зоотехник. занимава се с осеменяване на зайци поне 8 години и според мен е наи-добрия в осеменяването на зайци в страната. защото всичкото при него е практика. осеменил е хиляди зайци. така че търсете го ако искате да научите нещо.
 • L
  Чувал съм ,че в Славяново д/р Пехливанов е осеменямал зайци от "ЦИКА" със сперма от Германия.Някой знае ли подробности?
 • до мирчев-вярно е, че във всеки селекционен център има сперма от бици, но има едно голямо но-те не са тествани по качество на потомството или казано на селекционен език-няма нищо. заплодяемоста е ниска и до голяма степен зависи от осеменителя защото самата манипулация е доста опасна. по моите сметки заплодяемостта в никакъв случаи не е по0голяма от 25 процента-дори това е добър процент. не че спермата не е качествена. колкото до регистрацията на биволите се обърнете към биволовъдната асоциация това е неина задача.
 • M
  Благодаря колеги,интересуват ме и подробности,от рода на % заплодени от 1 път и водите ли развъдни книги,защото,както е тръгнало,скоро всички биволи у нас ще са братовчеди.
 • V
  kolega vav vseki selekcionen centar ima sperma ot bivoli a ako tari6 mala4e ela tuka po moq krai znam dve golemi fermi s bivoli
 • M
  Благодаря ти.Аз имам станок за кравите и мисля,че ще свърши работа,ако ли не-бика.Лошото е,че са от едно и също място и ще трябва да търсим мъжки малачета из страната.
 • A
  в сливен имат биволски бици от том съм вземал.но заплождането е малко трудно трябва да имаш станок и як осеменител щот са много луди

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Защо кравите ядат сезал и найлон

Здравейте,искам да попитам какво им липсва на кравите че ядат сезал и найлон

6 0

Санкционират

Иван: трябва до 30.09.2020. продажба и тези 3 животни не трябва да си ги подавал за субсидии

80 1

ЖИВОТНОВЪДНАТА МАФИЯ / лъжите на пишман "животновъдите".

Ако търсите работа във ферма /животновъдство, бягаите далече от тая обява: "Търся 1 или 2...

210 0

Фолио и мрежа за балиране

dipl.eng.Yordanka Nacheva: Здравейте г-жо Петрова Ние ПОЛИФОЛ ЕООД предлагаме мрежа и фолио за балиране Продуктите...

58 1

Проблем със влизането на скоростите на ЮМЗ 6-Л

Тодор: Най вероятно съединителя да не ти отделя добре

86 1