Колеги какво мислите за производство на екобрикети от слама ?

 • K
  Някой занимава ли се с това?
 • L
  Едно от предприятията на Пещера АД за своето производство използва слама за пара отопление и когенерация /производство на еленергия за собствени нужди/.В пловдивска област има още няколко предприятия които използват растителните отпадъци за топло и еленергия!Пазар за пилети има, но зависи от качеството им /калоричността им/.Някои от тях повече светят отколкото топлят. По голяма част от проектите по енергиина ефективност по двете програми -ОПРР и Програмата за развитие на селските райни в частта за котелите за отопление са на пилети!Така че пазар ще има и с увеличаването на цените на енергоносителите!Но колко вършат работа /отопление/ е наистина "енергиийна ефективност"от опит!
 • K
  Писах ти на лични.
 • N
  Сламата става, преди това се дроби на ситно и се поставя в пред ферментационни вани, но това е част от технологичния процес. Може да се кандидатства по мярка 123. Вече сме го минали пътя и имаме опит. Скайп ecorai-energy или www.eco-rai-energy. com Каквито въпроси имаш задай ги.
 • K
  Извинявай просто попитах, друго си е да я видим на живо. А със слама същото ли е, просто така съхраняваш руллоните бали и зареждаш като свърши ли ? Има много въпроси...дали е възможно да се кандидатства с някоя програма?
 • N
  България е единствената страна да не казвам в света в която няма нито една, ние в момента работим по 6 проекта имаме вече едно разрешително за строеж. Но въпроса имали в България звучи винаги /НЕКА НЯКОЙ ДА СЕ ИЗГОРИ И ТОГАВА ИЛИ .... ТАМА КАКТО ГО РАЗБИРА ВСЕКИ/ извинявай че го казвам но , запознайте се с технология измислена от преди 300 години и работи. Никой не измисля топлата вода просто прилагаме основни принципи. Консумацията на царевичен силаж за година е 700 тона. НИЕ С МОЯ КОЛЕГА ИМАМЕ ИЗГРАДЕНИ 30 ИНСТАЛАЦИИ В АФРИКА, ТАМ КЪДЕТО СИ МИСЛИМ ЧЕ Е ТРЕТИЯ СВЯТ А СА ТОЛКОВА НАПРЕД В ОПОЛЗОТВОРЯВАНЕТО НА ВСЕКИ КИЛОГРАМ БИОЛОГИЧЕН ОТПАДЪК, НИШО НЕ СЕ ИЗХВЪРЛЯ НА БОКЛУКА. ВСИЧКО СЕ ПРЕРАБОТВА И ПРЕВРЪЩА В ЕНЕРГИЯ
 • K
  Каква е годишната консумация на слама (в тон) на тази инсталация за да работи непрекъснато е ефективно? Има ли работещи инсталации в България?
 • N
  Здравейте, предлагам малка биогаз инсталация на силаж или слама при което се произвежда 30 киловата на час ел енергия и около 30 киловата топлоенергия, посетете моя сайт www.eco-rai-energy.com ако има въпроси на среща сим за всякакви. Нашата фирма е единствената в България проектираща и доставка на малките биогаз инсталации. Ако ви интересува цената на пълният комплект е 120 000 ЕВРО изплаща се за 40 месеца
 • K
  И аз не можах да разбера
 • M
  По рентабилно е производство на пара или когенерация от слама!Без да преминаваш към друг продукт за горене!............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................И какво казваш,че не мога да схвана-човека да си направи ТЕЦ ли ?
 • K
  По рентабилно е производство на пара или когенерация от слама!Без да преминаваш към друг продукт за горене! Здравейте, може ли да ми обясните по конкретни, че не съм в час...това производство на електроенергия ли е?
 • K
  Интересува ме, дали има пазар за тези продукти (екобрикети или екопелети), какви машини да използвам за производство? Дали е рентабилно да се инвестира в този бранш, защото поинтересувах се от едни преси шведски преси, които струват около 100 000 лв.
 • L
  По рентабилно е производство на пара или когенерация от слама!Без да преминаваш към друг продукт за горене!
 • N
  Здравейте, какво по точно ви интересува за този бизнес

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Норми за варуване???

Jorkata79: Здравей колега, намери ли информация за норми на варуването тъй като и аз имам същия кисел...

722 3

Плащане по мярка 214 за 2016 година

не разбрал: някаква информация за мярка 10 и 11

300028 174

Кога ще получим уведомителни писма по Агроекология ?

proba: Няма пари за мярката! Проектите са резюлирани, но чакат от МЗХ, да решат, ще има ли пари...

4620 13

Къде да търся центрове за задължителното обучение по Агроекология в Пловдив?

За първи път имам подадена Агроекология /2015/ и Био. Ще ме упътите ли къде да търся цент...

898 0

Казус с БИО ХЕЛАС по агроекология мярка 214

Здравейте, отглеждам 18.50 орехи Бенефициент по мярка 214 от 2012 год. имах договор със се...

1953 0