Каква категория труд сев води регистриран земеделски производител и има ли право на болничен?

 • A
  Според мен е ІІІКатегория труд,ама щом им плащаме осигуровки--сигурно има право и на болничен!!!!!напр:\r\nработил си копал си,сел си и тн.е....косил си и си се разболял--нали зем.производител го приравняват с ЕТ!!!!може ли вадиш болничен 5дни и после отиваш в НОИ и си искаш болнични?????\r\nнякои ако е ползвал такава услуга--нека напише!!!!!Все пак е помощ!!!!!
 • M
  Когато бях в майченство 2006 год. получавах пари също както все едно си на работа.земеделските производители се ползват със същите права зависи на какъв процент се осигоряваш.Тогава беше 29процента а сега е 32процента с пенсиони и здравни осигоровки такаче може да ползваш болничен.Общо на месец плащам 77лв осигоровки.Аз лично не съм ползвала понеже болен не болен ти си в дама.
 • M
  Аз искам да попитам друго . Каква сума се внася на месец когато си ЗП здравните осигуровки и колко са пенсионните ? И може ли примерно само здравни да се внасят ? Също има ли срок за регистрация ? Предварително ви благодаря .
 • E
  Ами то който никога не се е занимавал , той се захвана. Докато нещата бяха мътни - печелеха. Сега ох та леле! Това е бате. Народа не случайно е казал че нивата иска мотика а не дебели ланци и големи далавери.
 • M
  Тези субсидии объркаха повече нещата отколкото да помогнат. Заради гръмката реклама за "огромно субсидирани" маса народ се юрна да става ЗП. Да ама Не, от всяко дърво свирка не става. Незнам защо останаха такива хора с впечатлението че животновъдството и земеделието са лесна робота и всеки може да се занимава с това.
 • A
  всичко идва от Европа на евтини цени--защото е субсидирано!!!трябва да се изравнят субсидиите--иначе няма сметка--внасят картофи,плодове,домати, и всичко!!!там площите са равнинни и обработката е по лесна--във Франция и германия няма планини!!!!!!! Добре,че колите са ми на газ---иначе ще съм на пълна загуба,мисля,че само от орехова градина и лешникова градина има полза,защото са трайни и може цяла година да се реализират и да се консумират!!!!! На мен още не са ми дали 1500евро--първоначално и затова може би не ми излизат сметките----ще видим по нататък!!!!!Засега съм на разменни начала повече-------ама и ракия неконсумират,та гледам да ми дават повече яйца и свинско месо--а аз им давам плодове и хляб за животните!!!Сега ще видя с тия череши--май-юни какво ще стане,ама то май цар киро правеше изкупуване,сега кой ще изкупува не е ясно!!!!!!!!!
 • A
  apofis11, от цялата ти тирада разбирам, че зорът ти са болничните и то-реални.Усещам, че си от тези "земеделци" дето се регистрираха само заради осигуряването и сега си бият главите. Да, осигурявам се и да имам право на болнични.И знаеш ли вземам всеки месец поне за 14 дни като преди това казвам на бройлерите- "Вие сега слушкайте и папкайте каквото намерите щото аз съм в болнични-оправяйте се".
 • A
  Като шеф на ферма за бройлери----нали се осигуряваш?????Значи имаш право на болничен---аз от 2009 пролетта не съм ползвал болничен--това е около2,8г. сега пролетта ще видя дали ще ми обърнат внимание---засега съм на загуба!!!!От службата ме излъгаха с едни зем.земи-----казаха ми да си платя 70лв. за мерачи,дойдоха мерачите и свидетел водих----и после не ми издадоха скица,било влизало в общинско!!!!Аз им писах да ми го заменят---те се правят на ударени--------трябвало дело и съд!!!! Щом се правят на луди и азмога да се направя на луд ---а земята беше поливна до синдикалната вада и хубава 4-та категория!!!!!Ама какво да се прави лош късмет!!!!!
 • A
  "сега нали зем.производител си е като фирма самостоятелен--той си е шеф, счетоводител, касиер и тн.е.... затова разучавам процедурите!!!!!!!!!!!! " Много бързаш и тръгваш абсолютно погрешно и то по наклона с бясна скорост
 • A
  Аз коментирам--нещо настинка,грип или друго...............не сериозно заболяване!!!!!не я знаех процедурата------работех в една фирма и там представих болничен и ми го изплатиха по банкова сметка..ама това беше през 2009г.От тогава не съм ползвал болничен--та този през 2009г. го дадох в счетоводството на фирмата и от там служебно да го пратили в НОИ. сега нали зем.производител си е като фирма самостоятелен--той си е шеф,счетоводител,касиер и тн.е.... затова разучавам процедурите!!!!!!!!!!!!
 • K
  За друго не знам но съм сигурен че и сто пъти да ходи в Н О И няма да му изплатът нищо.Изплащането става по предварително заявен номер на банкова сметка.
 • R
  Каква ти "помощ" бе , брато!... Помощ е да си здрав , а такава /не дай Боже!/ да не ти се случва да ползуваш! Ако се осигуряваш допълнително всеки месец с още 3,5 % за ОЗМ / Общо заболяване и майчинство/, тогава могат да ти изплащат и болничните , стига да те държат краката да ги представиш навреме.
 • A
  Сега ми се води като втора свободна професия и ми искат само по 5лв. на месец здравни осигуровки--------сега пролетта ще го разучавам и по 121 обещаха 1500евро и план--ама засега нищо!!!!! Всичко се развива със скорост на охлюв ама докато стана на 40г. дано ми оправят документациите,че май след 40г. няма субсидия млад фермер!!!!!
 • S
  Колега,при регистрацията си в НАП подаваш декларация за осигуряване на физическо лице и сам си избираш как да се осигуряваш-със или без право на болничен.Процента е различен.
 • W
  а на колко ще могат да се пенсионират!???

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

D

Прехвърляне на земя

Agroplus: Може

498 1
M

Конна база - регистрация на животновъден обект

Здравейте, Във връзка с обект конна база, в процес на строеж, се интересувам какво тря...

105 0
S

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

690 2
D

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

706 9
А

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

425 1