СЕРАМА ( SERAMA ) - Най-дребната и кротка кокошка в света!

 • P
  Серама е новосъздадена бантамна порода кокошки. Разработена е в Малайзия като е ползвано Шабо и някои видове местни бантамки, пренесена е в САЩ през 2001 и в Англия и Холандия след няколко години! Това е най-дребната кокошка, която е със много благ характер – невероятно кротка и често се отглежда като домашен любимец вместо коте или куче! Според стандарта птиците са разделени в 3 класа – A B и C, като най дребните са клас А – до 350гр петлета и до 325 гр. кокошки! Три са най-важните неща при селекционирането на Серама – първото е теглото - но то не е самоцел, само малкия размер без типичната излъчваща самочувствие стойка на Серама – това не е Серама! Второто важно нещо е стойката на птицата – тялото трябва да има “V” образна форма образувана от изпъкналите гърди и опашката, а крилата са вертикални и сочат земята. И третото важно нещо при селкционно развъждане на Серама е кроткия характер(аз като вляза при мойте те веднага се събират около мен и се закачат да ги погаля). Серама все още няма стандарт за цвят! Подготвя се такъв!\r\n\r\nСерама - http://beli-pauni.blogspot.com/p/blog-page_28.html\r\n\r\nСелекцията на Серама продължава в посока намаляване на техните размери, подобряване на физическата структура и красива стойка и съхранение на доверчивия и кротък характер! Целите са постигане на Серама с тегло на петлетата 180-200гр и 150-170гр. за кокошките!\r\n\r\nГалерия - http://beli-pauni.blogspot.com/p/blog-page_17.html\r\n
 • P
  . Ето моите прекрасни петлета Лео и един от най-добрите му синове Фигаро - още е само на 2 месеца. www.serama.bg
 • P
  Чудесни са.Стойката им е страхотна.Наистина,ако са по дребни,ще са по ефектни.Не е ли по добре да няма стандарт за цвета. Благодаря! Това са петлета по около 300 грама! Само бялото на втората снимка е леко по едро, но е много добро! В Серама все още няма стандарт за цвят и скоро няма да има! Водеща е добрата стойка! Дори теглото може да се пренебрегне леко, но най-важна е стойката! Характера на птиците е ясен - прекрасен домашен любимец!
 • S
  Чудесни са.Стойката им е страхотна.Наистина,ако са по дребни,ще са по ефектни.Не е ли по добре да няма стандарт за цвета.
 • P
  Здравей и извинения за късния отговор! Аз обичам Серама и искам да я популяризирам повече в България! Това не е бизнес, понякога когато имам повече давам на приятели или продавам - всяко начинание, дори и любимо си носи разходите и те трябва да се покриват! Когато имам свободни млади птици цената е 30лв. за брой на птици на около 3-4 месеца пред пронасяне! Ето от тези татковци!
 • F
  zdrvae kolega iskam da si zaplupa ot teb ot tozi tip koko6ki moje6li da mi prodade6 i kakva e cenata moga da kupa nqkolko 4akam odgovor .
 • P
  Моят 3 месечен любимец ЛЕО във видеоклип: http://youtu.be/GjV0G8Vs--c
 • B
  КРАСОТА
 • P
  . Благодаря sve_liu Моят любим Томи! www.serama.bg
 • S
  прекрасни са
 • P
  . Когато кажем: - Серама е най-дребната и кротка кокошка в света - каква е първата ни асоциация ....? - Домашен любимец. Разбира се - Серама е иделния домашен любимец! Коте, куче, папагал, канарче ... а защо не закачливата Серама. www.serama.bg
 • P
  . Моята котка и Серамките са добри приятели! Често си играят заедно! www.serama.bg
 • P
  ЖЕЛАЯ ВИ МЕЧТИ КРАСИВИ И МНОГО МИГОВЕ ЩАСТЛИВИ! ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА! http://serama-bg.blogspot.com/
 • P
  от къде могат да се вземат яйца от тази порода От мен може да получите млади птици напролет! Яйца - не е много коректно. Поради селекцията на породата към все по-малки размери, те често са неоплодени или зародиша загива по време на инкубацията. Отделно има транспортен риск. http://beli-pauni.blogspot.com/p/blog-page_20.html Млади добри надежди:
 • K
  от къде могат да се вземат яйца от тази порода
 • P
  Гордата Мама на разходка с пиленцата! Серама са много добри мътачки! Снасят 6-8 яйца и се разквачат и лягат да мътят!

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

K

ПОЛСКА ИЛИ ТУРСКА ...

КОЛЕГИ ДАЙТЕ СЪВЕТ КАКВА КОСАЧКА ДА СИ КУПЯ ЗА ТРАКТОР 25 КОНЯ? ..... http://gg.gg . [...

115 0
M

Съвети спешно по биопроизводство

Веселин: Дай телефон колега..

142 1
L

Продажба на лавандулово масло в шишенца и Лавандула в сашета

Има ли задължителни изисквания от изготвяне на документи за продажба на лавандулово масло...

315 0
I

Колеги да споделим информацията относно кандидатстване по мярка 11 през 2020.

Колеги да споделим информацията относно кандидатстване по мярка 11 през 2020.Има ли някой...

300 0
P

Култивирана Печурка

Къде се икупува култивирана печурка ?

135 0