Искам да се занимавам със земеделие

 • I
  Здравейте, \r\nХаресва ми да се занимавам със зеленчукопроизводство и овощарство, от село съм и откакто се помня все ходим из полето. Досега произвеждахме (аз и семейството ми) малко продукция, от различни култури, които продавах на местния пазар. \r\nВече започнах по-сериозно да се занимавам и съм решил от следващата година да оставя всякаква друга работа и да се занимавам само с това (около 4 човека ще сме). Мога да вложа пари за микробус и да возя стоката си до София, на 180 км ми е.Само ме притеснява едно нещо, дали ще мога да продам там на едро повече стока, да кажем 5-6 декара моркови, толкова чушки, лук и т.н. да возя по 2тона. Техника, горе-долу имам. Една овощна градина имам - ябълки и круши. На есен ще садя още.Та идеята ми е постепенно да увеличавам производството и модернизацията. Обаче ме притеснява, ако се регистрирам като ЗП и регистрирам фирма, ще успявам ли да си продавам стоката на софийските борси?\r\nДавайте съвети, който има наблюдения и опит.
 • A
  zem.proizvoditel e firma--po egn---
 • I
  Благодаря Ви!Малко по-малко ще напредвам, живот и здраве.
 • B
  Задължително си направи фирма, ако искаш да продаваш там, иначе всеки път като има проверка ще трябва да събираш куфарите и айде, отиде ти деня ( и стоката). А като ти е всичко редовно и дойдат проверки, повечето се разбягват и спокойно можеш да си останеш и да си продадеш стоката . Препоръката ми е да се ориентираш към борсата в Дружба, понеже тази в Слатина да продаваш от бус е слаба работа.
 • I
  с повече упоритос ще се успее

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Кой сорт пипер ще ми препоръчате?

Искам да отгледат тази година повече пипер. Видях, че има десетки сортове. Не съм опитен,...

557 0

10 дка зеленчуци

Здравейте. Искам да започна да отглеждам зеленчуци - предимно домати и пипер. Имам собств...

493 0

Болест или мутация на пипера?

VasilD: Как ли пробвах, не мога да кача снимки. :(

450 1

Болест по пипера

vadoda1: Здравейте, пръскайте със Скор 5 мл, Радомил Голт 2 кибр кутийки, Актара половин пакетче...

2828 4

С какво да торя преди дълбока оран за Капия?

952.2: С оборски тор. Кравешки или овчи. Задължително прегорял. По 2 ремаркета на декар. Ремаркет...

1185 2