ДОГОВОРИ ПОДНОВЯВАНЕ

 • S
  Здравейте през 2007 сключих 5 годишен договор за мери и пасища но през септември тази година договора ми изтича искам да попитам някой по запознат дали има вазможност да си подновя договора тай като напоследък информацията е че мери и пасища ще се дават на търг и не е ясно дали ще имаме пражо на подновяване. Благодаря предварително.
 • B
  asenvarbanov тая не е като със зайците.Има си разпоредби там е упоменато за кой вид животни колко декара се предоставят(става въпрос за мери и пасища)като животновъдите са с предимство.Що не се напънеш да ги вземеш по 20лв и да си гледаш зайците а?Май е по лесно да ги взимаш от хората без пари.Сакън от такива дето милеят за държавата колко пари ще вземе от животновъда.Като можеш изкупувай евтино но не гледай на другите в канчето.И АЗ искам да взимаш на хората по 10лв живо зайците ама не.
 • W
  http://fakti.bg/biznes/32342-sobstvenicite-na-zema-postaveni-na-kolene
 • W
  знаем каква е целта на търговете!ама от най-бедните ли трябва да вземем че да пълним бюджета и да храним администрацията!нека да вдигнат наема ама що да карат краварите да се наддават!?????
 • S
  ами АСЕНЕ аз и без това си купувам балите всяка година а тук става дума за пасища когато си регистрирах животните ми дадоха полагаемата за всяка глава животно земя и съм се сагласил да си плащам наема 5 години не съм виновен аз че тогава просто наема беше 1 лв на декър от тази година е 6 и аз пак съм готов да си плащам какъв е смисъла според теб да плащаш 20 лв на декър при положение че не става дума за ливади а за пасища които съм длъжен само да почиствам от тръни не става дума за косене ако си ти какъв наем би платил?
 • A
  Аз незнам кой с какво се занимава, но логикат на пазара е една- да се търси максимална цена. Ако този с кравите се яви на търга и даде най-висока оферта, ливадата ще е негова. Ако не му изнася наема значи предпочита наготово да си купува бали.
 • W
  най-справедливо е да се разделят декарите ливади на брой регистрирани животни!и да се дават на стопани при който водещо е животновъдството!не аз примерно имам 1 000дка земя и 2 крави и да се натискам и за ливади!а комшията до мене да има 30 крави и 100дка земя и за него да няма ливади!
 • W
  ВЪПРОС към асен върбанов-за какво са им на зърнарите ливади!?? п.п. може да се дадат и на зърнарите ама да дадат 100лв наем минимум!
 • A
  Въпрос към SIVORI : Ако имаш 20 дка ливада ще ми я дадеш ли за 20лв наем, че и с 5 годишен договор? Няма ли да търсиш максималната за това цена?
 • M
 • N
  ЗСПЗЗ - пише си точно как се отдават пасища, чети и ако имаш животни и общинския съвет си свърши работата ще имаш пасища , дори е упоменато за кои животни колко дка пасище се полага.
 • D
  че търговете не се ли организират от общинската администрация ,а не от поземленните служби?защото си мисля че са общинска собсвеност.
 • S
  ясно благодаря ти за отговора но искам да те питам търговете не се ли отнасят за вакантни мери и пасища ( в смисъл свободни ) от Сливенска област съм и до есента имаше възможност да си подновиш договора но от тогава не съм ходил да се интересувам
 • S
  Търговете са за отдаване под наем и аренда на земеделски земи,пасища и мери от Държавен поземлен фонд.Датата на откриване на тръжната процедура се публикува в пресата,в Общинска служба и в Дирекция земеделие.От датата има едномесечен срок в който желаещите за участие подготвят документите си . Тръжната документация се получава от Дирекция земеделие,има депозити за участие ,които внасяш ,подготвяш всичко ,предаваш в срок и на определената дата се явяваш на търга.
 • S
  а знаеш ли в какво ще се састои търгът не знам каква е тая дяржава 5 години сям я ползвал тази земя и когато искам да я взема отново трябва да се явя на търг доколкото знам от тази година наема за мери и пасища ще се увеличи от 1 на 6 лева на декър така че щом ще се дава на тярг явно цената може да стигне и 15 лв.
 • S
  Не,не можеш да си подновиш договора.Трябва да участваш в търг за отдаване под аренда.Това е единствения начин !

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Радио комуникация в тракторите

Здравейте колеги! От известно време си мечтая да си обурудвам тракторите с радио станции з...

120 0

Неприятели по люцерната - дайте съвет

elpastuh01: Сложи си електропастир и няма да имаш проблеми.

2894 4

Земя - насъждения и сеитба - въпрос

Здравейте бъдещи колеги. Въпросът ми е с какво да засадя и посея 4.5 декара земя до която...

1630 0

Измръзване на лоза

marinov55: Не се притеснявай градинарю,затова защото ще ти мине! Ако беше сътворена толкова елемента...

2653 1

Питане за подходящо растение

proba: Джанка от костилки! Виж някъде във форума обсъждахме Жив плет

1935 6