видове високопродуктивни крави !

 • S
  кои вид високопродуктивна крава според вас-от ли4ен опит 6те затвардите за наи-добар от всички? Освен 4ерно6арената. Мнение за кафявите които са няколко вида..?.И за останалите като млеконадои?
 • I
  Млякото не го дава кравата, а фуража! Според фуража взимаш и кравите, както са казали по-горе. Имаш ли пари може да вземеш и хубави черношарени, защото пари при пари отиват, нямаш ли взимаш нещо дето да пасе и колкото и да даде да е на аванта! За съгаление ситуацията е такава, че каквото и да ти кажа все може да излезе грешно. Лоши времена настанаха.
 • N
  samant_a ТЕЗИ 3-4 КИЛА ЗА КАФЯВИ ГОВЕДА ИЛИ КОЗИ ИМАШ В ПРЕДВИД
 • S
  неискам за месо а за млеко.Кафявите видове не ми харесват дават по 3-4 кила вси4ките кафяви пускат по толко? Само хаби фуража. А за 4ерните,4ервените какво 6те кайе6 ??? Мисля 4е са добри
 • V
  най -добрите породи са местните! Червено говедо, кафяво говедо, симентал и кръстоските между горе изброените! Дават среден млеконадой но млеконадоят им е според храната ! Не даваш храна не дават мляко , т.е. дават малко мляко , но си пазят гърба!Може и само пасищно да ги отглеждаш и пак ще доиш мляко, докато черношареното не даваш храна- то пак дава мляко докато от гърба му остане скелета и падне и умре!Черношареното е животно за интензивно отглеждане с много и силна храна и висок добив на млеко, хама я влезни в един филм ката сегашния със кило зоб колкото литър мляко себестойност, и ще те питам какво ще правиш ?????

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

P

Нов животновъд

Здравейте на всички нов съм в агри. Бг и като цяло съм нов във животновъдството взех си дв...

79 0
P

Отглеждане в обор мнения

Здравейте,моля за вашите съвети. Имам 7дка от които 3,5 ще правя помощно стопанство. Въпро...

301 0
E

Разпределение на пасища

Относно разпределението на пасища,как се разпределя за стопанската година?За стопанската 2...

74 0
A

Стопанска година 20/21г

solun1: На 30.09.2021 г. е края й. Новата започва от 01.10.2021 г.

204 2
N

Централен млекопровод

Здравейте колеги искам да си поставя централен млекопровод. Да ми предложите фирми за монт...

155 0