Многопластова система за директни плащания се предвижда в новата ОСП на ЕС

 • P
  Нека кой - каквото знае го сподели . Видях , че има дискусия в по тази тема в \\\"Последни новини \\\", и реших да я пренеса във форума , за да могат повече колеги да се запознаят с това което ни очаква.
 • V
  абе колеги как ги чувате тези неща незнам. не знам и колко беше подготвен лектора. само знам какво чух- а то е няма да има подпомагане на животновъдството, няма да има подпомагане за млечното животновъдство. всички субсидии ще се дават на право което включва единствено земя. ако искате да сте чули нещо е друг въпрос. аз мога да коментирам само това което съм чул,а не това което съм искал да чуя!
 • A
  по нататък през годините май го обясниха,че цялото стопанство ще получава определена субсидия и всяко стопанство ще се води в регистър: напр: 1.Стопанство с крави 2.Стопанство с овце и кози 3.стопански двор с кокошки,пуйки,гъски 4.Стопански двор занимаващ се със овощопроизводство и тн.е.. Всеки стоп.двор си е различен с различни декари и обработваеми площи и къщата и сгради влизат в този стопански двор!!!!!!
 • R
  Моят въпрос не беше пряко за субсидии на глава животно а " Как ще се оценява работата на едно животновъдно стопанство за да се определи каква субсидия трябва да получи" след като бачо ти Петър каза, че субсидиите ще са на стопанство а не както досега, СЕПП и за нас на глава животно. Но той се хвана пак в най-лесния отговор и каза, че няма да има плащане на глава. Явно и той беше толкова подготвен защото постоянно мънкаше. Но както и да е, лошото е, че няма кои да ни защити интересите!
 • V
  ако не вярваш ще ти намеря телефона на батко ти петър, да ти дообясни. мен не ме касае освен една жена и две хлапета нямам друг добитък, а за тях субсидии не дават
 • V
  Абе Ради, 3 пъти хора питаха( явно единият си бил ти) дали ще има субсидии за животни, и баче ти петър три пъти каза-НЕ, няма да има субсидии за животни,ще има субсидии за декар, а ние ако искаме да отглеждаме канарчета, камили или маймуни стига да има сметка.Впрочем и на запад е така гледат крави за да оправдаят субсидиите за пасища, които покриват и гледането на кравите.
 • R
  За произведената продукция го каза Петър Петров на зададен от мен въпрос за бъдещите плащанията на субсидии за животновъдите. Дори си позволи и малко жунглиране с думи като ни каза, че можем да отглеждаме и канарчета само да има сметка. За зелените плащания го каза по-младия от тях. Не мога да разбера какво не си чул! Също и за ограничителните прагове на плащане! А що се отнася до това, че можеш да мислиш е много хубаво!
 • V
  АБЕ РАДИ КОГА УСПЯ ДА ЧУЕШ ТАКОВА НЕЩО И ЗАЩО АЗ НЕ ГО ЧУХ! НЕ КАЗВАМ ЧЕ СИ ГО ИЗМИСЛЯШ, НО СИ ГО МИСЛЯ!
 • R
  I az bqh na tozi seminar i ot vsi4ko koeto kazaha razbrah 4e ni6to ne e okon4atelno!
 • R
  Семинара във Велико Търново, там експерта каза точно, на произведена продукция. Тук има различни предположения, които и той не знае но са важни за нас. На количество произведена продукция или на реализиран приход от продукция. Иначе ни залъгват със някакви си зелени плащания с които да си увеличим субсидията. Примерът му беше с гнезденето на гъските, ако в твойта нива гнездят гъски и ти не ги безпокоиш ще ти увеличат субсидията. На това му казвам чувай Гиргино и така нататък! И ред други щуротии за които още няма яснота, като понятието активен фермер!
 • P
  Имам един такъв въпрос- субсидиите прибавени към дан. декларация, естественото развитие на фермата и още някой причини ще накарат много колеги да преминат от ЗП физическо лице към ЗП фирма , което означава че са новорегистрирани ЗП , но в същия момент са си пак те , със същата земя. Нещо подобно стана някога и с програмата "млад фермер" - големи приказки , големи обещания , и накрая - ама то млад фермер било новорегистриран фермер , ако си на 20год. и имаш стаж като ЗП 2год. , не си млад фермер.
 • V
  ради къде прочете или поне чу това което пишеш? споделяй източниците си
 • G
  ник не е така - правата ти ще се определят спрямо това с каква площ се регистрираш 2014. Това юе си подал заявление 2011 прости ти дава право да получиш права след 2014
 • N
  Какво ни чака -"Един Господ знае",май сега старите страни започват голямата битка,всеки ден нови и нови идеи. На мен лично,по ми допада схема с произведена продукция, така поне ще се изчистят разни имитатори и измамници дето само драскат по полето и взимат купища пари. Но май за такава схема не се говори сериозно. По-скоро се набляга на схемата с права на ползване.Което не ми се струва справедливо,защото ако до 2014г имам нови наемодатели, защо ще откупувам права от ползвател ,който самите собственици са напуснали , а в същото време и наем на тях трябва да платя. Изобщо още нещата са доста объркани, а в Б-я и нов закон ни готвят , тъй че колеги и да иска някой да си прави сметка в по-дългосрочен план - трудна работа. Дано поне Природата е по-благосклонна към тези които си вършат работата на полето съвестно ,иначе.......
 • R
  Наистина ще ни изравнят със старите страни членки и плащането ще е на произведена и реализирана с документи продукция. Колкото повече произвеждаш толкова по голяма субсидия ще получаваш. Има и ограничителни прагове, които като ги преминеш ти намаляват субсидията с определен процент.
 • R
  6te ni izravnqvat subsidiite s evropeiskite.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта