Искам да се занимавам със земеделие

 • I
  Здравейте, \r\nХаресва ми да се занимавам със зеленчукопроизводство и овощарство, от село съм и откакто се помня все ходим из полето. Досега произвеждахме (аз и семейството ми) малко продукция, от различни култури, които продавах на местния пазар. \r\nВече започнах по-сериозно да се занимавам и съм решил от следващата година да оставя всякаква друга работа и да се занимавам само с това (около 4 човека ще сме). Мога да вложа пари за микробус и да возя стоката си до София, на 180 км ми е.Само ме притеснява едно нещо, дали ще мога да продам там на едро повече стока, да кажем 5-6 декара моркови, толкова чушки, лук и т.н. да возя по 2тона. Техника, горе-долу имам. Една овощна градина имам - ябълки и круши. На есен ще садя още.Та идеята ми е постепенно да увеличавам производството и модернизацията. Обаче ме притеснява, ако се регистрирам като ЗП и регистрирам фирма, ще успявам ли да си продавам стоката на софийските борси?\r\nДавайте съвети, който има наблюдения и опит.
 • A
  zem.proizvoditel e firma--po egn---
 • I
  Благодаря Ви!Малко по-малко ще напредвам, живот и здраве.
 • B
  Задължително си направи фирма, ако искаш да продаваш там, иначе всеки път като има проверка ще трябва да събираш куфарите и айде, отиде ти деня ( и стоката). А като ти е всичко редовно и дойдат проверки, повечето се разбягват и спокойно можеш да си останеш и да си продадеш стоката . Препоръката ми е да се ориентираш към борсата в Дружба, понеже тази в Слатина да продаваш от бус е слаба работа.
 • I
  с повече упоритос ще се успее

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

P

Болест по пипера

Веселин: Здравей,почти всяка година и при мен се появяват такива петна по пипера.Чувал съм различни...

885 5
H

Кой сорт пипер ще ми препоръчате?

Искам да отгледат тази година повече пипер. Видях, че има десетки сортове. Не съм опитен,...

1211 1
М

10 дка зеленчуци

Здравейте. Искам да започна да отглеждам зеленчуци - предимно домати и пипер. Имам собств...

695 0
V

Болест или мутация на пипера?

VasilD: Как ли пробвах, не мога да кача снимки. :(

608 1
A

Болест по пипера

vadoda1: Здравейте, пръскайте със Скор 5 мл, Радомил Голт 2 кибр кутийки, Актара половин пакетче...

3630 4