Проблем с овца

 • M
  Здравейте имам проблем с една овца . Овцата ми преди 3 дни по време на прибиране от паша започна да изостава и по едно време падна , полежа малко и стана вървя 200-300 метра и пак падна . Прибрахме я и от тогава не я пускам . Но от вчера не може да става , но иначе яде , преживя и пие вода . Според мен е изтощена , защото е стара и много слаба , купих я туптан и си беше още тогава в лошо състояние , но се надявах поне да роди да си хвана агнето и да я махна . Трябва да се агне на 9.02 , но ми казаха , че овцете раждат 5 дни по рано значи на 4 ти трябва да роди . Какво може да се направи поне да устиска до раждането ? Благодаря ви предварително .
 • M
  Овцата вчера я намерих издъхнала . Оправихме я за кучетата и да видим дали не е имало и нещо друго . Но нищо странно не видяхме само , че имаше 2 агнета и просто щеше да е голям късмет , ако беше одържала още 10 дни докато роди . Те са и изсмукали всичко .
 • S
  за подуване съм пробвал с какво ли не но най ефикасно според мен еспумизан си вземи от човешка аптека по едно хапче ги оправя
 • A
  kolegi nqkoi moje li da mi kaje s kakvo lekarstvo moga da lekuvam agnetata pri naduvane
 • M
  Тя е само кокал . Наблюдавам я сутрин и вечер през деня съм с останалите на паша , но баба ми я наглежда често . Правим всичко възможно да е по свестим да роди поне . Много благодаря и за дните на бременноста .
 • M
  Само калций и непремено венозно.След като роди сигорно няма да има и мляко и затова ако можеш се запаси с коластра-иначе и агнето ще замине.Ако е много слаба овцата има голяма вероятност за трудно раждане затова я наблюдавай по често
 • B
  По въпроса за бремеността мога малко да поспоря за тия 150 дни казани от колегата ! При наше наблюдение имам в предвид в това число и на човек с над 40 год. стаж в овцевъдството със точни записвания на дати на заплождане , в над 80% от случаите бременноста трае 147 дена при нормално единчно раждане !!! При близнене и тройки от 2, 3 до 5 дена преждевременно ! Но нека да не се отклоняваме от темата , помагай на животното да става по малко при хранене , завиши и малко фуража , може да я позасилиш малко със захар във водата и тва е -спокойствие и да си чака времето на раждането !
 • B
  Мирко при овцете бременноста трае 150дни ако са близнаци до 7дена по рано.
 • M
  Днес се обадих на ветеринаря си и той ми каза , че понеже е стара и слаба и сега агнето като нараства и изсмуква соковете и да и давам трици за калции и вода с захар за глюкоза . Идвал е и е сложил калции и витамини . Но се надявам поне агънцето да остане . Просто самата овца си беше много слаба още като я взех , но когато се взимат животни на куп има и мърши исках да и взема агнето и щях да я коля . Ама да видим дали ще устиска да роди остана и малко .
 • F
  Това са признаци на токсимия , не съм компетентен и трябва да се консултираш с ветеринар. Проявява се най-често малко преди раждането заради изтощение и недохранване на по-слабите физически животни. Лекува се с антибиотик и венозно глюкоза, ефекта е моментален. Антибиотика неутрализира натрупаните кетони в кръвта (които всъщност ти убиват овцата).
 • V
  mirko slagaiii kalciii ako moje6 venozno 6tese opravi
 • B
  Оставяй я в къщи и и помагай да става когато я храниш ! , След като роди ще поолекне и ще се оправи ! Успех !
 • K
  kolega ako yade konsultıray se s veterınaren ako ne ne ya ostavyay da umıra

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

S

ПНДЖ3

Здр.платиха едни пари за някой а други не така че аз питам някой знаели нещо кога ще пусна...

257 0
S

Денимис

Здр.май тази година Денимис за животновъдите няма да има забравихани.Някой да е чул нещо

133 0
D
395 2
М

Агнета 2020

Питайте управниците ни тази година като нямаше внос на агнешко стигнаха ли родните агнета...

341 0
А

Агнешки кожи

Колеги някой знае ли къде купуват агнешки кожи и ако някой купува да се свърже с мен 08763...

421 0