Чисто нашенска Одисея

 • M
  Здравейте колеги, знам че това което ще напиша едва ли ще впечатли някого от вас, правя го за да се разбере \\\"лесния път\\\" път по който ставаш ЗП.\r\n\r\n От 3 дни насем реших да стана ЗП, причините за това не са приятни, но както и да е. Та значи, понеже имам НЕЩАСТИЕТО да живея в София, отивам на Витоша 148 и ми казват:\r\n Няма проблем, ето Ви този формуляр и го попълнете.\r\n\r\n Взимам аз готовата бланка ,попълвам всичко необходимо, прикрепям издадения ми от ветеринарния доктор актуален списък с номерата на животните и отново на гишето.Хоп първи проблем, нямам номерата качени на диск. След отстраняването му /1час/ хоп втори проблем трябва заверка с подпис и печат от общинската служба, която по думите на обслужващия ме специалист е в Панчарево в кметството. Хайде на автомобила та до кметството на Панчарево, да ама не,там не се намира тази служба, пратиха ме до читалището.И там не извадих късмет , но поне ме насочиха този път правилно. Влизам аз при господина, той гледа, чуди се, мае се, разпитва по телефони и ,ни в клин ни в ръкав, ми казва защо не нося 3 екземпляра. В крайна сметка за да си спестя обратното посещение до ветеринаря за подпис и печат стана ясно че можело и ксерокопие. Но гърма от ясно небе дойде когато най-накрая видя местожителството ми и ми каза че не съм за неговата служба а трябва да отида на ул Гусла. За колегите които не са от София, ако им е интересно може да видят маршрута на картата в интернет.\r\n\r\n Та въпроса ми беше следния, толкова ли и трудно, още на гишето да дадът точна информация, какво ,къде и как да стане.
 • A
  човека от Смолян---трябва в София до НДК е Общинската служба--за да ти дадат зелено картонче,ама искат копие от Заявленията с печат от регионалната!!!!!!!И регистрираш ли се --започваш да плащаш,няма измъкване независимо дали през пролетта,лятото или есента си се регистрирал!!Ако не си плащал--няма програми!!!!!
 • A
  Засега само съм ги Заявил--земите,без регистрация,регистрацията е необходима за да се кандидатства по програма и да се получи по голяма сума 1500евро първоначално!!!!Иначе си оставам с малките субсидии по 25лв.и няма да има никаква програма!!!!!!!!!Освен това ми искат две култури---- иначе непопадам в наредба №3
 • A
  понеже само със земеделие,ако се занимавам,ще съм пълен фалит,това ми е допълнителна дейност--през свободното време,а иначе работя на ТД!!!!!!И още не съм се регистрирал по Наредба №3--чакам разяснения за осигуровките,че тези от земеделието незнаят и ме пратиха в НОИ!!!!!за да съм земеделец трябва по Наредба№3 да се регистрирам--ако ще изпълнявам програма по мярка!!!!
 • V
  колеги ,това вярно ли е че има срок и до кога е ,че и аз реших да кандидатствам по програма тая година ,а не съм регистриран.Имам и още един въпрос-ако фермата ми е в Самоковска община а аз съм с постоянен адрес София каде да се регистрирам
 • S
  Ние прехвърлихме животновъдния обект и се регистрирахме сега:за по-сигурно и после да няма
 • A
  Дора, така както са го написали в линка, който посочваш е така както го тълкуваш. Никога не е имало срок за регистрация.Само за пререгистрация. Тия умници какво ще кажат на хората, които искат да започнат дейност, да речем в средата на годината?
 • D
  http://www.dfz.bg/bg/prescentar/novini/-prereg/ Не мога да разбера защо всеки казва,че няма срок за първа регистрация? Прочетохте ли внимателно горе... Ако не си регистриран до тази дата не можеш да участваш по програми за тази година(поне аз така го разбрах)
 • D
  Apofis11,не разбрах какъв отговор чакаш от НОИ?
 • M
  Иванов, аз не съм царска щерка а животновъд, моля те, не ме понижавай в ранг. Също така е добре да спазваш правилния род като обръщение към мен. Ти ако имаш време за пилеене по гишета, продължавай да си опъваш каиши и колани там, аз такова време нямам а и най-малко имам желание да правя това.
 • M
  Мариане, аз отдавна не си седя на сянка и за двата случея за които имаш в предвид. Относно бюрокращината бях запознат, но не съм очаквал че могат така да заблуждавот хората с невярна и непълна информация. За булстата и НАП го разбрах, но не от служител а от колега. Благодаря все пак. Друго не ми е ясно, защо не се въведе точкова система по която да оценяваме обслужващата ни администрация и въз основа на това да получават заплатите си. Може и на брой ретистрирани фермери в срок.
 • A
  може и през лятото,когато е по спокойно--ти много бързаш да свършиш всичко наведнъж,затова така става,аз се регистрирам от 2011г. и още не съм си оправил документите---чакам отговор от НОИ за вноските!!!!!!!!!!!
 • I
  Хванала се царската щерка на администрация.... Иванов като опъва каиша всеки ден по гишетата лесно ли му е?
 • S
  Колега,работата на служителите в администрациите е винаги да бъдат в полза на гражданите.Но,не и тук в България!Всеки от нас има поне един случай ,в който са го размотавали от врата на врата,заради нежеланието на някой служител да обясни подробно и конкретно процедурата.Така е било и така ще продължава.Обслужване на 1 или 10 гражданина днес за тях е без значение,защото заплатата не е на % и колкото по бързо те отпратят-толкова им е по спокойно.
 • D
  А Понеже и на мен ми е първа регистрация,знаеш ли че трябва да отидеш в агенцията за вписвания за булстат и от там в нап да декларираш че си ЗП и ще се осигуряваш(срока е 7 дни)? [angry]
 • D
  Като гледам от форума си мисля ,че трябва да си наясно с бюрокращината по регистрацията на ЗП(диска,3 бр. разпечатки и печатите по тях)А за служителите по гишетата -нямам думи:не ги е грижа че губиш време и пари за глупости,а и че животните те чакат в кошарата.При моята регистрация чаках около 2ч. на опашка в обл. дирекция макар че пред мен имаше 4-5 човека.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Санкционират

Иван: трябва до 30.09.2020. продажба и тези 3 животни не трябва да си ги подавал за субсидии

78 1

ЖИВОТНОВЪДНАТА МАФИЯ / лъжите на пишман "животновъдите".

Ако търсите работа във ферма /животновъдство, бягаите далече от тая обява: "Търся 1 или 2...

208 0

Фолио и мрежа за балиране

dipl.eng.Yordanka Nacheva: Здравейте г-жо Петрова Ние ПОЛИФОЛ ЕООД предлагаме мрежа и фолио за балиране Продуктите...

58 1

Проблем със влизането на скоростите на ЮМЗ 6-Л

Тодор: Най вероятно съединителя да не ти отделя добре

83 1

Българско сиво говедо

Kris1973: Ако някой може да помогне Благодаря.

188 1